Szkoła Podstawowa nr 2 im. księżnej Eleonory Czartoryskiej ogłasza przetarg
- Adres: 05-250 Radzymin, M. Konopnickiej
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 227865030
- Data zamieszczenia: 2018-11-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 2 im. księżnej Eleonory Czartoryskiej
M. Konopnickiej 24
05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
tel. 227865030
REGON: 016063117
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 2 im. księznej Eleonory Czartoryskiej w Radzyminie w 2019r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa produktów spożywczych (z podziałem na pięć pakietów) do siedziby zamawiającego. 2. Podział zamówienia na pakiety: Pakiet 1. Mięso i wędliny (załącznik nr 2a) Pakiet 2. Mrożonki (załącznik nr 2b) Pakiet 3. Artykuły spożywcze i nabiał (załącznik nr 2c) Pakiet 4. Garmażerka (załącznik nr 2d) Pakiet 5. Warzywa i owoce (załącznik nr 2e) 3. Podane w załącznikach wskazanych w ust. 4.2 do SIWZ ilości produktów w poszczególnych pakietach są szacunkowe. Ze względu na brak możliwości podania na etapie ogłoszenia niniejszego postępowania dokładnej ilości osób żywionych, zakres zamówienia może zostać zmniejszony lub zwiększony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostaw ze względu na zmniejszenie zamówienia. 4. Wszystkie dostarczone produkty muszą być asortymentem pierwszego gatunku z terminem przydatności do spożycia, nie przekraczającym połowy czasu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 5. Produkty, w zależności od rodzaju asortymentu, muszą być dostarczone w zamkniętych, nieuszkodzonych opakowaniach z czytelnymi opisami w języku polskim. Pojemniki, w których będą dostarczane produkty z pakietu 1, pakietu 4 i pakietu 5 muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Wszystkie dostarczane produkty muszą być czyste, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe. Bezpośrednio po dostawie towaru nastąpi potwierdzenie, przez pracownika Zamawiającego, zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem. W przypadku zakwestionowania przez pracownika Zamawiającego dostarczonego towaru, pod względem jakości i ilości, Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 godziny od zgłoszenia reklamacji. 6. Produkty będą dostarczane przez Wykonawcę, jego własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko, środkami transportu dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w sposób zapobiegający utracie świeżości, walorów smakowych i odżywczych. 7. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez pracowników Zamawiającego. 8. Realizacja dostaw będzie dokonywana sukcesywnie (w dni robocze w godzinach od 7.00 do 8.00 lub od 14.00 do 16.00, lub innych ustalonych przez strony, w zależności od zamawianego asortymentu) na podstawie zmówień Zamawiającego, w których każdorazowo określony zostanie termin dostawy oraz asortyment według cen nie wyższych niż określonych w formularzu ofertowym. Zamawiający będzie składał każdorazowo zamówienia drogą telefoniczną lub mailową nie później niż 24 godziny przed oczekiwaną dostawą. W celu ułatwienia realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowy termin dostaw poszczególnych produktów. 9. W przypadku nieterminowej dostawy, bądź braku dostawy z winy Wykonawcy, Wykonawca zobowiązuje się pokryć ewentualną różnicę w cenie zakupionych artykułów (pomiędzy faktyczną ceną zakupu interwencyjnego a ceną z formularza ofertowego), związaną z koniecznością interwencyjnego dokonania zakupu. 10. Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach i parametrach jakościowych nie gorszych niż określone w SIWZ. Produkt równoważny oznacza produkt odpowiadający wymaganiom Zamawiającego, określonym w niniejszej SIWZ, tzn. produkt posiadający cechy i parametry jakościowe nie gorsze od cech, parametrów jakościowych wskazanych przez Zamawiającego w pomocniczym formularzu cenowym dołączonym do wzoru oferty. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w pomocniczym formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia, które zostały określone w pomocniczym formularzu cenowym do oferty, należy uznać na minimalne. 11. Przy każdej dostawie Zamawiający zastrzega sobie prawo pobrania prób dostarczonego towaru, w zależności od rodzaju asortymentu, w ramach kontroli prewencyjnej lub w ramach reklamacji w obecności Wykonawcy oraz pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko. 12. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca w odniesieniu do producenta uczestniczącego w postępowaniu przetargowym, zobowiązuje się udostępnić dokumentację z wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji zgodnie z obowiązującymi przepisami. 13. Płatność za zrealizowaną dostawę (dostawy) nastąpi na podstawie wystawionej przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca faktury VAT, na konto bankowe wskazane przez Wykonawcę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków udziału w tym zakresie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa różnych artykułów spożywczych na potrzeby DPS „Syrena” w Warszawie w 2024 r.
Dodano: 2024-04-25 - Zakup artykułów spożywczych, mięsa, drobiu, warzyw, owoców, mrożonek i artykułów garmażeryjnych na potrzeby stołówki szkolnej w Zalesiu Górnym
Dodano: 2024-03-08 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 1 im. Krasnala Hałabały w Kobyłce w 2024 roku
Dodano: 2024-03-07 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych – wyrobów garmażeryjnych dla Publicznego Przedszkola nr 1 im. Krasnala Hałabały w Kobyłce w 2024 roku
Dodano: 2024-03-07 - Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Siemiątkowie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-21 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 312 im. Ewy Szelburg - Zarembiny.
Dodano: 2024-02-18 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, tłuszczy roślinnych i jaj dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2023 roku.
Dodano: 2024-02-16 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Gołyminie-Ośrodku
Dodano: 2024-02-12 - „Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Świerczach w roku 2024”
Dodano: 2024-02-11 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych.
Dodano: 2024-01-31