Przetargi.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA MROŻONYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DZIAŁU STOŁÓWEK STUDENCKICH POLITECHNIKI WROCŁAWSKIEJ

Politechnika Wrocławska ogłasza przetarg

  • Adres: 50-370 Wrocław, ul. Wybrzeże Wyspiańskiego 27
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 3202182,3203145 , fax. 71 3202143
  • Data zamieszczenia: 2016-04-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Politechnika Wrocławska
    ul. Wybrzeże Wyspiańskiego 27 27
    50-370 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 3202182,3203145, fax. 71 3202143
    REGON: 55181193009000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://przetargi.pwr.edu.pl/ http://przetargi.pwr.wroc.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNA DOSTAWA MROŻONYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DZIAŁU STOŁÓWEK STUDENCKICH POLITECHNIKI WROCŁAWSKIEJ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów spożywczych, w tym:m.in. ryb mrożonych, mrożonych warzyw i owoców oraz mieszanek warzywnych i owocowych, mrożonych wyrobów gotowych (mącznych, mięsnych i wędliniarskich), lodów i sorbetów, mrożonych i chłodzonych frytek i wyrobów ziemniaczanych oraz mrożonych grzybów w ilości i asortymencie określonych w specyfikacji technicznej, stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ dla Działu Stołówek Studenckich znajdującego się w budynku Strefy Kultury Studenckiej Politechniki Wrocławskiej ul. J. M. Hoene-Wrońskiego 10 we Wrocławiu, bud. C-18. 2.Szczegółowy zakres wykonania przedmiotu zamówienia znajduje się we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 3.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 5 do SIWZ. 4.Realizacja zamówienia ma odbywać się z należytą starannością i zgodnie ze wszystkimi wymogami zawartymi w SIWZ z załącznikami i ewentualnymi Informacjami dla Wykonawców. 5.Dostarczany w opakowaniach przedmiot zamówienia musi posiadać na tych opakowaniach oznaczenia określające rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, skład surowców, datę przydatności. 6.Złożona przez Wykonawcę Oferta musi być jednoznaczna i kompleksowa, tj. obejmować całą dostawę i cały asortyment - stanowiący przedmiot zamówienia niniejszego zamówienia. Artykuły będące przedmiotem umowy muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania i muszą posiadać posiadają wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach prawnych, a w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2014, poz. 669). Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość dostarczonego towaru, kompletność asortymentu i zgodność poszczególnych dostaw z zamówieniem. 7.Przez okres obowiązywania Umowy Wykonawca na swój koszt dostarczać będzie produkty do siedziby Zamawiającego własnym transportem zapewniającym należyte ich zabezpieczenie przed czynnikami pogodowymi, uszkodzeniami, itp. oraz w z zachowaniem odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych do przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Odbiór zamówionych produktów następować będzie w miejscu dostawy na podstawie wydruku zamówienia podpisanego przez Pracowników Stron. Do czasu podpisania przez Pracownika Zamawiającego wydruku zamówienia potwierdzającego przyjęcie dostaw, ryzyko wszelkich niebezpieczeństw związanych z ewentualnym uszkodzeniem lub utratą ponosi Wykonawca. 8.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty będą pochodziły bezpośrednio od producenta lub hurtowni. Dostarczone produkty muszą być I klasy jakości, odpowiadające normom jakościowym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski. Produkty powinny posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia i powinny być dostarczone Zamawiającemu przed upływem połowy terminu ich przydatności do spożycia. Opakowania dostarczonych przez Wykonawcę produktów muszą być oznakowane z widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Zamawiający dopuszcza produkty pakowane o maksymalnej wadze 25 kg, vacum oraz w zbiorczych pojemnikach transportowych. Maksymalna waga towaru w pojemniku transportowym nie może przekroczyć wagi przewidzianej przez producenta. 9. Klasyfikacja zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15221000-3 - ryby mrożone 15331170-9 - warzywa mrożone 15896000-5 - produkty głęboko mrożone 10. Termin realizacji całego zamówienia - sukcesywnie przez okres 12 miesięcy lub do wyczerpania kwoty brutto przeznaczonej na realizację całego zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.pwr.wroc.pl/, http://przetargi.pwr.edu.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach