Dom Pomocy Społecznej im. św. Siostry Faustyny w Krasnobrodzie ogłasza przetarg
- Adres: 22-440 Krasnobród, ul. Sanatoryjna
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 846 607 685 , fax. 846 607 686
- Data zamieszczenia: 2017-01-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. św. Siostry Faustyny w Krasnobrodzie
ul. Sanatoryjna 34
22-440 Krasnobród, woj. lubelskie
tel. 846 607 685, fax. 846 607 686
REGON: 29773800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej im. św. Siostry Faustyny w Krasnobrodzie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa świeżego oraz wędlin świeżych wysokiej jakości dla Domu Pomocy Społecznej im. św. Siostry Faustyny w Krasnobrodzie. 2.Przedmiotu zamówienia obejmuje: 1)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w Wykazie Asortymentu ujętego w załączniku Nr 1 – Mięso świeże oraz wędliny świeże wysokiej jakości do niniejszej SIWZ. 3.U w a g a : 1)W WYKAZIE ASORYMENTU (Załącznik Nr 1 do SIWZ) tj. ARKUSZU CENOWYM W KOLUMNNIE „6”, NALEŻY PODAĆ NAZWĘ JEDNEGO PRODUCENTA LUB MARKĘ ZAOFEROWANEGO JEDNEGO PRODUKTU. 4.Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: 5.Dostarczany towar musi być : 1)świeży, nie mrożony, pierwszej jakości, spełniający polskie normy, 2)Mięso - ujęte w Wykazie Asortymentu( Załącznik nr 1 do SIWZ) – pochodzenie : młode sztuki, •cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości, organów i podrobów, brudu, niewłaściwie zabezpieczone/opakowane, brak opakowania. 3)Wędliny wysokiej jakości - ujęte w Wykazie Asortymentu - I gatunku, •cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe, w tym MOM, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby na opakowaniu zbiorczym towaru, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin, itp. 4)prawidłowo opakowany, w przykrytych pojemnikach - pojemniki plastikowe, czyste, bez nieprzyjemnych zapachów, przeznaczone tylko dla jednego asortymentu towaru ujętego w Wykazie Asortymentu (Załącznik 1 do SIWZ), 5)towar powinien być oznakowany widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia. W przypadku: •Mięso świeże : minimum 2 dni od daty dostawy, •Wędliny świeże wysokiej jakości ): minimum 7 dni od daty dostawy, 6)produkty przetworzone (tj. wędliny wysokiej jakości, przetwory mięsne) powinny posiadać etykiety określające: • nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy, tj. % zawartości mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji, datę produkcji, nazwę i adres producenta, masę netto, datę przydatności do spożycia, oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającą identyfikację artykułu, 7)towar winien być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd wyrobu, 8)wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, 9)przebadany przez placówkę weterynaryjną, 10)produkowany oraz dostarczany z zachowaniem wymogów organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej i Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz wdrożonego przez Wykonawcę systemu HACCP. 6.Wymogi Zamawiającego: 1)przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności: a)powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2015r. poz. 594 z późn.zm.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (tj. Dz. U z 2015r. poz. 29 z póź. zm.). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-9
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną