Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach

Powiat Chełmski ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, Plac Niepodległości
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 825 627 501, , fax. 825 627 510
  • Data zamieszczenia: 2020-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Chełmski
    Plac Niepodległości 1
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 825 627 501, , fax. 825 627 510
    REGON: 11019822100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://spchelm.bip.lubelskie.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w roku 2021 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach. 2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:Udka (ćwiartki) z kurczaka chłodzone- 2600 kg, Filet z kurczaka świeży, bez wody -600 kg,Korpusy z kurczaka świeże – 1200 kg, Żołądki drobiowe- 30 kg, Serca drobiowe – 30 kg, Wątróbka drobiowa świeża- 500 kg, Kurczak świeży schłodzony- 30 kg, Mięso gulaszowe z indyka rozdrobnione, świeże- 400 kg, Salceson drobiowy - wyrób podrobowy, parzony skład: mięso 39% ( mięso z kurczaka 17%, mięso wieprzowe 15%, mięso z indyka 7%)- 300 kg, Szynka z indyka Składniki : Mięso z indyka 97%,pozostałe 3% - 50 kg, Krakowska drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona skład: 100g produktu wyprodukowano z minimum 107g mięsa suszona\podsuszana – 50 kg, Kurczak faszerowany - wyrób garmażeryjny opiekany, farsz mięsny zawinięty w płaty z filet i skórki kurczaka, łatwy do porcjowania. Skład: mięso z kurczaka minimum 60%- 200 kg, Mielonka drobiowa wędlina rozdrobniona, parzona Składniki: mięso drobiowe z indyka 40%, mięso drobiowe z kurczaka 20%- 40 kg, Parówki drobiowe z indyka - kiełbasa z indyka drobno rozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonce niejadalnej skład: mięso z indyka minimum 64 %- 300 kg, Pasztet drobiowy pieczony. Skład: mięso z kurczaka minimum 65%- 50 kg, Polędwica sopocka drobiowa wędzonka parzona. Skład: mięso z piersi kurczaka minimum 84%- 150 kg, Pieczeń drobiowa wędlina rozdrobniona, pieczona Składniki: mięso drobiowe z indyka 40%, mięso drobiowe z kurczaka 20%- 60 kg, Szynka z piersi indyka wędlina wędzona. Skład: filet z kurczaka minimum 70%- 100 kg, Zwyczajna drobiowa wędlina rozdrobniona podwędzana. Skład: mięso mieszane minimum 60%- 40 kg, Pasztet drobiowy – konserwa. Drobiowy pasztet z dodatkiem wątróbki z kurczaka, mięso z kurczaka minimum 28 %, wątróbka drobiowa minimum 11% -30 kg, Łopatka z kością i ze skórą surowa z małym przerostem tłuszczowym, delikatna i soczysta część górnej kończyny przedniej- 1200 kg, Szynka b/k surowa-mięso soczyste,delikatne,kruche,barwa jasnoróżowa, równomierny oraz niewielki przerost tłuszczowy- 1000 kg, Schab b/k surowy-tkanka mięśniowa jędrna i jednolita,mięso soczyste i delikatne,barwa jasnoróżowa,otoczona z wierzchu błoną- 270 kg, Żeberka paski surowe-50 kg, Goleń wieprzowa- 40 kg, Boczek surowy chudy bez żeber i kości, ze skórą,chłodzony -150 kg, Karkówka wieprzowa surowa,chłodzona bez kości,bez słoniny mięso elastyczne,poprzerastane delikatnie powięziami,soczyste,barwa jasnoróżowa z widocznym przerostem tłuszczowym- 25 kg,, Nogi wieprzowe – 100 kg, Mięso wieprzowe gulaszowe mięso rozdrobnione zawartość tłuszczu nie więcej niż 20%- 450 kg, Słonina wieprzowa bez skóry-450 kg, Smalec-300 kg, Kiełbasa krakowska sucha - kiełbasa grubo rozdrobniona,wędzona,parzona,suszona\podsuszana skład:100g produktu wyprodukowana z minimum 107g mięsa wieprzowego- 300 kg, Kiełbasa żywiecka sucha - kiełbasa grubo rozdrobniona,wędzona,parzona,suszona\podsuszana skład:100g produktu wyprodukowano z minimum 120g mięsa wieprzowego- 300 kg, Kiełbasa toruńska kiełbasa drobno mielona wędzona, parzona skład: 100g produktu wyprodukowane z minimum 110 gram mięsa- 300 kg, Kiełbasa podwawelska kiełbasa drobno mielona wędzona, parzona skład: mięso wieprzowe minimum 72%- 600 kg, Szynkówka kiełbasa z grubo rozdrobnionego mięsa wieprzowego, z dodatkiem wołowiny i słoniny, wędzona, parzona skład: mięso wieprzowe minimum 66%- 50 kg, Boczek wędzony parzony z wyłuskanymi żebrami skład: mięso wieprzowe minimum 93%- 80 kg, Ogonówka wyrób wędzony, obsuszany, parzony skład: mięso wieprzowe minimum 70%- 250 kg, Szynka wieprzowa - wędlina ciemno wędzona, parzona o kruchym delikatnym smaku skład:mięso wieprzowe minimum 82%-200 kg, Baleron gotowany - wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody skład: mięso wieprzowe minimum 93%- 250 kg, Lenszmit produkt mielony parzony w osłonce niejadalnej skład: mięso wieprzowe minimum 38%, mięso z indyka minimum 16%, mięso wołowe minimum 8%-300 kg, Pasztetowa wyrób podrobowy z mięsa wieprzowo drobiowego oraz wątroby w naturalnych jelitach wieprzowych skład:surowce wieprzowe minimum 20%,surowce drobiowe minimum 41%-100 kg, Kaszanka wieprzowa wyrób podrobowy parzony, średnio rozdrobniony w naturalnej osłonce skład: mięso wieprzowe minimum18%,wątroba wieprzowa minimum 12%, kasza gryczana- 180 kg, Pieczeń wieprzowa rzymska wędlina pieczona, rozdrobniona skład: minimum 68% mięsa wieprzowego- 200 kg, Pasztet wieprzowy pieczony produkt drobno mielony, pieczony, skład minimum 52% mięsa wieprzowego z dodatkiem wątroby wieprzowej minimum10%- 80 kg, Blok mięsny wędlina drobno mielona parzona w osłonce niejadalnej skład: mięso wieprzowe minimum 30%,mięso drobiowe minimum15%-200 kg, Kiełbasa parówkowa - kiełbasa lekko wędzona, parzona, wieprzowo drobiowa osłonkach naturalnych skład: mięso z kurczaka minimum 26%, mięso wieprzowe minimum 14%- 300 kg, Golonka prasowana Golonka wieprzowa z charakterystyczną galaretką, przyprawiona naturalnie. Skład:mięso wieprzowe 36%, golonka wieprzowa 29%- 200 kg, Szynka mielona blok wieprzowa prasowana skład: mięso wieprzowe minimum 60%- 50 kg, Kiełbasa kanapkowa wędlina rozdrobniona drobno mielona gotowana skład: mięso wieprzowe minimum 58%- 100 kg, Kiełbasa wiejska kiełbasa wieprzowo - wołowa średnio rozdrobniona, wędzona,parzona skład: 100g produktu wyprodukowano z minimum 107g mięsa- 50 kg, Kabanosy, podsuszane cienkie, długie - kiełbasa średnio zmielona, wędzona,parzona skład: mięso wieprzowe minimum 56%- 10 kg, konserwa biwakowa- 30 kg, konserwa wieprzowa- 30 kg, turystyczna- 30 kg, przysmak śniadaniowy0 30 kg, pasztet mazowiecki- 30 kg, flaki wołowe, oczyszczone, krojone, mrożone, skład: żołądki wołowe minimum 80 %- 130 kg. 3. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest wartością szacunkową, w przypadku niezrealizowania ilościowego zakupu przez Zamawiającego w czasie trwania umowy, zakup uważa się za zakończony bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych. Minimalna realizacja ilościowa to 80 % przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia będzie spełniał wymagania: ustawy z 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2020, poz 1753), ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz.2021). Przedmiot umowy będzie dostarczany zgodnie z postanowieniami SIWZ i spełniał normy sanitarne. 5. Nazwa i kod określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): Główny kod CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Dodatkowe kody CPV: 15111100-0 Wołowina, 15112000-6 Drób, 15113000-3 Wieprzowina, 15131000-5 Konserwy i przetwory z mięsa, 15131120-2 Produkty wędliniarskie. 6. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę, w formularzu oferty (załącznik Nr 1 do SIWZ) części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm (oznaczenie przedsiębiorstwa) Podwykonawców (zgodnie z art. 36b ust. 1 ustawy). 7. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 ustawy, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest zobowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż Podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. 8. Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego Podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, Wykonawca obowiązany jest zastąpić tego Podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcy. 9. Powierzenie wykonania części zamówienia Podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia. 10. W przypadku powierzenia wykonania zamówienia Podwykonawcom, Wykonawca odpowiada za ich działania, zaniechania, zaniedbania i uchybienia jak za swoje własne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń składanych przez Wykonawcę w celu potwierdzenia, że spełnia warunki udziału w postępowaniu oraz nie podlega wykluczeniu, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3 ustawy: 1. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą aktualne na dzień składania ofert, w formie oryginału, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Informacje zawarte w oświadczeniach, wymienionych w pkt VI.1,stanowią wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw do wykluczenia, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt VI.1 SIWZ. 4. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, zamieszcza informację o Podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt VI.1 SIWZ. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem, dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Oświadczenie należy złożyć w oryginale. Informacja dla Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcja, spółki cywilne): Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia stosuje się odpowiednio przepisy ustawy dotyczące Wykonawców. Wykonawcy występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokument ten potwierdza brak podstaw do wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje brak podstaw do wykluczenia. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez Wykonawców oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, składa każdy z Wykonawców. 5. Z postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający wykluczy Wykonawcę, w stosunku do którego otwarto likwidację, w zatwierdzonym przez sąd układzie w postępowaniu restrukturyzacyjnym jest przewidziane zaspokojenie wierzycieli przez likwidację jego majątku lub sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 332 ust. 1 ustawy z dnia 15 maja 2015 r.- Prawo restrukturyzacyjne (Dz. U. z 2020 r., poz. 814) lub którego upadłość ogłoszono, z wyjątkiem Wykonawcy, który po ogłoszeniu upadłości zawarł układ zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, jeżeli układ nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli przez likwidację majątku upadłego, chyba, że sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 366 ust. 1 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. - Prawo upadłościowe (Dz. U. z 2019 r., poz.498 z późn. zm.). 6. Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawców: 1) na podstawie określonej w art. 24 ust. 1 pkt 12- 23 ustawy, 2) na podstawie określonej w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. 7. Wykonawca, który podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 13 i 14 oraz 16– 20 ustawy, może przedstawić dowody na to, że podjęte przez niego środki są wystarczające do wykazania jego rzetelności, w szczególności udowodnić naprawienie szkody wyrządzonej przestępstwem lub przestępstwem skarbowym, zadośćuczynienie pieniężne za doznaną krzywdę lub naprawienie szkody, wyczerpujące wyjaśnienie stanu faktycznego oraz współpracę z organami ścigania oraz podjęcie konkretnych środków technicznych, organizacyjnych i kadrowych, które są odpowiednie dla zapobiegania dalszym przestępstwom lub przestępstwom skarbowym lub nieprawidłowemu postępowaniu Wykonawcy. Regulacji, o której mowa w zdaniu pierwszym nie stosuje się, jeżeli wobec Wykonawcy, będącego podmiotem zbiorowym, orzeczono prawomocnym wyrokiem sądu zakaz ubiegania się o udzielenie zamówienia oraz nie upłynął określony w tym wyroku okres obowiązywania tego zakazu. Wykonawca nie podlega wykluczeniu, jeżeli Zamawiający, uwzględniając wagę i szczególne okoliczności czynu Wykonawcy, uzna za wystarczające dowody przedstawione na podstawie wyżej wymienionych informacji. 8. Postanowienia art. 24 ust. 7-10 ustawy stosuje się odpowiednio. 9. Zamawiający może wykluczyć Wykonawcę na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienia. 10. Ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach