Gminne Przedszkole Nr 2 ogłasza przetarg
- Adres: 33-380 Krynica-Zdrój, ul. Reymonta 10
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 18 471 56 34 , fax. 18 471 56 34
- Data zamieszczenia: 2014-01-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminne Przedszkole Nr 2
ul. Reymonta 10 10
33-380 Krynica-Zdrój, woj. małopolskie
tel. 18 471 56 34, fax. 18 471 56 34
REGON: 49292018500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gp2krynica.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin dla Gminnego Przedszkola Nr 2 w Krynicy-Zdroju - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin dla Gminnego Przedszkola Nr 2 w Krynicy-Zdroju. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 2 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w Załączniku Nr 6 do SIWZ - Istotnych postanowieniach umowy. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne części zamówienia od 1 do 2. Część nr 1 - Mięso drobiowe oraz wędliny drobiowe Część nr 2 - Mięso wieprzowe i wołowe oraz wędliny. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub wszystkie części przedmiotu zamówienia. Poszczególne części (ilość, asortyment) zostały szczegółowo opisane w Załączniku Nr 2 do SIWZ - Formularzu asortymentowo-cenowym. Dostarczane mięso i wędliny muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczone produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tekst jednolity Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm/, wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych /tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm./. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających, jakość produktów przy danej dostawie. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu mięsa i wędlin świeżych, nierozmrażanych w początkowym terminie przydatności do spożycia o właściwej gramaturze bez śladów uszkodzenia. Produkty powinny posiadać barwę, smak i zapach odpowiedni dla danego produktu. Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb Zamawiającego na podstawie tzw. zamówień częściowych. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania mięsa i wędlin po uprzednim telefonicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez pracownika Zamawiającego. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do magazynu Gminnego Przedszkola Nr 2 w Krynicy-Zdroju przy ul. Reymonta 10 w miejsce wskazane przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty w opakowaniach dopuszczonych do przechowywania i transportu żywności. Opakowania muszą być nieuszkodzone i czyste. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty odpowiednim transportem przystosowanym do przewozu mięsa i wędlin zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Zamawiający zastrzega, sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku Nr 2 do SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż minimalna wartość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 60 % ceny podanej w ofercie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gp2krynica.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów spożywczych dla ZZOZ w Wadowicach, znak: ZP/PRZET/25/2016
Dodano: 2016-07-27 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy mięs i wędlin woł/wp
Dodano: 2016-07-25 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych, wołowych i drobiowych
Dodano: 2016-07-13 - Dostawa produktów żywnościowych tj. mięsa drobiowego i wędlin drobiowych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania Sygn. 33/ŻYW/16.
Dodano: 2016-06-22 - dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w okresie 01.07.2016 do 31.12.2016.
Dodano: 2016-06-14 - Przetarg nieograniczony nr 3/2016
Dodano: 2016-06-14 - Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do Centralnego Ośrodka Sportu - Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
Dodano: 2016-06-13 - Dostawa produktów żywnościowych tj. mięsa i przetworów mięsnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania Sygn. 29/ŻYW/16.
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Muszynie
Dodano: 2016-05-30 - Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: VII - XII 2016 r.
Dodano: 2016-05-12