Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa makaronu, kasz, przetworów zbożowych, ryżu, przetworzonych warzyw i owoców oraz cukru do Zakładu Karnego w Zabrzu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-806 Zabrze, ul. Janika 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 373 66 30 , fax. 0-32 373 66 66
  • Data zamieszczenia: 2012-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Janika 12 12
    41-806 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 0-32 373 66 30, fax. 0-32 373 66 66
    REGON: 00032102300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa makaronu, kasz, przetworów zbożowych, ryżu, przetworzonych warzyw i owoców oraz cukru do Zakładu Karnego w Zabrzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I : makarony, kasze, przetwory zbożowe i ryż 1. Kasza gryczana - 1 700 kg 2. Kasza jęczmienna - 1 400 kg 3. Kasza manna - 600 kg - produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobienie ziaren pszenicy, konsystencja sypka, drobnoziarnista bez grudek , barwa biała z odcieniem żółtawym, opak. od 1 do 5 kg 4. Mąka pszenna - 1 900 kg - typ 500, produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, konsystencja sypka, bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtawym, opak. od 1- 5 kg 5. Mąka ziemniaczana - 400 kg - (skrobia ziemniaczana) produkt spożywczy otrzymany z bulw ziemniaczanych zgodnie z recepturą przemysłową, konsystencja sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek, barwa biała, opak. torby papierowe 1 kg 6. Ryż - 2 700 kg 7. Makaron nitka - 1 800 kg - z mąki krupczatki i wody, bez dodatków barwników i ulepszaczy, bez jajeczny 8. Makaron gruby - 2 100 kg - kolanka, rurki, świderki z mąki krupczatki, wody, bez dodatków barwników i ulepszaczy, bez jajeczny 9. Płatki owsiane - 200 kg Część II: warzywa i owoce przetworzone 1. Chrzan tarty - 600 kg - na kwasku cytrynowym opak. 900 g 2. Koncentrat pomidorowy - 1 700 kg - Konc. pomidorowy 30% opak. 900 g 3. Szczaw konserwowy - 600 kg - krojony skład: szczaw, woda, sól, kl. i utrwalony przez pasteryzację ,opak. 900g 4. Leczo pieczarkowe - 1300 kg - produkt otrzymany z pieczarek, cebuli, papryki, marchwi, konc. pomidorowego, cukru, soli, oleju, opak - 900g 5. Groszek konserwowy - 700 kg - kl. I. op. 400 g 6. Dżem brzoskwiniowy - 1000 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 7. Dżem truskawkowy - 1000 kg op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 8. Dżem czarna porzeczka - 400 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 9. Dżem wiśniowy - 600 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 10. Dżem agrestowy - 200 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 11. Dżem owocowy - 200 kg opakowanie od 0,50 - 200g Część III: cukier 1. Cukier - 4 500 Kg Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wyko-nawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i terminach wskazanych przez zamawiającego, w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.z 2010r. Nr 136 poz.914 j.t.) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie w/w ustawy. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 156133001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach