Gmina Koszęcin ogłasza przetarg
- Adres: 42-286 Koszęcin, Powstańców 10
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 34 3576 100 , fax. 34 3576 108
- Data zamieszczenia: 2022-12-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Koszęcin
Powstańców 10
42-286 Koszęcin, woj. śląskie
tel. 34 3576 100, fax. 34 3576 108
REGON: 151398468 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.koszecin.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koszęcinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest - Mięso świeże: wołowe, wieprzowe i cielęce, produkty mięsne, wędliny. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są: Warzywa świeże i owoce. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są: Produkty mleczarskie- nabiał.Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia jest - Pieczywo i wyroby piekarnicze . Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są mrożonki i ryby mrożone. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są-Artykuły ogólnospożywcze. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca dołącza do oferty oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie wskazanym w pkt.7.1 i 7.2 SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-19
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów pochodzenia zwierzęcego, mięsa i produktów mięsnych
Dodano: 2024-07-17 - Zakup wraz z dostawą wędlin i mięsa na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji w Ustroniu, w podziale na 4 części
Dodano: 2024-04-15 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 Koniakowie w 2024 r.
Dodano: 2024-03-31 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola Publicznego im. Wandy Chotomskiej w Woli
Dodano: 2024-02-11 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Iłownicy w 2024 r.
Dodano: 2024-02-07 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Woli w 2024 roku
Dodano: 2024-02-04 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Miedźnej
Dodano: 2024-02-04 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola Publicznego Nr 3 im. Kubusia Puchatka w Woli na rok 2024.
Dodano: 2024-01-31 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli na rok 2024
Dodano: 2024-01-31 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marii Dąbrowskiej w Jaworzu w 2024 r
Dodano: 2024-01-27