Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koszęcinie

Gmina Koszęcin ogłasza przetarg

  • Adres: 42-286 Koszęcin, Powstańców 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 34 3576 100 , fax. 34 3576 108
  • Data zamieszczenia: 2022-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Koszęcin
    Powstańców 10
    42-286 Koszęcin, woj. śląskie
    tel. 34 3576 100, fax. 34 3576 108
    REGON: 151398468
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.koszecin.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2023 do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Koszęcinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest - Mięso świeże: wołowe, wieprzowe i cielęce, produkty mięsne, wędliny. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są: Warzywa świeże i owoce. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są: Produkty mleczarskie- nabiał.Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia jest - Pieczywo i wyroby piekarnicze . Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są mrożonki i ryby mrożone. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawyPrzedmiotem zamówienia są-Artykuły ogólnospożywcze. Zakres zamówienia obejmuje:1. Sukcesywny zakup i dostawa w 2023 r. artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej. 2. Dostarczony przedmiot zamówienia będzie zgodny z wymogami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U.2020 poz.2021 tj.) w szczególności, że:-dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;- dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadają termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta;-dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;- produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);-zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, -asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;- w przypadku gdy dostarczone artykuły będą uszkodzone lub ulegną uszkodzeniu podczas transportu, zostaną przez Wykonawcę wymienione na nowe w tym samym dniu; -w przypadku dostaw mięsa i wędlin Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami;- w przypadku dostaw mrożonek, Zamawiający wymaga, aby były dostarczane w formie nierozmrożonej.3. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać: wszystkie wymagane prawem normy w szczególności HACCP, Państwowego Zakładu Higieny, Polskie Normy. 4. Zamówienie obejmuje transport na koszt i ryzyko Wykonawcy.5. Wykonawca dostarczony towar złoży w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.6. Wykonawca obowiązany jest posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty świadectwa i okazać je na każde żądanie Zamawiającego.7. Zamawiający będzie zamawiał u Wykonawcy wybrane artykuły żywnościowe na podstawie warunków określonych w umowie telefonicznie lub faksem z 1 dniowym wyprzedzeniem do godziny 12:00, a Wykonawca zobowiązany jest do realizacji wystawionego przez Zamawiającego zamówienia w wyznaczonym w zamówieniu terminie.8. Dostawa produktów będzie realizowana w dni powszednie w godzinach 7.00 – 9.00 (z wyłączeniem dni, w których stołówka nie podaje obiadów), bezpłatnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego, do wskazanych pomieszczeń.9. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych . Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca dołącza do oferty oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie wskazanym w pkt.7.1 i 7.2 SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-19

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach