Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w 2013 r. na potrzeby stołówki szkolnej w Gimnazjum im. Papieża Jana Pawła II w Klimontowie.

Gmina Klimontów ogłasza przetarg

  • Adres: 27-640 Klimontów, ul. Zysmana 1
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 015 8661006 , fax. 015 8661847
  • Data zamieszczenia: 2012-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Klimontów
    ul. Zysmana 1 1
    27-640 Klimontów, woj. świętokrzyskie
    tel. 015 8661006, fax. 015 8661847
    REGON: 83040994000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: gimnazjum.klimontow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gimnazjum im. Papieża Jana Pawła II

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w 2013 r. na potrzeby stołówki szkolnej w Gimnazjum im. Papieża Jana Pawła II w Klimontowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamówienie obejmuje sukcesywną dostawę do stołówki szkolnej artykułów żywnościowych określanych we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV/15000000-8; z możliwością składania ofert częściowych, w 8 częściach:
    Część nr 1- Pieczywo (CPV: 15810000-9);
    Część nr 2- Artykuły spożywcze (CPV: 15000000-8, 15870000-7);
    Część nr 3- Wędlina, mięso wieprzowe i wołowe (CPV: 15100000-9);
    Część nr 4- Drób i produkty drobiowe świeże (CPV: 15112000-6);
    Część nr 5- Warzywa i owoce, kiszonki (CPV: 15300000-1);
    Część nr 6- Produkty mleczarskie (CPV: 15500000-3);
    Część nr 7- Ryby i przetwory rybne oraz mrożonki warzywne (CPV: 15221000-3, 15331170-9 );
    Część nr 8 - Jaja (CPV: 03143000-5);
    Szczegółowy wykaz towaru i ilości zawiera zał. nr 3 - Opis przedmiotu zamówienia będący integralną częścią Specyfikacji (wg części od 1 do 8). Wytwarzanie towaru i jego jakości, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego:
    1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. z 2010 r Nr 136, poz.914)
    2 Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 r Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (Dz. Urz. WE L z 01.02.2002 r.) ze zm.
    3 Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r.) z póz. zm. i Nr 853/2004 w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.klimontow.akcessnet.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach