Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie w 2021 r.

Szkoła Podstawowa nr 2 im.Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie ogłasza przetarg

  • Adres: 95-080 Tuszyn, ul. Józefa Poniatowskiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 426 143 986 , fax. 426 143 986
  • Data zamieszczenia: 2020-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 2 im.Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie
    ul. Józefa Poniatowskiego 11
    95-080 Tuszyn, woj. łódzkie
    tel. 426 143 986, fax. 426 143 986
    REGON: 81634500000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2tuszyn.superszkolna.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie w 2021 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie w 2021 r.. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 2 – Formularz asortymentowo- cenowy. Ceny jednostkowe podane w Formularzu będą stałe przez cały okres umowy. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia). Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub na kilka części( max 6 ) wg części określonych w zał. nr 2 – Formularzu asortymentowo-cenowym, który obejmuje: Część nr 1 warzywa, owoce i jaja Część nr 2 mięsa, wędliny, drób i podroby Część nr 3 mrożone warzywa, owoce i ryby Część nr 4 nabiał Część nr 5 wyroby garmażeryjne Część nr 6 produkty spożywcze, sypkie, przyprawy i koncentraty 3.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 4.Zamawiający informuje, że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji tzn., że podane ilości są wartościami maksymalnymi, które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 - Formularzu asortymentowo-cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. 5.Dostawy ( w tym rozładunek ) będą dostarczane przez Wykonawcę własnym transportem, na swój koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 2 im. Stefanii Sempołowskie ul. Poniatowskiego 11, 95- 080 Tuszyn  Część nr 1 warzywa, owoce i jaja - codziennie w godz. 6.00 - 7.30  Część nr 2 mięso, wędliny, drób i podroby - codziennie w godz. 6.00 - 7:30,  Część nr 3 mrożone owoce, warzywa i ryby - jeden raz w tygodniu do godz. 13.00,  Część nr 4 nabiał - co najmniej raz w tygodniu do godz. 13.00 danego dnia, na który jest zamawiany towar. Pozostałe części zamawiane będą telefonicznie bądź drogą elektroniczną z odpowiednim wyprzedzeniem, najpóźniej w dniu poprzedzającym termin dostawy do godz. 14.00. Ubezpieczenie na czas transportu do Zamawiającego leży po stronie Wykonawcy. 6.Wykonawca gwarantuje, że dostarczone artykuły żywnościowe będą zgodne z obowiązującymi przepisami i będą spełniać odpowiednie wymogi jakościowe, w tym warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Dostarczone artykuły spożywcze powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm: a.Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu ( Dz. U. z 2015 r. poz. 1256) b. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 poz.1541 i 1669) c. Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Ray (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności d. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno –spożywczych ( Dz. U. z 2014 r.poz.669) wraz z aktami wykonawczymi e. Dyrektywami i Rozporządzeniem UE w szczególności Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie Higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 30.04.2004 r.str 1) ;Dz. Urz. UE Polskie Wydanie Specjalne rozdz.1 3,t 34 str.319) f. Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego(Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm. ) 7.Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia. 8. Dostawa towaru odbędzie się partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym od zgłoszenia. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej . Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 9. Środki transportu, którymi będzie dostarczany towar, powinny spełniać wymogi określone w obowiązujących przepisach prawa. Wymagania dotyczące środków transportu przewożących produkty spożywcze, określone zostały w rozdziale IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004. Zgodnie z nimi środki transportu do przewozu żywności muszą być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. 10 Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania aktualnych dokumentów potwierdzających spełnianie warunków sanitarno-epidemiologicznych związanych z prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia. Wykonawca oświadcza, iż niezwłocznie je okaże Zamawiającemu. Uchylenie od tego obowiązku uznawane będzie przez strony jako nienależyte wykonanie umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie ze wzorem - zał. nr.3

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach