Szkoła Podstawowa nr 215 im. Piotra Wysockiego ogłasza przetarg
- Adres: 04-294 Warszawa, Kwatery Głównej, 13
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-02-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 215 im. Piotra Wysockiego
Kwatery Głównej, 13
04-294 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000801303 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 215 im. Piotra Wysockiego w Warszawie w 2023 rok. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
OWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone RYBY Dostarczane produkty będą, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż30 dni od dostawy;. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w § 1 ust. 2 niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie. ZGODNIE Z OPISEM PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA W FORMULARZU ASORTYMENTOWO CENOWYM ZAŁ. NR 2OWOCE I WARZYWA warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. Dostarczone produktymuszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w § 1 ust. 2 niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie. O dostępności produktu „sezonowego" z zakresu warzyw i owoców świeżych decyduje obecność produktu w notowaniach Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego Bronisze. ZGODNIE Z OPISEM PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA W FORMULARZU ASORTYMENTOWO CENOWYM ZAŁ. NR 2MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB. Przy każdej dostawie mięsa i wędlin zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005r. (tekst jednolity: Dz. U. z 2020 r. poz. 1753, z 2022 r. poz. 1570 ) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 poz. 55 z dnia 30 kwietnia 2004 r.). Dostawca, na każde żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane niepóźniej, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu,z zastrzeżeniem: mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w § 1 ust. 2 niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie. ZGODNIE Z OPISEM PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA W FORMULARZU ASORTYMENTOWO CENOWYM ZAŁ. NR 2PRODUKTY MLECZARSKIE Przy każdej dostawie jaj konsumpcyjnych zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005r. (tekst jednolity: Dz. U. 2020r. poz.1753) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 poz. 55 z dnia 30 kwietnia 2004 r.). Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu,z zastrzeżeniem: jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w § 1 ust. 2 umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie. ZGODNIE Z OPISEM PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA W FORMULARZU ASORTYMENTOWO CENOWYM ZAŁ. NR 2WYROBY GARMAŻERYJNE Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane niepóźniej, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu,z zastrzeżeniem: wyroby garmażeryjne wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w § 1 ust. 2 niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie. ZGODNIE Z OPISEM PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA W FORMULARZU ASORTYMENTOWO CENOWYM ZAŁ. NR 2Część NR 6 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE CPV 15800000-6, 15851000-8spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji,ZGODNIE Z OPISEM PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA W FORMULARZU ASORTYMENTOWO CENOWYM ZAŁ. NR 2 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15896000-5
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów spożywczych, napojów i alkoholi do Powiatowego Centrum Kultury i Sztuki im. Marii Konopnickiej w Ciechanowie
Dodano: 2024-02-07 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 215 im. Piotra Wysockiego w Warszawie w 2024 rok.
Dodano: 2024-01-24 - Dostawy pozostałych art. żywnościowych II
Dodano: 2023-03-02 - Sukcesywna dostawa mrożonek do Ośrodka Szkoleniowo- Wypoczynkowego w Świnoujściu
Dodano: 2023-01-12 - Zakup i dostawa produktów głęboko mrożonych w 2023 r. na rzecz 1. Bazy Lotnictwa Transportowego w Warszawie.
Dodano: 2022-12-09 - Sukcesywna dostawa mrożonych produktów spożywczych dla SPSK im prof. A. Grucy CMKP w Otwocku
Dodano: 2022-08-23 - Dostawa produktów żywnościowych: mrożonek i jaj na potrzeby Działu Żywienia Szpitala Praskiego p.w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o.o.
Dodano: 2021-01-15 - Dostawa produktów żywnościowych: mrożonek i jaj na potrzeby Działu Żywienia Szpitala Praskiego p.w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o.o.
Dodano: 2020-06-05 - Dostawa produktów żywnościowych: jaj, mrożonek oraz ryb na potrzeby Działu Żywienia Szpitala Praskiego p.w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o.o.
Dodano: 2020-03-13 - Dostawy wyrobów głęboko mrożonych i lodów dla AMW REWITA Sp. z o.o. Oddział Rewita jurata, Rynia i Sopot
Dodano: 2019-07-29