Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2023

CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W BIERUTOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 56-420 Bierutów, ul. Kolejowa 7
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 713146398
  • Data zamieszczenia: 2024-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W BIERUTOWIE
    ul. Kolejowa 7
    56-420 Bierutów, woj. dolnośląskie
    tel. 713146398
    REGON: 365866610
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Nazwa zamówienia: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskieGłówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieKrótki opis przedmiotu zamówienia:bułka graham 90 g, bułka kajzerka 80 g, bułka bezglutenowa 50 - 80 g, rogal maślany 50 g, bułka słodka (z jagodami, serem, jabłkiem) 80 - 100 g, bułka tarta 0,5 kg, bułka weka 300 - 500 g, chałka 400 g, chleb bezglutenowy 250 g, chlebgraham 300 - 400 g, chleb tostowy pełnoziarnisty 300-400g chleb wieloziarnisty 300 - 400 g, chleb orkiszowy 300 - 400 g, chleb zwykły 600 g, chleb ze słonecznikiem 300 - 400 g, ciasto drożdżowe 1 kg, ciasto jogurtowe 1 kg, grzanki 500 g, jagodzianka 120 g, kluski na parze opakowanie 1 kg, muffiny40 - 60 g, pączek z budyniem lub marmoladą 60 g, rogal Marciński 150 – 200 gWymagania: Pieczywo świeże, chrupiące niegumiaste. nie więcej niż 0,45 g sodu/ 1 g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.1 do SWZ.Nazwa zamówienia: warzywa i owoce świeże, kiszonki,Główny kod CPV: 15300000-1 warzywa, owoce i podobne produktyKrótki opis przedmiotu zamówienia:ananas, arbuz, banany, borówka amerykańska lipiec - wrzesień, borówka amerykańska październik - czerwiec, botwinka, brokuły świeże, brzoskwinie, buraki, cebula, cukinia, cytryna, czosnek, dynia, gruszka, imbir, jabłka, kalafior świeży, kalarepa, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta kiszona , kapusta młoda -sezonowa do miesiąca lipca, kapusta pekińska, kapusta włoska, kaki owoc, kiełki różne rodzaje 50g, kiwi, koperek, lubczyk świeży, maliny lipiec wrzesień, maliny październik - czerwiec, mandarynka, mango, marchew, marchew młoda, melon, mięta, mix sałat opakowanie 200 g, morela,natka pietruszki, nektarynka, ogórek świeży /ogórek gruntowy, ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka, papryka świeża mix, pieczarki, pietruszka, pomarańcza, pomidor (maj- wrzesień), pomidor (październik-kwiecień), pomidor malinowy, pomidory koktajlowe, por, rabarbar, rukola opakowanie 100 g, rzodkiewka, rzodkiew biała, roszponka 100g, sałata lodowa, sałata masłowa, Seler (maj-wrzesień), seler (październik-kwiecień), szczypior, śliwka, truskawki świeże, truskawki poza sezonem , winogron ciemny/jasny, ziemniaki, ziemniaki młode - sezonowe do miesiąca lipcaWymagania: owoce i warzywa świeże, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych, bez oznak pleśni, o dobrym smaku bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznych oraz bakterii chorobotwórczych, w kolorze naturalnym dla danego asortymentu, wysokiej jakości 1 gatunku bez wad fizycznych ijakościowych - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.2 do SWZ.Nazwa zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsneGłówny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsneKrótki opis przedmiotu zamówienia:filet z indyka - mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, filet z kurczaka - mięśnie piersiowe pozbawiony skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawiony, nie moczony, kabanosy wieprzowe, kabanosy drobiowe, karczek b/k - całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany, kiełbaski leszczyńskie/wiedeńskie, kiełbasa biała parzona z szynki, kiełbasakrakowska /filet z kurczaka/polędwica drobiowa, kiełbasa śląska z mięsa wieprzowego, kurczak świeży cała tusza - oczyszczony, umyty, skóra bez przebarwień i zanieczyszczeń obcych, zapach charakterystyczny dla kurczaka świeżego, łopatka wieprzowa b/k – część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy (z przodu) całkowicie odkostniona, pozbawiona błony, parówka z szynki zaw. mięsa pow.97% 6 szt/op. podudzie z kurczaka świeże, oczyszczone,, polędwiczki drobiowe, polędwiczki wieprzowe - część zasadnicza wieprzowiny, odcięta zodcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy (z przodu), schab/szynka kanapkowa, schab b/k, , mięso obarwie jasnej, niepeklowane, skrzydło z indyka, szynka kulka b/k całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana, odcięta od tylnej części półtuszy wieprzowej, wątróbka drobiowa,Wymagania: Dostarczone -wędliny mają być świeże bez oznak mrożenia, z ważnym terminem przydatności do spożycia, bez obcych zapachów, posmaków. Dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta zawierające informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towary, jego klasy, jakości, daty produkcji, warunków przechowywaniaoraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywością. Przetwory mięsne zawierające co najmniej 80 % mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia , bez wypełniaczy, bez fosforanów, bez MOMMięso świeże, nie mrożone, bez przebarwień oraz zanieczyszczeń obcych, bez oznak zepsucia, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.3 do SWZ.Nazwa zamówienia: NabiałWspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3 – produkty mleczarskieKrótki opis przedmiotu zamówienia: jogurt naturalny 400g – z mleka pasteryzowanego, mleko, białka mleka, mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych bez konserwantów, żelatyny i substancji zagęszczających, jogurt owocowy kremowy typu greckiego 125 g, bez dodatku cukru różne smaki, kefir 500 ml - mleko pasteryzowane, mleko w proszku, kultury bakterii fermentacji mlekowej, o smaku czystym, lekko kwaśnym, z lekkim posmakiem pasteryzacji, zapach: mlekowy, bez obcych zapachów, masło min 82 % tłuszczu, masło roślinne 200g - konsystencja: jednolita, zwarta, smarowna, dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą, starannie uformowana, powierzchnia gładka, sucha, barwa: jednolita, dopuszcza się intensywniejszą na powierzchni, w opakowaniu: kostka o gramaturze od 200 do 250 g, maślanka 1 l - mleko pasteryzowane, mleko w proszku, kultury bakterii fermentacji mlekowej, mleko 2% UHT bez konserwantów, normalizowane, pasteryzowane, zawartość białka 3 %, opakowanie bezpośrednie: karton, butelka 1 l, ser biały półtłusty -mleko pasteryzowane ,kultury bakterii mlekowych ,ser mascarpone 250g - wygląd gęstego kremu, miękką konsystencję i kolor od białego do kremowego. Smak słodki, śmietankowy, przypominający trochę masło, ser mozzarella 125g - mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczkę mikrobiologiczną, ser żółty plastry 1kg, ser żółty kostka,serek homogenizowany (różne smaki) 20 – 50g, serek wiejski opakowanie 500 g, serek do smarowania o kremowej konsystencji opakowanie do 150 g– bez konserwantów, skład : serek śmietankowy (mleko pasteryzowane i śmietana), sól, białka mleka, śmietana kremówka 30%.Wymagania: - opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru przez zamawiającego - cały asortyment nabiałowy powinien byś świeży, przywieziony w postaci schłodzonej w dobrych terminach ważności - widoczne terminy przydatności do spożycia. Jakość artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, mleko zsiadłe, mleko acidofilne, mleko smakowe, serwatka, ser twarogowy, serek homogenizowany:1) zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia;2) bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 13 3 3/2008;3) zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.4 do SWZ.Nazwa zamówienia: Ryby przetworzone, Przetworzone warzywa i owoce – mrożonkiGłówny kod CPV: 15200000-0, 15000000-8,Krótki opis przedmiotu zamówienia: aronia opakowanie 2,5 kg,brokuły opakowanie 2,5kg, brukselka opakowanie 2,5 kg, biała porzeczka opakowanie 2,5 kg, czarna porzeczka opakowanie 2,5 kg, czerwona porzeczka opakowanie 2,5 kg, fasola szparagowa żółta/zielona opakowanie 2,5kg, filet zdorsza - 5% glazury, bez skóry, mrożony, najlepszej jakości, filet z morszczuka – 5% glazury, bez skóry, filet mrożony, najlepszej jakości, bez skóry, filet z łososia 5 % glazury, groszek opakowanie 2,5 kg, jagody opakowanie 2,5 kg, kalafior opakowanie 2,5 kg., maliny opakowanie 2,5 kg, marchewka kostka 2,5 kg, marchewka z groszkiem opakowanie 2,5 kg, miazga szpinakowa opakowanie 2,5 kg, mieszanka kompotowa opakowanie 2,5 kg, mieszanka warzywna 3 składnikowa opakowanie 2,5kg, , mieszanka warzywna 7składnikowa opakowanie 2,5 kg, mieszanka warzywna na patelnie opakowanie 2,5 kg, paluszki rybne z fileta panierowane bez konserwantów i spulchniaczy, śliwka opakowanie 2,5 kg. truskawki opakowanie 2,5 kg, wiśnia opakowanie 2,5 kg. Wymagania: bez obcych zapachów, nieoblodzone, niezlepione, sypkie, nieuszkodzone mechanicznie. Jakość dostarczonych towarów nie może budzić zastrzeżeń. Towar w oryginalnych opakowaniach producenta, opakowania całe nienaruszone. Barwa zgodna z naturalną, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia naopakowaniu. Opakowania jednostkowe oraz zbiorowe, powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej , daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.5 do SWZ.Nazwa zamówienia: pozostałe różne art. spożywczeGłówny kod CPV: 15800000-6,Krótki opis przedmiotu zamówienia a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: ananas w puszce 565 g, andruty bez cukru/ podpłomyki bez cukru, banan suszony, barszcz biały w butelce szklanej 500 ml – skład: woda, mąka pszenna, sól, czosnek; baton owocowy, owocowo-zbożowy dla małych dzieci po 1 roku życia bez dodatku cukru, bez konserwantów i spulchniaczy 20 – 23 g, bazylia otarta 20 g, biszkopty bez cukru opakowanie100 g, biszkopty bezglutenowe bez cukru, brzoskwinia wpuszce 820 g, chrupki kukurydziane pałeczki - 100% grys kukurydziany, ciastka bezglutenowe bez dodatku cukru 120 g (ciastka kruche, gryczane, korzenne); ciastka zbożowe różne smaki o obniżonej zawartości cukru, cukier biały 1kg, cukier puder 0,5kg, cukier waniliowy 16g, cukier waniliowy bezglutenowy 32 g, cynamon, jakość Q 20 g, czekolada gorzka o zawartości minimum 80% miazgi kakaowej, czosnek suszony 20g, drożdże świeże 100 g, dżem 100% owoców 200 g – 250g (truskawkowy, owoce leśne, wiśniowy), bez dodatku cukru i konserwantów, fasola Jaś średnia opakowanie 500 g, filetz makreli w pomidorach 170g ( 85 g rybu po odsączeniu), galaretka bez cukru różne smaki 14 g, gofry naturalne bez dodatku cukru 65 g, granola bez dodatku cukru, smak wiśnia- truskawka/truskawka - malina, groch łuskany 400 g, groszek ptysiowy 300 g, groszek ptysiowy bezglutenowy 50 g, herbata czarna ekspresowa min 100 szt. saszetek w opakowaniu 200g, herbata owocowa 54 g ( smak malinowy, truskawkowy, owoce leśne, dzika róża, wieloowocowa) , ziołowe 100% nat. składników pochodzenia roślinnego; jabłko suszone 100 % jabłka bez sztucznych dodatków 1 kg, jajka - kurze świeże, kl. A, kat. wagowa L, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naświetlanie, pakowane w sterylnewytłaczanki po 30 szt., kakao ciemne 150 g, . kasza gryczana 1 kg - 13g białka/100g produktu, kasza jaglana 500 g, kasza jęczmienna 1 kg - 10g błonnika/100g produktu, kasza kukurydziana 500g, kasza manna błyskawiczna 500 g - 11g błonnika/100g produktu, kawa inka 150g - 72% - zboża- prażone, ketchup 480 g bez substancji konserwujących, pomidorowy, łagodny smak, kukurydza konserwowa 400 g, kurkuma opakowanie 20 g, liść laurowy opakowanie 20 g, majeranek otarty opakowanie 20 g, majonez tradycyjny bez konserwantów i sztucznych barwników 700 g, makaron kolanko 2 kg, makaron świderki 500g, makaron bezglutenowy spaghetti opakowanie 500g, makaron bezglutenowy świderki opakowanie 500 g makaron łazanki 500g, makaron nitka 500g, makaron spaghetti 500 g, makaron wstążki 500g, makaron zacierka 250g, mąka tortowa TYP 450 1 kg, mąka ziemniaczana 1 kg, miód pszczeli naturalny 1 kg, miód pszczeli naturalnyopakowanie 250 g, migdały opakowanie 1 kg, miseczki waflowe 75 g, morela suszona opakowanie 1 kg, mus owocowy 100 g, mus owocowo – warzywny 100 g, , napój ryżowy 1l - , nasiona chia opakowanie 1 kg, olej pojemność 1l, oregano suszone 20 g, orzechy brazylijskie opakowanie 1 kg, orzechy laskowe opakowanie 1 kg, orzechy nerkowca opakowanie 1 kg, orzechy włoskie 1 kg, orzechy ziemne opakowanie 1 kg, papryka słodka mielona 100 % opakowanie 20 g, passata pomidorowa w szklanej butelce 1 l,– bez dodatku cukru, soli i substancji konserwujących, pestki dyni opakowanie 1 kg, pieprz czarny mielony opakowanie 20 g, pieprz czarny ziarnisty opakowanie 20 g, płatki kukurydziane- kasza kukurydziana 95 % opakowanie 1 kg, płatki owsiane górskie błyskawiczne opakowanie 500 g, płatki ryżowe błyskawiczne opakowanie 500 g, płatki wielozbożowe cynamonowe gwiazdki i czekoladowe kulki o obniżonej zawartości cukru opakowanie 500g, proszek do pieczenia 32g, proszek do pieczenia bezglutenowy opakowanie 30 g, przyprawa warzywna do potraw opakowanie 300 g, koncentrat pomidorowy 28-30% 950g, rodzynki opakowanie 1 kg, rurki waflowe puste opakowanie 1 kg,ryż paraboliczny opakowanie 1 kg, soczek w kartoniku z rurką 200ml - 100 % owoców, bez dodatku cukru, bez substancji konserwujących wzbogacony wit.C i żelazem, ( smak jabłkowy, pomarańczowy, jabłkowo-pomarańczowy), soczewica czerwona opakowanie 500 g, sok jabłkowy, pomarańczowy 100 % owoców, opakowanie 1 l, sól o obniżonej zawartości potasu i sodu 1 kg, szczaw konserwowy 350g – 100% szczaw, śliwka suszona opakowanie 1 kg, tuńczyk w oleju opakowanie 170 g, tymianek 10 g, wafle kukurydziane 100g, wafle ryżowe naturalne100g, wafle ryżowe wieloziarniste 100g wafle ryżowe z pestkami dyni 100g, wafle tortowe opakowanie 190 g, wiórki kokosowe opakowanie 300 g, ziele angielskie opakowanie 20 g, zielony groszek konserwowy opakowanie 400 g, zioła prowansalskie 20 g, żelatyna spożywczaopakowanie 50g, żurawina suszona opakowanie 1 kg, żurek 0,5l w szklanej butelce, żytnie lekkie pieczywo chrupkie opakowanie 140 g,Wymagania: Dostarczony towar ma być w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste bezoznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, szczelne. Oferowane artykuły żywnościowe, produkty zbożowe, artykuły sypkie nie mogą być zabrylowane i zawilgocone. Nie mogą zawierać szkodników i posiadać obcego zapachu. Miód o łagodnym, woskowym zapachu, w stanie płynnym, preferowany kolor żółty. Soki owocowe, warzywne, owocowo - warzywne, napoje bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Ketchup w przypadku którego zużyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu, zawierający gotowego do spożycia, zawierający 15 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia. 0lej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych g cukru powyżej 50°/o i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Soki owocowe, warzywne, musy owocowo-warzywne: - o niskiej zawartości sodu/soli, tj, zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem. Przyprawa warzywna do potraw opakowanie 300 g Skład: Sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula,ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper. Niezawiera glutenu. Przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne:-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;- bez dodatku soli- 100% owoców i warzywMajonez bez substancji konserwujących, o dobrym składzie - olej rzepakowy rafinowany, musztarda woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), nie uszkodzone mechanicznie Makaron 100 % pszenicy durum i ryż paraboliczny - nie rozgotowujący się. Przyprawy aromatyczne, bez obcych zapachów, sypkie, bez dodatku soli/sodu, cukru i substancji słodzących, opakowanie od 15g – 30g. Przyprawy bez dodatkuglutaminianu sodu.- Płatki i artykuły wielozbożowy zaw. cukru poniżej 29g/100g produktu, struktura i konsystencja sypka Zbożowe produkty śniadaniowe oraz inne produkty zbożowe:-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;-o niskiej zawartości sodu/soli, tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 mlśrodka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soliwynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem . Jajka czyste i nie uszkodzone.. - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.6 do SWZ.Nazwa zamówienia: woda mineralnaWspólny Słownik Zamówień(CPV): 15981000-8 – woda mineralnaKrótki opis przedmiotu zamówienia) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: woda mineralna 11 l galon , woda mineralna z dzióbkiem 330 ml, woda mineralna niegazowana 1,5 l, woda mineralna 5l. Wymagania: woda źródlana, woda stołowa, świeża, bez obcych zapachów, kolor przeźroczysty, suma od 180- 210 mg/dm3 rozpuszczonych składników mineralnych - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącyzałącznik nr 3.7 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach