Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań

Publiczne Przedszkole Nr 7 ogłasza przetarg

  • Adres: 66-200 Świebodzin, Osiedle Widok 24
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 4750953
  • Data zamieszczenia: 2013-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole Nr 7
    Osiedle Widok 24 24
    66-200 Świebodzin, woj. lubuskie
    tel. 68 4750953
    REGON: 97123669900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: ppsiodemka.przedszolowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Nr 7 w Świebodzinie z podziałem na 9 zadań: 1.1.Zadanie 1: Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - oznaczenie według kodów CPV 15.81.00.00-9 tj.: - bułka tarta 500g - ok. 10 kg - chleb wiejski krojony 550g - ok. 550 szt. - chleb żytni - razowy krojony 500g - ok. 165 szt. - bułka mała pszenna 5g - ok. 1080 szt. - bułka maślana 100g niezawierająca rodzynek - ok. 350 szt. - rogal maślany 100g - ok. 250 szt. - drożdżówki z jabłkiem 90g - ok. 280 szt. - pączek z lukrem i marmoladą 50g - ok. 300 szt. - paluch drożdżowy z lukrem i makiem - ok 100 szt. - rogaliki drożdżowe z dżemem - ok. 20 kg - ciastko marchewkowe 70g - ok. 200 szt. - ciastka baletki z makiem i dżemem - ok. 15 kg - ciastka karbowane z dżemem - ok. 10 kg - ciastka karbowane z polewą czekoladową - ok. 5 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-1 do SIWZ. 1.2. Zadanie 2: Dostawa nabiału i produktów mleczarskich - oznaczenie według kodów CPV 15.50.00.00-3 Produkty mleczarskie tj.: - masło EXTRA 200g - ok. 700 szt. - mleko 2% - ok. 2400 l - ser żółty salami - ok. 15 kg - serek topiony - bloczki - ok.140 szt. - śmietana 18% kwaśna 400 ml - ok. 140 szt. - twaróg półtłusty - ok. 130 kg - jogurt owocowy 150 g - ok. 400 szt. - jogurt owocowy 500g - ok. 60 szt. - jogurt typu JOGOBELLA 150g - ok. 150 szt. - deser typu MONTE 6x55g - ok. 230 szt. - maślanka butelka 1l - ok 10 szt. zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-2 do SIWZ. 1.3. Zadanie 3: Dostawa filetów rybnych, ryb przetworzonych i konserwowych oznaczenie według kodów CPV 15.22.00.00-6, CPV 15.20.00.00-0- ryby przetworzone i konserwowe tj.: - dorsz- filet mrożony - ok. 50 kg - tuńczyk w kawałkach w zalewie własnej - ok. 5 szt. - makrela wędzona - ok. 10 kg - łosoś wędzony dzwonki - ok 5 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-3 do SIWZ. 1.4. Zadanie 4: Dostawa warzyw i owoców św ieżych i podobnych produktów oznaczenie według kodów CPV 15.30.00.00-1 świeże warzywa i owoce tj..: - kapusta biała - ok 100 kg - kapusta czerwona - ok 30 kg - kapusta kwaszona - ok. 45 kg - kapusta pekińska - ok. 10 kg - kapusta włoska - ok. 10 kg - ogórek świeży - ok 50 kg - ogórek kwaszony - ok. 45 kg - ogórek małosolny - ok. 5 kg - pomidor - ok.40 kg - rzodkiewka - ok. 25 pęczków - sałata - ok. 75 główek - papryka czerwona - ok. 3 kg - kalafior świeży - ok. 45 szt. - brokuł świeży - ok. 50 szt. - fasolka szparagowa żółta świeża - ok. 20 kg - kalarepa - ok. 30 szt. - buraczki czerwone - ok. 135 kg - marchew - ok. 380 kg - por - ok. 220 szt. - seler - ok. 220 szt. - pietruszka - ok 110 kg - ziemniaki - ok. 1225 kg - natka pietruszki - ok. 210 pęczków - szczypior świeży - ok. 210 pęczków - koperek - ok. 210 pęczków - brukselka świeża - ok. 5 kg - botwina - ok. 20 pęczków - szparagi białe świeże - ok. 15 kg - cebula - ok. 50 kg - cytryna - ok. 20 kg - jabłka - ok. 600 kg - czosnek - ok. 30 główek - truskawki świeże - ok. 30 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-4 do SIWZ. 1.5. Zadanie 5: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich - oznaczenie według kodów CPV 15.11.00.00 - 2, CPV 15.13.11.00-6, Produkty mięsne i wędliny tj.: - polędwica sopocka - ok. 13 kg - salami rogal - ok. 8 kg - szynka pieczona - ok. 8 kg - polędwica tradycyjna - ok. 5 kg - filet z indyka pieczony - ok. 5 kg - łopatka wieprzowa b/k - ok. 140 kg - szynka wieprzowa b/k - ok. 30 kg - kiełbasa krakowska sucha - ok. 13 kg - kiełbasa śląska wieprzowa - ok. 13 kg - parówki wieprzowe cienkie - ok. 20 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-5 do SIWZ. 1.6. Zadanie 6: Dostawa drobiu i produktów drobiowych oznaczenie według kodów CPV 15.11.20.00-6, CPV - 15.13.15.00-0, drób i produkty drobiowe tj.: - porcja rosołowa z kurczaka - ok. 130 kg - kurczaki świeże - ok. 100 kg - wątróbka drobiowa świeża - ok. 100 kg - żołądki drobiowe świeże - ok. 15 kg - filet drobiowy z kurczaka - ok. 45 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-6 do SIWZ. 1.7. Zadanie 7: Dostawa świeżych jaj oznaczenie według kodów CPV 03.14.25.00-3 - Jaja tj. : jaja konsumpcyjne kategoria L z chowu ściółkowego - ok. 2100 szt. zgodnie ze Szczegółowym Opis Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-7do SIWZ. 1.8. Zadanie 8: Dostawa mrożonych owoców i warzyw oznaczenie według kodów CPV 15.33.00.00-0 - mrożone owoce i warzywa tj.: -malina mrożona cała - ok. 30 kg - jeżyny całe mrożone - ok. 15 kg - truskawki mrożone - ok. 40 kg - wiśnie mrożone - ok. 15 kg - śliwki mrożone - ok. 15 kg - rabarbar mrożony - ok. 10 kg - agrest mrożony - ok. 10 kg - porzeczka czarna mrożona - ok. 10 kg - porzeczka czerwona mrożona- ok. 10 kg - mieszanka kompotowa - ok. 100 kg - mieszanka owoców leśnych - ok. 10 kg - marchew z groszkiem - ok. 40 kg - mieszanka warzywna 7 składnikowa - ok. 30 kg - mieszanka warzywna 9 składnikowa - ok. 10 kg - włoszczyzna mrożona - paski - ok. 30 kg - fasolka szparagowa zielona - ok. 15 kg - fasolka szparagowa żółta - ok. 15 kg - kalafior mrożony - ok. 15 kg - brokuł mrożony - ok. 15 kg zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-8 do SIWZ. 1.9. Zadanie 9: Dostawa różnych produktów spożywczych i produktów suszonych oznaczenie według kodów CPV 15.89.00.00-3 różne produkty spożywcze tj.: - fasola czerwona konserwowa 800g - ok. 15 szt. - groszek konserwowy 800g - ok. 40 szt. - kukurydza konserwowa 800g - ok. 20 szt. - drożdże 100g - ok. 4 kg - kawa inka 150g - ok. 60 szt. - kawa zbożowa 250g - ok. 25 szt. - kasza jęczmienna 5 kg - ok. 35 kg - kasza jęczmienna 1 kg - ok. 10 kg - kasza gryczana 5 kg - ok. 10 kg - koncentrat pomidorowy 800 g - ok. 8 szt. - koncentrat pomidorowy 200g - ok. 30 szt. - ketchup łagodny 500g - ok. 15 szt. - pomidory w zalewie 2550g - 2650g - ok. 3 szt. - kwasek cytrynowy 20g - ok. 10 szt. - mąka 1kg tortowa typ 450 - ok. 210 kg - mąka ziemniaczana 500g - ok. 15 kg - ananas plastry 580 ml - ok. 15 szt. - brzoskwinie połówki 850 ml - ok. 15 szt. - dżem różne smaki 280 g - ok. 40 szt. - powidła śliwkowe - ok. 15 szt. - jabłka prażone 880g - ok 40 szt. - pasztet drobiowy 160g - ok. 40 szt. - miód naturalny 900g - ok. 15 szt. - szczaw konserwowy 900ml - 25 szt. - ciastka pierniczki w polewie czekoladowej - ok. 15 kg - cukier biały 1kg - ok. 190 kg - herbata 100 torebek - ok. 8 szt. - kakao 150g - ok. 10 szt. - syropy różne smaki 900 ml - ok. 30 szt. - olej 1l - ok. 40 l - oliwa z oliwek 1l - ok. 3 l - wafelek bez polewy czekoladowej - ok. 330 szt. - batonik tupu musli - ok. 330 szt. - liść laurowy 6g - ok. 25 szt. - majeranek 20g - ok. 40 szt. - czosnek granulowany 20g - ok. 40szt. - papryka słodka 20g - ok. 40 szt. - pieprz ziołowy 20g - ok. 60szt. - ziele angielskie 12g - ok. 25szt. - żurek 1,4kg - ok. 4 szt. - rosół z kury w kostkach 700g - 2 szt. - budyń różne smaki 1,3kg - ok. 5 szt. - kisiel różne smaki 1,3 kg - ok. 5 szt. - przyprawa w płynie maggi 960g - ok. 15 szt. - cukier waniliowy 32g - ok. 75 szt. - cynamon mielony 20g - ok. 10szt. - sól 1kg - ok. 35 kg - makaron różne kształty 3kg - 5 kg - ok. 120 kg - ryż 5 kg - ok. 70 kg - ryż 1kg - ok. 5 kg - płatki śniadaniowe kukurydziane 1kg - ok. 25 szt. - płatki śniadaniowe czekoladowe 1kg - ok. 15szt. - płatki śniadaniowe miodowe 1kg - ok. 25 szt. - płatki ryżowe błyskawiczne 250g - ok. 25 szt. - kasza manna błyskawiczna 1kg - ok. 10 szt. - płatki owsiane błyskawiczne 500g - ok. 10 szt. - fasola Jaś 500g - ok. 5 szt. - musztarda stołowa 200g - ok. 5 szt. - groszek ptysiowy 1kg - ok. 6 szt. - rodzynki 1 kg - ok. 3 szt. zgodnie ze Szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia stanowiącym załącznik nr 8-9 do SIWZ. 2. Wszystkie dostawy artykułów żywnościowych wymienione w Zadaniach od 1 do 9 powinny odpowiadać normom sanitarnym i higienicznym przewidzianym dla żywności na terenie RP. 3. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, tej samej partii produkcyjnej, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczony zgodnie z obowiązującymi przepisami: - ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn.zm.) i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy oraz: - rozporządzeniem (WE) 853/2004 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 55 z późn.zm.) - rozporządzeniem (WE) 854/2004 Parlamentu europejskiego i rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia dla ludzi (dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 206 z późn. zm.) - rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 137, poz. 966 z późn.zm.) - ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artyku łów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.) . 4. Dostawy artykułów żywnościowych wymienione w zadaniach od 1 do 9 będą realizowane sukcesywnie w ilościach i terminach określonych przez Zamawiającego po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym na numer Wykonawcy lub pisemnym na numer faksu z wyszczególnieniem asortymentu i wykonane w terminie podanym przez Zamawiającego. Wykonawca w ciągu jednego dnia potwierdzi przyjęcie zamówienia. Milczenie Wykonawcy oznaczać będzie przyjęcie zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo telefonicznego korygowania ilości zamawianego towaru. 5. Wykonawca gwarantuje terminowe dostawy do siedziby Zamawiającego, własnym transportem wraz załadunkiem i rozładunkiem, na własny koszt i ryzyko. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami (w szczególności z wymogami sanitarnymi i HACCAP). Dostarczony przez wykonawcę towar musi być świeży w początkowej okresie przydatności do spożycia minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, musi odpowiadać wymaganiom jakościowym, zgodnie ze złożonym zamówieniem, musi posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję odpowiednią dla poszczególnego produktu. 6. Podana ilość towaru jest ilością szacunkową i w trakcie umowy może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu mniejszego wynagrodzenia Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku stwierdzenia wad w dostarczonym towarze eliminującym go ze spożycia lub o cechach niezgodnych z podanymi w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia, Wykonawca niezwłocznie dokona wymiany wadliwego towaru na nowy, pełnowartościowy na własny koszt. Odbiór towaru odbywać się będzie na postawie wystawionego dowodu dostawy lub faktury VAT / rachunku
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ppsiodemka.przedszkolowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach