Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki na żywienie dzieci: część 1- pieczywo i wyroby cukiernicze; część 2 – ryby; część 3 – warzywa i owoce świeże; część 4- mięso i wędliny; część 5 – produkty ogólnospożywcze; część 6 – wyroby garmażeryjne; część 7 – produkty mleczarskie; część 8 – mrożonki; część 9 – jaja;

Szkoła Podstawowa im. Pomnik Wdzięczności w Zakroczymiu ogłasza przetarg

  • Adres: 05-170 Zakroczym, ul. O.H. Koźmińskiego
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 7852210 , fax. -
  • Data zamieszczenia: 2021-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Pomnik Wdzięczności w Zakroczymiu
    ul. O.H. Koźmińskiego 63
    05-170 Zakroczym, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 7852210, fax. -
    REGON: 67931600000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://spzakroczym.pl/bip

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki na żywienie dzieci: część 1- pieczywo i wyroby cukiernicze; część 2 – ryby; część 3 – warzywa i owoce świeże; część 4- mięso i wędliny; część 5 – produkty ogólnospożywcze; część 6 – wyroby garmażeryjne; część 7 – produkty mleczarskie; część 8 – mrożonki; część 9 – jaja;
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej zgodnie z wykazem zamieszczonym w formularzach cenowych - załącznikach 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacowane ilości poszczególnych produktów zawierają załączniki od 2a – 2i do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z cechami podanymi w SIWZ, których termin ważności upływa: 1) pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne wyprodukowane będą w dobie dostawy; 2) ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; 3) jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania; 4) warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; 5) mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy; 6) produkty ogólnospożywcze i mleczarskie dostarczane będą z terminem ważności upływającym nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy. 4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 6. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub drogą elektroniczną (e-mailem). Wykonawca zobowiązuję się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 8. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż. warzywa, owoce, jajka, mięso i wędliny itp.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. 9. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. 10. Mrożonki mają być dostarczane do szkoły w formie nierozmrożonej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach