Przetargi.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH,MIĘS I WĘDLIN, PIECZYWA, NABIAŁU, JAJ, PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I JEJ PRODUKTÓW , RYB I MROŻONEK DO PRZEDSZKOLA NR 31, PRZEDSZKOLA NR 37, PRZEDSZKOLA NR 42 w BIELSKU-BIAŁEJ W ROKU 2019 R

Przedszkole nr 31 w Bielsku-Białej ogłasza przetarg

  • Adres: 43-309 Bielsko-Biała, ul. Pocztowa
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 33 814 00 20, 33 810 03 36 , fax. 33 810 03 36
  • Data zamieszczenia: 2019-06-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole nr 31 w Bielsku-Białej
    ul. Pocztowa
    43-309 Bielsko-Biała, woj. śląskie
    tel. 33 814 00 20, 33 810 03 36, fax. 33 810 03 36
    REGON: 72350149000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.p31.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH,MIĘS I WĘDLIN, PIECZYWA, NABIAŁU, JAJ, PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I JEJ PRODUKTÓW , RYB I MROŻONEK DO PRZEDSZKOLA NR 31, PRZEDSZKOLA NR 37, PRZEDSZKOLA NR 42 w BIELSKU-BIAŁEJ W ROKU 2019 R
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, mięs i wędlin, pieczywa, nabiału, ryb i mrożonek do stołówki Przedszkola nr 31, Przedszkola nr 37, Przedszkola nr 42 w roku 2019 (wrzesień-grudzień) zgodnie z załącznikiem cenowym. 2. Formularze asortymentowo-cenowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. 3. Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec niewielkiej zmianie (+, - 20%) w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia ilości żywionych dzieci. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 4. W przypadku okoliczności których nie można było przewidzieć (innych niż wymienione w ust. 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych artykułów spożywczych (wymienionych w załączniku cenowym), pod warunkiem, że wartość zamawianych artykułów spożywczych nie może być mniejsza niż 50% wartości umowy oraz nie większa niż wartość umowy. 5. Dostawy będą dokonywane partiami ,w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej. 6. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe za pomocą wiadomości email, wiadomości sms, faksu lub w wersji papierowej. 7. W sytuacjach wyjątkowych Wykonawca będzie zobowiązany się do dostaw artykułów żywnościowych w trybie pilnym, tzn. w dniu otrzymania zamówienia. Zamówienie będzie przekazywane telefonicznie. 8. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 9. Artykuły spożywcze winny być dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.). 10. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 1.08.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154). Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek i wstawienia do magazynu żywnościowego. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 12. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Opis części zamówienia: Przedszkole nr 31: P31.1-ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE – CPV: 15800000-6, P31.2 -WARZYWA I OWOCE – CPV: 15300000-1, P31.3 – NABIAŁ ,TŁUSZCZE I OLEJE – CPV: 15430000-1, P31.4 – PIECZYWO – CPV: 15811000-6, P31.5 -MIĘSO,WĘDLINY,DRÓB – CPV: 15100000-9, 15112000-6, P31.6– PRODUKTY MROŻONE – CPV: 15220000-6, 15331170-9, 15332100-5, P31.7 - PRODUKTY SUSZONE – CPV: 15890000-3, P31.8 – JAJKA ,,L” – CPV: 03142500-3, P31.9 -WODA ŹRÓDLANA – CPV: 15981000-8, P31.10 – SOKI OWOCOWE – CPV: 15321000-4 Przedszkole nr 37 P37.1 - MIĘSO,WĘDLINY,DRÓB – CPV: 15100000-9, 15112000-6, P37.2 – MROZONKI I RYBY MROŻONE – CPV: 15220000-6, 15331170-9, 15332100-5, P37.3– JAJKA ,,L” – CPV: 03142500-3, P37.4 – PIECZYWO – CPV: 15811000-6, P37.5 -WARZYWA I OWOCE – CPV: 15300000-1, P37.6 – NABIAŁ I TŁUSZCZE – CPV: 15430000-1, P37.7 – PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI i JEJ – CPV: 15600000-4, P37.8 - ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE– CPV: 15800000-6, Przedszkole nr 42 P42.1 - OWOCE I WARZYWA ŚWIEŻE - CPV: 15300000-1 P42.2 – JAJKA – CPV: 03142500-3, P42.3 - MIĘSO I JEGO PRZETWORY – CPV: 15100000-9, 15112000-6, P42.4 - OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE MROŻONE, RYBY – CPV: 15220000-6, 15331170-9, 15332100-5, P42.5 - PRODUKTY MLECZARSKIE, OLEJE I TŁUSZCZE – CPV: 15430000-1, P42.6 - PRODUKTY PRZEMIAŁU I JEJ PRODUKTÓW – CPV: 15600000-4, P42.7 - PRODUKTY SPOŻYWCZE – CPV: 15800000-6, P42.8 – PIECZYWO – CPV: 15811000-6. RAZEM: 26 części.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zobowiązanie innych podmiotów (w oryginale), w formie pisemnej do oddania Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, w celu udowodnienia Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów – w przypadku, gdy Wykonawca wskaże, że będzie polegał na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, zgodnie z art. 22a ust. 1 ustawy Pzp. Dokument zobowiązania innych podmiotów winien potwierdzać, że Wykonawca polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz, że stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, w szczególności musi określać:  zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu;  sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego;  zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego;  czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje dostawy, których wskazane zdolności dotyczą. Zamawiający zaleca, aby zobowiązanie innych podmiotów przygotować na druku zgodnym z wzorem, stanowiącym Załącznik nr 5 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach