Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2018/2019 do Zespołu Szkół Publicznych w Suchożebrach

Zespół Szkół Publicznych im. H. Sienkiewicza ogłasza przetarg

  • Adres: 08125 Suchożebry, Ul. Siedlecka
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 631 45 06 , fax. 25 631 46 99
  • Data zamieszczenia: 2018-08-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Publicznych im. H. Sienkiewicza
    Ul. Siedlecka 8
    08125 Suchożebry, woj. mazowieckie
    tel. 25 631 45 06, fax. 25 631 46 99
    REGON: 14022945800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.suchozebry.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2018/2019 do Zespołu Szkół Publicznych w Suchożebrach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2018/2019 do Zespołu Szkół Publicznych w Suchożebrach. Zamawiający dokonał podziału zamówienia na części: Część 1 – „Mięso i przetwory mięsne” Część Nr 2 – „Warzywa” Część Nr 3– „Owoce” Część Nr 4 – „Nabiał i produkty mleczarskie, Część Nr 5 – „Mrożonki i ryby” Część Nr 6 – „Różne artykuły spożywcze” Część Nr 7 – „Pieczywo” Część Nr 8 – „Jaja”Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia został wyszczególniony, co do rodzaju i ilości prognozowanych, wskazanych w załącznikach do SIWZ (od nr 1 do nr 8.) Umowa z wybranym Wykonawcą może się różnić co do ilości poszczególnych asortymentów. Wiążący jest termin trwania umowy oraz łączna wartość umowy wynikająca z oferty Wykonawcy. Wykonawca gwarantuje dobrą jakość dostarczanego towaru i oświadcza, że dostarczone artykuły spożywcze nie są przeterminowane i posiadają minimalny termin ważności określony w SIWZ. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; 3) Rozporządzeniem WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych; 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; Wymagania w zakresie znakowania opakowań: każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masę netto, d) warunki przechowywania, e) nazwę i adres producenta. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, pod warunkiem, iż oferowany asortyment będzie o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych, zgodnie z wymogami Polskich Norm. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wraz z ofertą jego szczegółową specyfikację, z której w sposób niebudzący żadnej wątpliwości Zamawiającego winno wynikać, iż zastosowany asortyment jest o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych w odniesieniu do asortymentu określonego przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu. Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad, w terminie jednego dnia roboczego liczonego od dnia zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru przez Zamawiającego. Zwrot złej jakości towaru i dostarczenie towaru wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. Dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Pisemne zobowiązanie podmiotów trzecich (jeżeli dotyczy) do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Dokument należy złożyć w oryginale wraz z ofertą. 2.Oświadczenie o grupie kapitałowej (załączone do oferty tylko w przypadku braku przynależności do jakiejkolwiek grupy kapitałowej) według wzoru załącznika nr 13 do SIWZ. 3. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy) do złożenia oferty wraz z załącznikami. Pełnomocnictwo należy złożyć wraz z ofertą w oryginale lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez notariusza.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach