Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2016 roku do Bufetu Pracowniczego Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-875 Poznań, al. Niepodległości 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8569000, 8569500 , fax. 061 8543988
  • Data zamieszczenia: 2016-01-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
    al. Niepodległości 10 10
    61-875 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8569000, 8569500, fax. 061 8543988
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ue.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2016 roku do Bufetu Pracowniczego Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych wraz z rozładunkiem (z zastrzeżeniem, że rozładunek transportu nastąpi przed bramą wjazdową - portiernia) w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, a)Sukcesywna dostawa pieczywa oraz wyrobów ciastkarskich do Bufetu Pracowniczego UEP w 2016 r. - Część 1; b)Sukcesywna dostawa wód mineralnych, napojów, mleka, soków, wód źródlanych, herbat, kaw, różnych produktów spożywczych, nabiału, mięsa, wędlin i słodyczy do Bufetu Pracowniczego UEP w 2016 r - Część 2.Wielkość i asortyment podano w formularzach oferty cenowej stanowiących załączniki nr 6 i 7 do SIWZ. 2.Szczegółowy zakres dostaw pieczywa oraz wyrobów ciastkarskich (część 1 zamówienia) będzie precyzowany w drodze odrębnego zapotrzebowania przekazywanego Wykonawcy raz w tygodniu za pośrednictwem poczty e-mail lub telefonicznie przez pracownika Samodzielnej Sekcji Socjalnej lub Bufetu Pracowniczego, a usługę Wykonawca realizować będzie codziennie w dni robocze w godzinach 6.30-7.30. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia, zwiększenia lub odmówienia zgłoszonego zapotrzebowania na pieczywo cukiernicze (część nr 1) na dany dzień z co najmniej 12 godzinnym wyprzedzeniem. 3.Szczegółowy zakres dostaw asortymentu stanowiącego część 2 zamówienia będzie precyzowany każdorazowo w drodze odrębnego zapotrzebowania ze strony Zamawiającego, które Wykonawca będzie realizował w ciągu dni (zgodnie z ofertą Wykonawcy, jednak nie dłużej niż 6 dni) roboczych od zgłoszenia zapotrzebowania przez pracownika Samodzielnej Sekcji Socjalnej (za pośrednictwem poczty e-mail). 4.W ofertę cenową Wykonawcy wliczony został koszt dostarczania przedmiotu zamówienia oraz rozładunek w miejscu wskazanym przez Zamawiającego przy poszczególnych zapotrzebowaniach. Miejscem dostarczenia będzie jednostka organizacyjna UEP przy al. Niepodległości 10 w Poznaniu z zastrzeżeniem, iż rozładunek transportu nastąpi przed bramą wjazdową (portiernia) Zamawiającego (brak możliwości wjazdu pojazdem samochodowym na teren Zamawiającego). Dostarczenie zamawianego asortymentu w miejscu wskazanym przez Zamawiającego nastąpi przez Wykonawcę w ramach ruchu pieszego. Dostawy winny być realizowane w dni robocze, tj. w zakresie produktów wymienionych w załączniku nr 6 (część 1 zamówienia) od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 do 7.30 natomiast produktów wymieniowych w załączniku nr 7 (części 2 zamówienia) od poniedziałku do piątku, w godzinach od 7.00 do 13.00. 5.Zamawiający zastrzega, że nie jest zobowiązany do wyczerpania w okresie obowiązywania umowy swoimi zapotrzebowaniami kwot oraz ilości asortymentu, na które zawarta jest umowa. 6.Zamawiający zastrzega sobie prawo, że w razie wyczerpania danej pozycji asortymentu może ją zamówić na tych samych zasadach w miejsce innego asortymentu objętego zamówieniem pod warunkiem nieprzekroczenia kwoty łącznego wynagrodzenia Wykonawcy za cały przedmiot zamówienia. 7.Przedmiot danego zapotrzebowania uważa się za zrealizowany w dacie podpisania protokołu odbioru. 8.Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania zapotrzebowań do ostatniego dnia okresu, na który umowa została zawarta. W takim przypadku wszystkie postanowienia umowy obowiązują do czasu dostarczenia i rozliczenia ostatniego zapotrzebowania. 9.Asortyment objęty jednym zapotrzebowaniem jest traktowany jako jedna dostawa, niezależnie od faktycznego terminu jego dostarczenia. 10.Dostarczany w ramach poszczególnych zapotrzebowań asortyment powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe, określone w obowiązujących przepisach prawa regulujących jakość produktów spożywczych. 11.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania asortymentu w oryginalnych opakowaniach, oznakowanych nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia (dotyczy części 2). 12.W dacie faktycznego dostarczenia danego asortymentu Zamawiającemu pozostały ( do wykorzystania) okres przydatności do spożycia nie może być krótszy aniżeli ? okresu pomiędzy datą jego wyprodukowania a wskazaną na produkcie datą końcową przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako najlepiej spożyć (należy spożyć do)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ue.poznan.pl/pl/wspolpraca,c10/zamowienia-publiczne,c115/ogloszenia,c127/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach