Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od stycznia do sierpnia 2023 roku.

Przedszkole Publiczne w Tuchowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-170 Tuchów, Szpitalna 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 6525387
  • Data zamieszczenia: 2023-01-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Publiczne w Tuchowie
    Szpitalna 2
    33-170 Tuchów, woj. małopolskie
    tel. 14 6525387
    REGON: 852652697
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkoletuchow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od stycznia do sierpnia 2023 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Mięso, wędliny, drób powinny być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, bez uszkodzeń, czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Powinno być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, bez uszkodzeń, czystych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa nabiału i drożdży. świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych. Powinny charakteryzować je zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji. Wszystkie artykuły suche powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci.Sukcesywna dostawa mrożonych owoców, warzyw, ryb i pierogówSukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw. Warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się bez glazury SHP. Ryby: płaty lub kostka. Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni. Nie dopuszcza się produktów uszkodzonych, połamanych, a także zniszczonych, hermetycznie nieszczelne, rozmrożone lub powtórnie zamrożonych. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa pieczywa.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-01-13

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach