Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica

Szkoła Podstawowa w Moszczenicy ogłasza przetarg

  • Adres: 97-310 Moszczenica, ul. Dworcowa 9
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 616 95 00 , fax. 44 616 95 00
  • Data zamieszczenia: 2012-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa w Moszczenicy
    ul. Dworcowa 9 9
    97-310 Moszczenica, woj. łódzkie
    tel. 44 616 95 00, fax. 44 616 95 00
    REGON: 00116107600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1.moszczenica.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica. ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE , PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Cukier kryształ biały 1kg kg 260 2 Soki 430 ml szt. 184 3 Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40% 300g szt. 325 4 Groch łupany 500 g kg 92 5 Groszek konserwowy puszka 400g szt. 28 6 Ogórek konserwowy w słoiku 880 ml szt. 275 7 Aromat waniliowy szt. 20 8 Cukier puder 0,5 kg szt. 48 9. Jajka kurze kl. A szt. 7720 10. Koncentrat pomidorowy 30% 990 g szt. 266 11. Kasza jęczmienna średnia 1kg kg 127 12. Barszcz czerwony w proszku 1,4 kg 10 13. Barszcz ukraiński 0,5 kg szt. 94 14. Bulion grzybowy 1 kg kg 2 15. Cynamon szt. 24 16. Cukier waniliowy szt. 35 17. Chrzan szt. 17 18. Mąka pszenna 1kg kg 520 19. Majeranek200g-250g szt. 18 20. Przyprawa do zup płynna 210ml-1L L 55 21. Majonez 500ml szt. 46 22. Olej spożywczy rzepakowy 3 l. 5 l. 1 l. szt. szt. szt. 48 31 9 23. Pieprz czarny mielony 20g-25g szt. 20 24. Ryż biały długoziarnisty 5kg kg 39 25. Sól jodowana biała 1kg kg 139 26. Sos do spaghetti torebka 1,1 kg 10 27. Zupa barszcz biały 1,4 kg 9 28. Barszcz biały butelka 0,5L szt. 133 29. Fasola Jaś średnia 0,5 kg kg 210 30. Drożdże szt. 168 31. Kwasek cytrynowy 50g szt. 49 32. Przyprawa wieloskładnikowa warzywna sypka do potraw 200g-1000g kg 29 33. Kasza manna 1 kg kg 114 34. Mąka ziemniaczana1 kg kg 4 35. Napój 3 kg szt. 24 36. Ryż kg 79 37. Zupy Knorr 1,2 - 1,4 kg lub równoważne szt. 17 38. Sos ciemny pieczeniowy 1,4 kg kg 18 39. Makaron o,5 kg szt. 797 40. Makaron spaghetti 3 kg kg 135 41. Makaron świderki 3 kg kg 168 42. Wafelki (różne) szt. 1415 43. Czekolada Wedel lub równoważny Szt. 1739 NABIAŁ Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 250g szt. 10 2 Mleko 2% 1L L 950 3 Śmietana 24% 400g l 1548 4 Ser żółty pełnotłusty Gołda 900g-1kg lub równoważny kg 31,5 5 Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% 125g kg 120 6 Serek wiejski 200g kg 20 7 Twaróg biały tłusty 1 kg kg 305 8 Ser żółty pełnotłusty Gouda 1kg lub równoważny kg 40 9 Serek Bakoma lub równoważny szt. 2304 10 Serek Danone lub równoważny szt. 3724 11 Kefir 400 g szt. 156 12 Margaryna 250 g szt. 125 13 Serek homogenizowany szt. 2025 PIECZYWO Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Bułka zwykła 100g szt. 595 2 Bułka tarta 1kg kg 86 3 Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g kg 3357 WARZYWA i OWOCE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowanie Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza) kg 6330 2 Kapusta biała świeża kg 219 3 Marchew korzeń kg 885 4 Cebula biała korzeń kg 128 5 Pieczarki gat I kg 164,5 6 Rzodkiewka pęczek 50 7 Ogórek zielony świeży kg 110 8. Buraki czerwone świeże kg 590 9. Kapusta kwaszona kg 632 10. Jabłka gat I kg 982 11. Kapusta pekińska świeża kg 40 12. Por kg 23,5 13. Seler korzeń kg 285 14. Pomidory świeże kg 65 15. Sałata zielona szt. 415 16. Kapusta czerwona świeża kg 197 17. Por szt. 144 18. Koper zielony świeży pęczek 85 19. Pietruszka korzeń kg 348 20. Kalafior szt 62 21. Banany kg 346 22. Papryka świeża czerwona kg 30 23. Kapusta młoda świeża szt 55 24. Ogórek kiszony kg 590 25. Mandarynki kg 200 26. Pomarańcza kg 292 27. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 30 MROŻONKI i RYBY Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Fasolka szparagowa 500g kg 27 2 Kalafior 500g kg 117 3 Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 500g kg 153 4 Marchew mrożona mini 1kg kg 110 5 Mieszanka kompotowa o,5 kg kg 192 6 Ryby(filet bez ości, bez glazury, bez skóry-morszczuk)kg kg 265 7 Brokuły 450 g szt. 67 8 Brukselka 450 g szt. 9 Truskawka mrożona o,5 kg szt. 150 10 Wiśnie mrożone 0,5 kg szt. 79 MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWE i DROBIOWE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Boczek wędzony nieparzony kg 30 2 Kiełbasa wiejska* cienka o zawartości mięsa nie mniej niż 60% kg 270 3 Karczek b/k wieprzowy kg 695 4 Żeberka kg 257 5 Mortadela kg 152 6 Mięso mielone kg 724 7 Antrykot kg 8,5 8. Smalec kg 160 9. Słonina surowa bez skóry kg 10,5 10. Boczek surowy kg 32 11. Kiełbasa żywiecka* o zawartości mięsa nie mniej niż 80% kg 5 12. Schab z/k wieprzowy kg 658 13. Golonka kg 17,6 14. Wołowina b/k kg 31 *produkty z wykluczeniem mięsa mechanicznie odkostnionego. MIĘSO DROBIOWE Lp. Nazwa artykułu i gramatura opakowania Jednostka Ilość 1 2 3 4 1 Filet z kurczaka surowy kg 182 2 Kurczak kg 126 3 Porcja rosołowa kurczaka ze skrzydłem kg 19 4 Udziec z kurczaka kg 540 5 Porcja rosołowa b/skrz. kg 138 6 Wątróbka drobiowa kg 145 Informacje dodatkowe: 1.Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać dla Zamawiającego artykuły spożywcze przedstawione w szczegółowych formularzach cenowych stanowiących załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 od dnia podpisania niniejszej umowy do 31 grudnia 2013 roku 2. Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach: Zadanie 1 (artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne) - 3 razy w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30 Zadanie 2 ( nabiał ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30 Zadanie 3 ( pieczywo ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30 Zadanie 4 ( warzywa i owoce ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30 Zadanie 5 ( mrożonki i ryby ) - 2 razy w tygodniu od godz. 6.30 do godz. 7.30 Zadanie 6 ( mięso, przetwory wieprzowo- wołowe i drobiowe ) - codziennie od godz. 7.00 do godz. 7.30 Zadanie 7 ( mięso drobiowe ) - 1 raz w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30 z tolerancją + 30 minut dnia następnego od przekazania zamówienia w formie pisemnej, elektronicznie, faksem lub po telefonicznym uzgodnieniu. 3. Towar będzie dowożony przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt, w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego. 4. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora placówki. 5. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości oraz faktury VAT . 6. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń . 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości artykułów w stosunku do ilości określonych w szczegółowym formularzu cenowym stanowiącym załącznik do oferty nr 1,2,3,4,5,6 i 7 bądź rezygnacji z niektórych artykułów w zależności od liczby żywionych osób i jadłospisów obowiązujących u Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. 8. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia. 9. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w ciągu jednej godziny na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu. 10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych, towarów w pierwszej jakości, odpowiadających normom jakościowym obowiązującym w Rzeczypospolitej Polskiej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp1.moszczenica.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach