Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, pow. piotrkowski, woj. łódzkie

GMINA MOSZCZENICA ogłasza przetarg

  • Adres: 97-310 Moszczenica, ul. Kosowska 1
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-01-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINA MOSZCZENICA
    ul. Kosowska 1
    97-310 Moszczenica, woj. łódzkie
    REGON: 590647948
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, pow. piotrkowski, woj. łódzkie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE, PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNERealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:1) artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne, produkty garmażeryjne – 3 razy w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30;4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowaniaJednostkaIlość1 2 3 41. Cukier kryształ biały 1kg kg 1502. Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40% owoców 280 g szt. 2003. Groch łupany 400 g szt. 1004. Groszek konserwowy puszka 400g szt. 305. Ogórek konserwowy w słoiku 900 ml szt. 2006. Aromat waniliowy 9 ml. szt. 107. Cukier puder 0,4 kg szt. 408. Jajka kurze kl. A szt. 52009. Koncentrat pomidorowy 30% 900 g szt. 25010. Kasza jęczmienna średnia 1kg kg 4011. Sok naturalny (różne smaki) 10 litrowy szt. 1012. Cynamon 20g szt. 2013. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 3014. Chrzan 290 g szt. 3015. Mąka pszenna 1kg kg 35016. Majeranek 8 g szt. 5017. Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 35018. Pieprz czarny mielony 15g szt. 15019. Ryż biały 1kg kg 15020. Sól sodowo-potasowa 1kg kg 20021. Barszcz biały butelka 0,5l szt. 20022. Fasola „Jaś” średnia kg 10023. Fasola czerwona konserwowa 400 g szt. 2024. Kwasek cytrynowy 25g szt. 6025. Kasza manna 1 kg kg 10026. Mąka ziemniaczana 1kg kg 1027. Kisiel 77 g (różne smaki) szt. 15028. Makaron kolanko z falbanką 1 kg kg 15029. Makaron spaghetti 0,4kg szt. 35030. Makaron świderki 1 kg kg 20031. Makaron rurka 0,4kg szt. 32032. Makaron do rosołu nitka 0,5kg szt. 12033. Makaron muszelki 400 g szt. 20034. Makaron zacierka 0,25kg szt. 20035. Sos do sałatek różne smaki 9 g szt. 20036. Rodzynki 100 g szt. 3037. Pieprz ziarnisty 20 g szt. 3038. Kasza jęczmienna gruba 1 kg kg 10039. Czosnek granulowany 20 g szt. 8040. Fasola „Jaś” drobny kg 7041. Pierogi z serem kg 24042. Pierogi z mięsem kg 20043. Pierożki delikatesowe kg 5044. Pierogi z kapustą i mięsem kg 25045. Kopytka kg 12046. Kluski śląskie kg 12047. Kluski leniwe kg 16048. Płatki kukurydziane 250 g szt. 1049. Ziele angielskie 15 g szt. 3050. Galaretka (różne smaki) 75 g szt. 20051. Budyń – różne smaki 64 g szt. 20052. Liść laurowy 6 g szt. 4053. Kasza jęczmienna pęczak kg 6054. Makaron łazanki 500 g szt. 6055. Kasza gryczana 0,5 kg szt. 2556. Makaron pełnoziarnisty rurki 0,4 kg szt. 10057. Makaron pełnoziarnisty świderki 0,4 kg szt. 5058. Oliwa z oliwek „250 ml szt. 3059. Musztarda sarepska 210g szt. 3060. Miód pszczeli lipowy 1250g szt. 561. Płatki migdałowe 60g szt. 1062. Oregano 10g szt. 6563. Bazylia 10g szt. 6564. Zioła prowansalskie 10g szt. 7065. Tymianek 10g szt. 4066. Pieprz cytrynowy 20g szt. 1067. Przyprawa curry 20g szt. 4068. Przyprawa gyros 30g szt. 4069. Przyprawa lubczyk 10g szt. 4070. Soki owocowe 200 ml szt. 90071. Woda mineralna 0,33 l szt. 165072. Soki owocowe 200 ml szt. 90073. Przyprawa kebab 30g szt. 1074. Przyprawa papryka słodka 20 g szt. 6075. Przyprawa papryka ostra 20 g szt. 3076. Pomidory suszone w oleju 280 g szt. 5077. Pomidory krojone w puszce 400 g szt. 9078. Żurek w butelce 0,5l szt. 3079. Przyprawa rozmaryn 15g szt. 30NABIAŁRealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:2) nabiał – we wszystkie dni nauki szkolnej, od godz.6.30 do godz. 7.30;4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowaniaJednostkaIlość1 2 3 41. Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 200 g szt. 1502. Mleko 2% 1l szt. 5003. Śmietana 12% 400g szt. 12004. Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% 100g szt. 1105. Twaróg biały półtłusty kg 2206. Ser żółty pełnotłusty kg 707. Kefir duży 1l szt. 1008. Ser Feta półtłusty 270 g szt. 309. Ser mozzarella kg 510. Jogurt naturalny 180 g szt. 280011. Jogurt naturalny 400 g szt. 15012. Serek homogenizowany wanilia 125g szt. 70013. Serek homogenizowany czekolada 125g szt. 70014. Margaryna 250 g szt. 40PIECZYWORealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:3) pieczywo – we wszystkie dni nauki szkolnej, od godz.6.30 do godz. 7.30;4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowaniaJednostkaIlość1 2 3 41. Bułka zwykła 100g szt. 6002. Bułka tarta 1kg kg 1503. Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g szt. 6004. Chleb żytni szt. 505. Drożdże 100 g kg 20WARZYWA i OWOCERealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:4) warzywa i owoce – we wszystkie dni nauki szkolnej, od godz.6.30 do godz. 7.30;4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowanieJednostkaIlość1 2 3 41. Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza) kg 65002. Kapusta biała świeża kg 2203. Marchew korzeń kg 5804. Cebula biała korzeń kg 1205. Pieczarki gat. I kg 1506. Rzodkiewka pęczek 1207. Ogórek zielony świeży kg 2208. Buraki czerwone świeże kg 4509. Kapusta kwaszona kg 40010. Jabłka gat. I kg 170011. Kapusta pekińska świeża kg 23012. Seler korzeń kg 25013. Pomidory świeże kg 5014. Sałata zielona szt. 33015. Kapusta czerwona świeża kg 12016. Por szt. 18017. Koper zielony świeży pęczek 4018. Pietruszka korzeń kg 20019. Kalafior szt. 12020. Banany kg 70021. Papryka świeża czerwona kg 2522. Ogórek kiszony kg 28023. Mandarynki kg 35024. Pomarańcza kg 30025. Nektarynki kg 20026. Gruszki kg 30027. Czosnek główka szt. 3028. Natka pietruszki pęczek 2029. Arbuz kg 18030. Brzoskwinie kg 20031. Ananas świeży szt. 15032. Rabarbar kg 1033. Kiwi kg 15034. Śliwki „Węgierki” kg 10035. Szczypiorek (pęczek) pęczek 3036. Szczaw świeży kg 1537. Truskawki świeże kg 15038. Cytryna kg 5MROŻONKI i RYBYRealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:5) mrożonki i ryby – 2 razy w tygodniu, od godz.6.30 do godz. 7.30;4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowaniaJednostkaIlość1 2 3 41. Fasolka szparagowa 450 g szt. 1502. Kalafior 450 g szt. 1003. Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g szt. 1204. Marchew mrożona mini 450 g szt. 1505. Mieszanka kompotowa 450 g szt. 2006. Filet z miruny bez skóry kg 4007. Filet z dorsza kg 658. Filet z soli kg 259. Brokuły 450 g szt. 10010. Brukselka 450 g szt. 15011. Truskawka mrożona 450 g szt. 12012. Wiśnie mrożone 0,5 kg szt. 10013. Barszcz ukraiński 450 g szt. 13014. Mieszanka chińska 450 g szt. 2015. Marchew mrożona kostka 450 g szt. 1016. Frytki 2,5 kg szt. 15017. Szpinak mrożony 450 g szt. 10MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWERealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:6) mięso, przetwory wieprzowo-wołowe – we wszystkie dni nauki szkolnej, od godz. 7.00 do godz. 7.30;4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowaniaJednostkaIlość1 2 3 41. Boczek wędzony nieparzony kg 452. Kiełbasa wiejska* cienka o zawartości mięsa nie mniej niż 60% kg 2003. Karczek b/k wieprzowy kg 5004. Żeberka kg 1805. Mortadela kg 2006. Mięso mielone kg 5207. Antrykot kg 308. Boczek surowy kg 509. Schab z/k wieprzowy kg 65010. Golonka kg 1511. Wołowina b/k kg 20012. Smalec kg 20MIĘSO DROBIOWERealizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, zgodnie ze zgłoszeniem zapotrzebowania przez Zamawiającego:7) mięso drobiowe – 1 raz w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30.4. Realizacja dostaw w danym dniu nastąpi na podstawie zamówienia przekazanego wykonawcy w formie pisemnej, za pośrednictwem poczty elektronicznej, lub telefonicznie.5. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania dostawy w godzinach innych niż wskazuje w ustępie 3, jeżeli różnica nie przekroczy 30 minut.6. Towar będzie dostarczony na koszt i ryzyko wykonawcy, zorganizowanym przez wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.7. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy.8. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości.9. Faktury wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem miesiąca grudnia, w którym faktura będzie wystawiona do dnia 23.12.2023 r.10. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów bez zastrzeżeń.11. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu o 10% ilości dostarczanych produktów spożywczych w stosunku do ilości wskazanej w załączniku nr 1 do SWZ ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów korzystających ze stołówki szkolnej.Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.12. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.13. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilościi jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.14. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w terminie wskazanymw ofercie, nie dłuższym niż 120 minut na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.15. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych w jakości zgodnej z powszechnie obowiązującymi przepisami, w szczególności:1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132);2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1688);3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753);4) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r.poz.1154);5) właściwymi przepisami unijnymi.16. Wykonawca jest zobowiązany spełnić wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznychi sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.Lp.Nazwa artykułu i gramatura opakowaniaJednostkaIlość1 2 3 41. Filet z kurczaka surowy kg 3002. Kurczak kg 2003. Udziec z kurczaka kg 5204. Porcja rosołowa b/skrz. kg 1205. Wątróbka drobiowa kg 1606. Mięso mielone drobiowe kg 50
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach