Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju

Zespół Szkół Leśnych w Biłgoraju ogłasza przetarg

  • Adres: 23-400 Biłgoraj, Polna
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 846 880 797 , fax. 846 867 486
  • Data zamieszczenia: 2020-08-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Leśnych w Biłgoraju
    Polna 3
    23-400 Biłgoraj, woj. lubelskie
    tel. 846 880 797, fax. 846 867 486
    REGON: 12434000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zslbilgoraj.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Szkoła publiczna podległa administrracji rządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju. 3.2. Opis przedmiotu zamówienia z dokładnym wyszczególnieniem zamawianych produktów przedstawia - „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” ( załącznik nr 1 do SIWZ). Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi. 3.3. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny (HDI), wszelkie wymagane na terenie całego kraju atesty, oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu, informację o dacie wyprodukowania, warunkach przechowywania, terminie przydatności do spożycia, opisy identyfikacyjne na dostarczanych produktach zgodnie z wymogami HACCP. Wykonawca zobowiązuje się: - dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części zamówienia, - dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, - w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać je w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z obowiązującymi przepisami, - dostarczać produkty pierwszego gatunku, - dostarczać produkty świeże, czyste, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w PN, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, nie krótsze niż połowa okresu określonego przez producenta. - dostarczać zamówienie własnym transportem dostosowanym do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych, - wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego Siedzibie stosując się do aktualnych wymagań epidemiologicznych (rękawice jednorazowe, maseczka lub przyłbica) - zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), - dostarczać towar sukcesywnie w ilości i asortymencie zgodnym z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie wg cen określonych w formularzach cenowych, w terminie wskazanym przez Zamawiającego - termin płatności faktury minimum 21 dni. 3.4. Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe lub odstępstwa asortymentowe zamówionych artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezzwłocznej i bezpłatnej wymiany wadliwych artykułów na wolne od wad. Zwrot złej jakości towaru i dostarczenie towaru wolnego od wad lub wymiana asortymentu zamówienia niezgodnego ze złożonym zamówieniem na właściwy następuje na koszt Wykonawcy. 3.5. Zamówienia będą składane telefonicznie, według aktualnych potrzeb żywieniowych Zamawiającego. 3.6. W trakcie trwania umowy Zamawiający może żądać od Dostawcy decyzji właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, lub dokumentu potwierdzającego stosowanie systemu HACCP. 3.7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy, nie rodzi roszczeń o zakup niezrealizowany w okresie obowiązywania umowy. 3.8. Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 części: 1. WARZYWA I OWOCE ( dostawa co najmniej 2 x tyg.) 2. MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE I WĘDLINY ( dostawa we wszystkie dni nauki szkolnej) 3. PRODUKTY RYBNE I MROŻONKI (dostawa na żądanie) 4. PRODUKTY MLECZERSKIE ( dostawa co najmniej 2 x tyg.) 5. JAJA (dostawa na żądanie) 6. PIECZYWO, PRODUKTY PIEKARNICZE ( dostawa we wszystkie dni nauki szkolnej) 7. PRODUKTY SPOŻYWCZE POZOSTAŁE (dostawa na żądanie)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03100000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań w których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej z wykorzystaniem woru - Załącznik Nr 5

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach