Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od X do XII 2023 r.

Przedszkole Publiczne w Tuchowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-170 Tuchów, Szpitalna 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 6525387
  • Data zamieszczenia: 2023-09-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Publiczne w Tuchowie
    Szpitalna 2
    33-170 Tuchów, woj. małopolskie
    tel. 14 6525387
    REGON: 852652697
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkoletuchow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od X do XII 2023 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin .Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Mięso, wędliny, drób powinny być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, bez uszkodzeń, czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Powinno być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, bez uszkodzeń, czystych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa nabiału i drożdży. Produkty powinny charakteryzować: świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty, być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.Sukcesywna dostawa różnych art. spożywczych. Powinny się charakteryzować świeżym zapachem po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji. Wszystkie artykuły suche powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci.Jaja czyste, bez pęknięć, muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. W dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Wielkość: L . Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa mrożonych owoców, warzyw, ryb i pierogów. Warzywa owoce bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się bez glazury SHP. Ryby: płaty lub kostka. Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni. Nie dopuszcza się produktów uszkodzonych, połamanych, a także zniszczonych, hermetycznie nieszczelne, rozmrożone lub powtórnie zamrożonych. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw. Owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych, intensywny kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, niepopękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń i szkodników. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.Sukcesywna dostawa pieczywa. Produkty powinny być świeże, chrupiące. Artykuły piekarnicze powinny być dostarczane suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci, bez obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów uszkodzonych mechanicznie, połamanych , niewyrośniętych, zakalcowatych wewnątrz lub o zbyt ciemnym kolorze skórki. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-28

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach