Przetargi.pl
SUKCESYWANA DOSTAWA RYB NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W SZPĘGAWSKU

Dom Pomocy Społecznej w Szpęgawsku ogłasza przetarg

  • Adres: 83-200 Starogard Gdański, ul. Kasztanowa 23
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 5621461 w. 20
  • Data zamieszczenia: 2012-03-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Szpęgawsku
    ul. Kasztanowa 23 23
    83-200 Starogard Gdański, woj. pomorskie
    tel. 058 5621461 w. 20
    REGON: 00029578000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsszpegawsk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWANA DOSTAWA RYB NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W SZPĘGAWSKU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    2.1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szpęgawsku (ul. Kasztanowa 23), w asortymencie i ilości określonej w Załączniku Nr 2 do SIWZ - Formularz cenowy. 2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 2.2.1 Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2 do SIWZ - Formularz cenowy. 2.2.2 Zamawiający zastrzega, że ilości zamawianych towarów są jedynie wielkościami prognozowanymi, niezbędnymi dla porównania ofert, a rzeczywiste ilości zamawianych produktów mogą ulec zmianie. Przewidywane wahania w ilości poszczególnego asortymentu mogą wynosić ok. +/-20%. 2.2.3 Zmiany w zakresie ilości zamawianego asortymentu nie mogą spowodować zmian cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę. 2.2.4 Wynagrodzenie Wykonawcy stanowić będzie wielkość i zakres rzeczywiście dostarczonego do Zamawiającego przedmiotu zamówienia. 2.2.5 Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. 2.2.6 Wraz z dostawą partii zamawianego towaru, Wykonawca dostarczy fakturę VAT za daną partię asortymentu. 2.2.7 Zapłata za dostarczoną partię produktów nastąpi przelewem z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, w terminie 30 dni od dnia dostawy. 2.2.8 Koszty opakowania, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, transportu oraz wszystkie pozostałe związane z prawidłową i terminową realizacją zamówienia ponosi Wykonawca i uwzględni je w cenie oferty. 2.2.9 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2.2.10 Dostarczane artykuły żywnościowe winny być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, a ich przechowywanie i transportowanie musi odbywać się w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 2.2.11 Wykonawca musi gwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ? okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. 2.2.12 W przypadku dostarczania artykułów w oryginalnych opakowaniach, muszą one posiadać na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. 2.2.13 W przypadku dostarczenia artykułów nie spełniających warunków zamówienia (np. o złej jakości lub w przypadku braków ilościowych) lub niezgodnych zamówieniem i z asortymentem oferowanym w Załączniku Nr 2 do SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany na nowe, wolne od wad lub zgodne z warunkami zamówienia, w ciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacyjnego. Wszelkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca. 2.2.14 Zamawiający wymaga, aby oferowane towary były zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami, spełniały wymagania w zakresie norm jakościowych w ramach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) z zastosowaniem zasad systemu HACCP, a także muszą spełniać wymagane przez Zamawiającego parametry i standardy jakościowe wyszczególnione w kolumnie 2 w Załączniku Nr 2 do SIWZ. 2.2.15 Zaproponowanie w ofercie artykułów o parametrach gorszych aniżeli podane w Załączniku Nr 2 do SIWZ lub nieuwzględnienie chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych, spowoduje odrzucenie oferty. 2.2.16 Asortyment dostarczany będzie w terminie 48 godzin od chwili zgłoszenia do Wykonawcy zapotrzebowania, od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. 2.2.17 Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkty wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r., Nr 187 poz. 1577 ze zm.) wraz z aktami wykonawczymi. 2.2.18 Dostarczany towar powinien być pakowany odpowiednio: - opakowanie jednostkowe dla bloku filetów ułożonych warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiających łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy; - opakowanie zbiorcze dla pudełka kartonowego, zawierającego wielokrotność opakowania jednostkowego. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. 2.2.19 Każde opakowanie zbiorcze powinno zawierać etykietę z następującymi danymi: - nazwę gatunku ryby, - termin przydatności do spożycia lub datę produkcji, - rodzaj oprawienia, - klasę jakości, - sposób utrwalenia, - nazwę dostawcy-producenta i adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej oraz pozostałe informacje zgodne z prawem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 033110002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium w tym postępowaniu nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsszpegawsk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach