Dom Pomocy Społecznej w Szpęgawsku ogłasza przetarg
- Adres: 83-200 Starogard Gdański, ul. Kasztanowa 23
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5621461 w. 20
- Data zamieszczenia: 2012-03-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Szpęgawsku
ul. Kasztanowa 23 23
83-200 Starogard Gdański, woj. pomorskie
tel. 058 5621461 w. 20
REGON: 00029578000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsszpegawsk.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SUKCESYWANA DOSTAWA RYB NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W SZPĘGAWSKU - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2.1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szpęgawsku (ul. Kasztanowa 23), w asortymencie i ilości określonej w Załączniku Nr 2 do SIWZ - Formularz cenowy. 2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 2.2.1 Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2 do SIWZ - Formularz cenowy. 2.2.2 Zamawiający zastrzega, że ilości zamawianych towarów są jedynie wielkościami prognozowanymi, niezbędnymi dla porównania ofert, a rzeczywiste ilości zamawianych produktów mogą ulec zmianie. Przewidywane wahania w ilości poszczególnego asortymentu mogą wynosić ok. +/-20%. 2.2.3 Zmiany w zakresie ilości zamawianego asortymentu nie mogą spowodować zmian cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę. 2.2.4 Wynagrodzenie Wykonawcy stanowić będzie wielkość i zakres rzeczywiście dostarczonego do Zamawiającego przedmiotu zamówienia. 2.2.5 Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. 2.2.6 Wraz z dostawą partii zamawianego towaru, Wykonawca dostarczy fakturę VAT za daną partię asortymentu. 2.2.7 Zapłata za dostarczoną partię produktów nastąpi przelewem z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, w terminie 30 dni od dnia dostawy. 2.2.8 Koszty opakowania, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, transportu oraz wszystkie pozostałe związane z prawidłową i terminową realizacją zamówienia ponosi Wykonawca i uwzględni je w cenie oferty. 2.2.9 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2.2.10 Dostarczane artykuły żywnościowe winny być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, a ich przechowywanie i transportowanie musi odbywać się w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 2.2.11 Wykonawca musi gwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ? okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. 2.2.12 W przypadku dostarczania artykułów w oryginalnych opakowaniach, muszą one posiadać na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. 2.2.13 W przypadku dostarczenia artykułów nie spełniających warunków zamówienia (np. o złej jakości lub w przypadku braków ilościowych) lub niezgodnych zamówieniem i z asortymentem oferowanym w Załączniku Nr 2 do SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany na nowe, wolne od wad lub zgodne z warunkami zamówienia, w ciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacyjnego. Wszelkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca. 2.2.14 Zamawiający wymaga, aby oferowane towary były zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami, spełniały wymagania w zakresie norm jakościowych w ramach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) z zastosowaniem zasad systemu HACCP, a także muszą spełniać wymagane przez Zamawiającego parametry i standardy jakościowe wyszczególnione w kolumnie 2 w Załączniku Nr 2 do SIWZ. 2.2.15 Zaproponowanie w ofercie artykułów o parametrach gorszych aniżeli podane w Załączniku Nr 2 do SIWZ lub nieuwzględnienie chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych, spowoduje odrzucenie oferty. 2.2.16 Asortyment dostarczany będzie w terminie 48 godzin od chwili zgłoszenia do Wykonawcy zapotrzebowania, od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. 2.2.17 Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkty wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r., Nr 187 poz. 1577 ze zm.) wraz z aktami wykonawczymi. 2.2.18 Dostarczany towar powinien być pakowany odpowiednio: - opakowanie jednostkowe dla bloku filetów ułożonych warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiających łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy; - opakowanie zbiorcze dla pudełka kartonowego, zawierającego wielokrotność opakowania jednostkowego. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. 2.2.19 Każde opakowanie zbiorcze powinno zawierać etykietę z następującymi danymi: - nazwę gatunku ryby, - termin przydatności do spożycia lub datę produkcji, - rodzaj oprawienia, - klasę jakości, - sposób utrwalenia, - nazwę dostawcy-producenta i adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej oraz pozostałe informacje zgodne z prawem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 033110002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium w tym postępowaniu nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsszpegawsk.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa 953,41 kg żywego narybku węgorza europejskiego Anguilla Anguilla (L.) pochodzącego z sezonu 2015/2016 realizowanego w ramach zarybiania jeziora Żarnowieckiego zgodnie z Umową nr O/168/10 z dnia 15 lipca 2010 r. w sprawie oddania w użytkowanie obwodu rybackiego jezioro Żarnowieckie na rzece Piaśnica nr2.
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa materiału zarybieniowego (certa) do miejsca wpuszczania w ramach realizacji zadania Zarybianie polskich obszarów morskich w 2016 r.
Dodano: 2016-07-26 - Dostawy sukcesywne ryb oraz przetworów rybnych wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Dodano: 2016-06-27 - Dostawy sukcesywne ryb oraz przetworów rybnych wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Dodano: 2016-06-14 - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Gniewinie
Dodano: 2016-01-18 - zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Kostkowie
Dodano: 2016-01-14 - Dostawy sukcesywne ryb oraz przetworów rybnych wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Dodano: 2015-12-18 - SUKCESYWNE DOSTAWY RYB
Dodano: 2015-11-03 - Dostawy sukcesywne ryb oraz przetworów rybnych wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Dodano: 2015-09-16 - Dostawa 953,41 kg żywego narybku węgorza europejskiego Anguilla anguilla (L.) pochodzącego z sezonu 2014/2015 realizowana w ramach zarybiania jeziora Żarnowieckiego zgodnie z umową nr OR/168/10 z dnia 15 lipca 2010 r. w sprawie oddania w użytkowanie obwodu rybackiego jezioro Żarnowieckie na rzece Piaśnica nr 2
Dodano: 2015-07-13