Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 10-449 Olsztyn, al. M. J. Piłsudskiego 61A
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5340414 , fax. 089 5340538
- Data zamieszczenia: 2012-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
al. M. J. Piłsudskiego 61A 61A
10-449 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5340414, fax. 089 5340538
REGON: 00444786700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.olsztyn.e-bip.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, słodyczy, nabiału, mrożonek, pieczywa, jaj kurzych konsumpcyjnych, mięsa wołowo wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin do jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta Olsztyna - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia w postępowaniu realizowanym w trybie przetargu nieograniczonego jest: Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, słodyczy, nabiału, mrożonek, pieczywa, jaj kurzych konsumpcyjnych, mięsa wołowo-wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin do jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta Olsztyna. 2.Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na części: Część I - artykuły spożywcze Część II - słodycze Cześć III - nabiał (mleko i przetwory mleczarskie) Cześć IV - mrożonki Cześć V - pieczywo Cześć VI -jaja kurze konsumpcyjne Cześć VII - mięso wołowo -wieprzowe Cześć VIII - mięso drobiowe Cześć IX - wędliny 3. W zakresie przedmiotu zamówienia, Zamawiający wymaga, by: Artykuły żywnościowe w każdej części były wysokiej jakości ( gat. I). Dostawy były realizowane zgodnie z wymogami określonymi w: - Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2006 nr 171 poz. 1225 wraz z późniejsza nowelizacją ( Dz.U. z 2010 nr 21, poz. 105) - zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcji. Wykonawca powinien posiadać samochód /samochody dostawcze spełniający wymogi sanitarne dotyczące przewozu żywności odpowiednie dla każdej grupy żywności poświadczone decyzją wydaną przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny. Wykonawca musi zrealizować każde zamówienie, również te o niskiej wartości. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Podczas realizacji umowy z wybranym w toku postępowania Wykonawcą, Zamawiający będzie szczegółowo kontrolował dostarczane artykuły w celu zapobieżenia wydatkowania środków publicznych na artykuły nie spełniające wymagań pod względem jakości . Zamawiający w trakcie realizacji umowy może dokonać przesunięć ilościowych asortymentu, według bieżących potrzeb i celowości zakupu, przy czym ogólna wartość przedmiotu zamówienia nie przekroczy kwoty zapisanej w umowie. Wykonawca będzie realizował dostawy (zamówienie) po cenach jednostkowych zawartych w ofercie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wnoszenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.olsztyn.e-bip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Leśnych im. Unii Europejskiej w Rucianem-Nidzie
Dodano: 2016-07-19 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Leśnych im. Unii Europejskiej w Rucianem-Nidzie
Dodano: 2016-06-21 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Zawodowych z Biblioteką Pedagogiczną w Piszu
Dodano: 2016-05-24 - Dostawa produktów spożywczych suchych
Dodano: 2016-05-16 - Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Zawodowych z Biblioteką Pedagogiczną w Piszu
Dodano: 2016-05-06 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-04-22 - Dostawa artykułów spożywczych dla Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Olsztynie Obiektu nr 3 Kłobuk w Nowej Kaletce - 1 zadanie
Dodano: 2016-04-08 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Leśnych im. Unii Europejskiej w Rucianem-Nidzie
Dodano: 2016-04-06 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-21 - Zakup i dostawa różnych artykułów żywnościowych dla Szpitala Psychiatrycznego w Węgorzewie.
Dodano: 2016-03-21