Zespół Szkół Plastycznych ogłasza przetarg
- Adres: 35-051 Rzeszów, ul. Staszica 16A
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 017 7482970 , fax. 017 7482980
- Data zamieszczenia: 2013-02-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Plastycznych
ul. Staszica 16A 16A
35-051 Rzeszów, woj. podkarpackie
tel. 017 7482970, fax. 017 7482980
REGON: 69175481500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła Publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby internatu Zespołu Szkół Plastycznych w Rzeszowie w okresie od marca do czerwca 2013r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby internatu Zespołu Szkół Plastycznych w Rzeszowie w następujących grupach (częściach): I. PIECZYWO II. PRODUKTY MLECZARSKIE III. RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE IV. PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE PRZETWORZONE V. PRODUKTY DROBIOWE I PRODUKTY DROBOIWE PRZETWORZONE VI. OWOCE, WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY PRZETWORZONE VII. RYBY, RYBY MROŻONE I PRZETWORY Z RYB VIII. WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE IX. JAJA Opisy poszczególnych grup ich zawartość i ilości podano w Załącznik Nr 1 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 1 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi). W wyliczeniu podanych w tabelach Zamawiający opierał się na ilościach zużytych w latach poprzednich. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany podanych wielkości z przyczyn od niego niezależnych np. absencja mieszkańców internatu, zmiana stanu ilościowego wychowanków, różne plany zajęć w różnych szkołach (np. dodatkowe dni wolne) itp. Nazwy własne, użyte w SIWZ, nie mają na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy Pzp, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego. Zastosowane w opisie przedmiotu zamówienia znaki towarowe i/lub pochodzenie artykułów spożywczych służą do określenia standardów, właściwości, jakości, walorów smakowych, jakimi powinny charakteryzować się wchodzące w skład przedmiotu zamówienia artykuły spożywcze. Wykonawca składając ofertę może oferować artykuły spożywcze równoważne do wskazanych za pomocą znaków towarowych i/lub pochodzenia. Artykuły równoważne muszą cechować się nie gorszymi właściwościami i parametrami niż artykuły spożywcze opisane przez Zamawiającego, tj. takimi, które maja te same cechy funkcjonalne, co wskazane w siwz konkretne z nazwy lub pochodzenia produkty. Ich jakość nie może być gorsza od jakości określonych w specyfikacji produktów. Udowodnienie równoważności oferowanych artykułów spoczywa na Wykonawcy. Zamawiający ustala następujące cechy wyrobów równoważnych: 1. gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa 2. zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja); 3. wyroby równoważne muszą zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co wyroby wskazane w wykazie. Wszystkie owoce winny być w I gatunku. Odpowiednio dojrzałe, bez objawów gnicia lub zepsucia, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nie obite. W przypadku dostarczenia przedmiotu zamówienia, który jest wadliwy lub nie spełniający warunków zamówienia, Zamawiający powiadomi o tym Wykonawcę, a Wykonawca dostarczy niezwłocznie przedmiot zamówienia wolny od wad i spełniający wymogi Zamawiającego. Nazwa dostarczonego artykułu na fakturze musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i z nazwą w formularzu oferty. Również cena wykazana na fakturze musi być zgodna z ceną z formularza ofertowego. Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia Wykonawcy zamówienia zgodnego z przedmiotem zamówienia, które nie zostało określone w formularzu oferty. W przypadku zlecenia przez Zamawiającego zamówienia, o którym mowa powyżej Wykonawca przedstawi kalkulację kosztów jego dostarczenia. Kalkulacja kosztów wymaga akceptacji Zamawiającego przed przyjęciem zlecenia przez Wykonawcę do realizacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsp.resman.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Realizacja zadania pod nazwą Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały w Wielopolu Skrzyńskim
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 1 w Ropczycach.
Dodano: 2016-07-07 - Dostawa produktów żywności do stołówki Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego im. Jana Pawła II w Jarosławiu
Dodano: 2015-12-18 - Sukcesywna dostawa pieczywa dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli w 2016 roku
Dodano: 2015-12-18 - Dostawa pieczywa dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w Żurawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.
Dodano: 2015-12-16 - Sukcesywna dostawa pieczywa dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli w 2016 roku
Dodano: 2015-12-07 - Dostawa art. spożywczych (mleka i art. nabiałowych; drobiu; mięsa i przetworów mięsnych; jajek; makaronu; ryb, przetworów rybnych i mrożonek; oraz pozostałych art. spożywczych)
Dodano: 2015-12-02 - Dostawa pieczywa
Dodano: 2015-11-23 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Zespołu Szkół Nr 4 w Rzeszowie ul. Dębicka 288 w okresie od 01 stycznia 2016r. do 31 grudnia 2016r
Dodano: 2015-11-10 - Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby internatu Zespołu Szkół Plastycznych w Rzeszowie w okresie od stycznia do grudnia 2015r..
Dodano: 2015-11-06