Przetargi.pl
Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj, warzyw i owoców świeżych do jednostek organizacyjnych Zespołu Żłobków Miejskich na terenie miasta Olsztyn

Zespół Żłobków Miejskich ogłasza przetarg

  • Adres: 10-015 Olsztyn, ul. Ryszarda Knosały 3/5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-89 521 04 12 , fax. 0-89 534 05 38
  • Data zamieszczenia: 2009-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Żłobków Miejskich
    ul. Ryszarda Knosały 3/5 3/5
    10-015 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-89 521 04 12, fax. 0-89 534 05 38
    REGON: 51091966500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zzm.olsztyn.e-bip
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj, warzyw i owoców świeżych do jednostek organizacyjnych Zespołu Żłobków Miejskich na terenie miasta Olsztyn
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa wołowo - wieprzowego, mięsa drobiowego, wędlin, mrożonek owocowo warzywnych i rybnych, jaj, warzyw i owoców świeżych do jednostek organizacyjnych Zespołu Żłobków Miejskich na terenie miasta Olsztyn. Wielkość zamówienia określona w załącznikach nr 7a-7i do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, których oferta odpowiada zasadom określonym w Prawie zamówień publicznych (Dz.U. z 2007r Nr 223, poz.1655 oraz z 2008r Nr 171,poz. 1058) : 1.posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia ;4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy p.z.p. Zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: 1.Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków, o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert 2.Oświadczenie nr 1 i 2 -o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (art.22 ust.1 i art.24 ust.1 i 2 ustawy p.z.p.) W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: 1.Wykaz samochodów, którymi Wykonawca dysponuje w celu realizacji zamówienia. Dodatkowe oświadczenia i dokumenty wymagane przez Zamawiającego: 1.Formularz oferty 2. Pełnomocnictwo -jeżeli dotyczy 3. Upoważnienie do podpisania oferty podpisane przez osobę lub osoby figurujące w rejestrze handlowym jako posiadające uprawnienia do podpisywania zobowiązań w imieniu wykonawcy 4. Formularze cenowe sporządzone na podstawie opisu przedmiotu zamówienia 5. Projekt umowy - zaakceptowany i podpisany projekt umowy 6.Ważne zezwolenie Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa i wędlin, mrożonek, jaj, warzyw i owoców świeżych 7. Zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, że Wykonawca się znajduje się pod stałym nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub od którego zaopatruje się w wędliny, mięso, jaja. 8. Ważne Świadectwo Jakości Handlowej wydane przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Art. Rolno-Spożywczymi właściwy ze względu na miejsce zamieszkania - dotyczy części IX. 9. Oświadczenie dotyczące udziału podwykonawców w wykonaniu zamówienia Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbędzie się poprzez sprawdzenie złożonych przez wykonawców oświadczeń i dokumentów i zbadanie wg zasady : spełnia /nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oferta 2.Oświadczenie nr 1, którego wzór stanowi załącznik do SIWZ 3.Oświadczenie nr 2, którego wzór stanowi załącznik do SIWZ 4.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków, o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert 5.Wykaz samochodów, którymi Wykonawca dysponuje w celu realizacji zamówienia 6.Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy 7.Upoważnienie - jeżeli dotyczy 8.Formularze cenowe sporządzone na podstawie opisu przedmiotu zamówienia 9.Projekt umowy - zaakceptowany i podpisany projekt umowy 10.Ważne zezwolenie Inspektora Sanitarnego na środek transportu, służący przewożeniu artykułów spożywczych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa, mięsa i wędlin, mrożonek, jaj, warzyw i owoców świeżych. 11.Zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, że Wykonawca znajduje się pod stałym nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub od którego zaopatruje się w wędliny, mięso, jaj 12. Ważne Świadectwo Jakości Handlowej wydane przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Art. Rolno-Spożywczymi właściwy ze względu na miejsce zamieszkania - jeżeli dotyczy 13.Oświadczenie dotyczące udziału podwykonawców w wykonaniu zamówienia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zzm.olsztyn.e-bip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach