Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 4539600
- Data zamieszczenia: 2011-05-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
ul. Eichendorffa 14 14
47-400 Racibórz, woj. śląskie
tel. 032 4539600
REGON: 00032021300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw,gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
rzetarg nieograniczonego o wartości szacunkowej zamówienia mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych na dostawy konserw mięsnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych wymienionych w poniższej tabeli, w szacunkowych ilościach podanych poniżej. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu , jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.); rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.); rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.); rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 06-06-2007r w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (dz. u. Z 2007 r Nr 112 poz 774) 2. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. grupa I konserwy mięsne 1. Luncheon meat konserwa sterylizowana,blokowa, mielonka wysokowydajna; mięso mielone mieszane (wołowe, wieprzowe lub drobiowe), o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20%; puszka z samootwieraczem 300g ; termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy- kg 2000 2. Turystyczna konserwa sterylizowana,blokowa, mielonka wysokowydajna; mięso mielone mieszane (wołowe, wieprzowe lub drobiowe), o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20%; puszka z samootwieraczem 300g ; termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy- kg 2000 3. Przysmak śniadaniowy konserwa sterylizowana,blokowa, mielonka wysokowydajna; mięso mielone mieszane (wołowe, wieprzowe lub drobiowe), o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20%; puszka z samootwieraczem 300g ; termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy- kg 2000 Nazwy poszczególnych wyrobów mięsnych podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku wieloletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Podane szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert o wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw .Zamawiający zastrzega prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w danej grupie z zastrzeżeniem,iż wartość umowy nie ulegnie zmianie. Dostawa na koszt dostawcy do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Raciborzu bez pobierania dodatkowych opłat zgodnie z wcześniejszym zamówieniem. Środek transportu musi odpowiadać warunkom sanitarnym oraz przepisom HACCP. Częstotliwość dostaw: średnio raz w miesiącu . Dostawy realizowane będą w konkretnie wskazanym w zamówieniu terminie, pod rygorem odmowy przyjęcia dostaw. Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151310005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę : 550 PLN -słownie: pięćset pięćdziesiąt złotych 00/100 (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Wadium w formie pieniężnej należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 15-06-2011r do godziny 9:30 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY KONSERW Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 15-06-2011r do godziny 9:30 Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SUKCESYWNE DOSTAWY KONSERW MIĘSNYCH DO CENTRALNEJ SZKOŁY PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W CZĘSTOCHOWIE
Dodano: 2016-07-08 - Dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Senior w Rudzie Śląskiej
Dodano: 2016-05-23 - Dostawa konserw mięsnych
Dodano: 2016-03-25 - Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy konserw mięsnych i pasztetów
Dodano: 2016-02-04 - dostawa konserw do Zakładu Karnego w Zabrzu
Dodano: 2015-11-26 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Senior w Rudzie Śląskiej
Dodano: 2015-11-23 - DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W POSTACI WĘDLIN ORAZ PRODUKTÓW WOŁOWYCH (FLAKÓW) DO SZKOŁY POLICJI W KATOWICACH W 2016 r.
Dodano: 2015-11-16 - DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W POSTACI WĘDLIN ORAZ PRODUKTÓW WOŁOWYCH (FLAKÓW) DO SZKOŁY POLICJI W KATOWICACH W 2016 r.
Dodano: 2015-09-29 - SUKCESYWNE DOSTAWY KONSERW MIĘSNYCH DO CENTRALNEJ SZKOŁY PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W CZĘSTOCHOWIE
Dodano: 2015-06-08 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Senior w Rudzie Śląskiej
Dodano: 2015-05-25