Przetargi.pl
Rozbudowa budynku szkolnego o blok żywieniowy przy ZS Nr 1

Gmina Miejska Giżycko ogłasza przetarg

  • Adres: 11-500 Giżycko, al. 1 Maja 14/120
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 087 4282997, 4285231 w. 43 , fax. 087 4285241
  • Data zamieszczenia: 2010-09-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miejska Giżycko
    al. 1 Maja 14/120 14/120
    11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 087 4282997, 4285231 w. 43, fax. 087 4285241
    REGON: 79067117100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gizycko.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Rozbudowa budynku szkolnego o blok żywieniowy przy ZS Nr 1
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: roboty budowlane
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dobudowanie bloku żywieniowego do istniejącego budynku ZS nr 1. Zaprojektowany obiekt zlokalizowany jest na dz. nr 716/1 przy ul. Wiejskiej 50 w Giżycku. W ramach zadania przewiduje się realizację budynku parterowego, niepodpiwniczonego, murowanego z bloczków gazobetonowych ze stropem monolitycznym, żelbetowym. Stropodach wentylowany na więźbie dachowej drewnianej. Dach wielospadowy pokryty dachówką bitumiczną na deskowaniu. DANE OGÓLNE: - powierzchnia użytkowa - 161,3 m2, - powierzchnia całkowita - 183,7 m2, - powierzchnia zabudowy - 229,9 m2, - kubatura - 923 m3, - powierzchnia dojść i dojazdów ok. 505 m2. Układ funkcjonalny obiektu przewiduje usytuowanie: - zaplecza magazynowego, - zaplecza kuchennego wraz z częścią socjalną oraz sanitariatami pracowników, - stołówki. INSTALACJE WEWNĘTRZNE Obiekt wyposażony jest w instalacje: - wentylacji mechanicznej, - centralnego ogrzewania -nie przewiduje się rozbudowy istniejącej kotłowni, - gazową gazu ziemnego, - wody zimnej i ciepłej, - kanalizacji sanitarnej, - elektryczną. INSTALACJE ZEWNĘTRZNE - kanalizacja deszczowa, - kanalizacja sanitarna. DROGA DOJAZDOWA - droga dojazdowa oraz zatoka postojowa z kostki brukowej gr 8 cm, - chodniki z kostki betonowej gr 6 cm. W OFERCIE NALEŻY UWZGLĘDNIĆ WYPOSAŻENIE I URZĄDZENIA ZGODNIE Z PROJEKTEM TECHNOLOGI ZAPLECZA KUCHENNEGO I PONIŻSZEGO WYKAZU: - Stół roboczy (ze stali nierdzewnej). - Patelnia elektryczna (przechył górny, moc 5,4 kw, pow. robocza 0,25 m2, poj 37 l). - Kuchnia elektryczna (ilość płyt - 2, moc płyt - 1 x 2,6 kW + 1x2 kW razem 4,6 kW). - Taboret gazowy (600x650x400 mm, moc 9,0 kW, ilość palników - 1). - Okap kuchenny 140 x 250 nawiewno - wywiewny. - Stanowisko obróbki mięsa. - Stanowisko mycia podręcznego sprzętu kuchennego. - Stanowisko przygotowania produktów mącznych. - Stanowisko przygotowania surówek - Stanowisko mycia garnków. - Szafa przelotowa z drzwiami suwanymi(1200x700x1800 mm). - Młynek do odpadków (moc 0,5-0,75 KM, samosmarowanie przez cały okres użytkowania). - Zmywarko - wypażarka (kapturowa, moc 12 kW). - Szafa na naczynia. - Szafa na przyprawy. - Basen do mycia jaj. - Stanowisko mycia mięs. - Naświetlarka do jaj (moc 70 W, zasilanie - 230V, jednorazowy wsad - 30 szt., czas naświetlania - do 150 s). - Chłodziarko - zamrażarka mięsa (600x700x1800 mm, trzy szuflady, kolor biały). - Chłodziarko - zamrażarka ryb (600x700x1800 mm, trzy szuflady, kolor biały). - Chłodziarko - zamrażarka drobiu (600x700x1800 mm, trzy szuflady, kolor biały). - Regał magazynowy warzyw. - Chłodziarka do jaj (600x700x1800 mm, kolor biały). - Chłodziarka próbek. - Szatkownica (Wymiary: 285x350x464 mm, Obroty: 400 obr./min, Zasilanie: 230 V, moc: 0,25 kW) - Obierak (moc 0,75 kW). - Szafka ubraniowa dwudzielna. - Basen jednokomorowy. - Szafa na sprzęt i środki czystości. - Podgrzewany blat roboczy. - Szafa na sprzęt utrzymania czystości. - Chłodziarka do produktów łatwo psujących się (600x700x1800 mm, kolor biały). - Powierzchnia pomocnicza. - Basen do mycia warzyw. - Regał składowy ziemniaków. - Chłodziarka nabiału (600x700x1600 mm, kolor biały). - Szafki zamykane na sprzęt kuchenny. - Kocioł warzelny elektryczny (poj. 150 l). - Piec konwekcyjny (moc 3,6 kW, 850x700x550, ilość półek - 3). - Uzdatniacz wody 20 l. Wymiary urządzeń i wyposażenia należy dobrać w sposób zapewniający ich usytuowanie zgodnie z projektem technologii.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 452120006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 20.000,00 zł

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gizycko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach