Przetargi.pl
ROPS.PSO.3321.49.2013 - Świadczenie usług cateringowych na terenie Bielska-Białej

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-142 Katowice, ul Modelarska 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 730 68 68 , fax. 32 730 68 71
  • Data zamieszczenia: 2013-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
    ul Modelarska 10 10
    40-142 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 730 68 68, fax. 32 730 68 71
    REGON: 27676169900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ROPS.PSO.3321.49.2013 - Świadczenie usług cateringowych na terenie Bielska-Białej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na terenie Bielska-Białej. 2. Zakres świadczonej usługi: Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu cateringu, na który składa się gorący posiłek jednodaniowy o charakterze drugiego dania wraz z napojem. Do świadczenia usługi Wykonawca użyje środków (tj. produktów spożywczych, naczyń i sztućców oraz środka transportu) zabezpieczonych we własnym zakresie. 3. Czas realizacji: Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dotycząca zapewnienia uczestnikom szkolenia z zakresu specjalizacji I stopnia w zawodzie pracownik socjalny posiłku jednodaniowego o charakterze drugiego dania wraz z napojem, w niżej wymienionych terminach: a) 11-12 stycznia 2014 roku, maksymalnie 75 osób każdego dnia, b) 25-26 stycznia 2014 roku, maksymalnie 75 osób każdego dnia, c) 08-09 lutego 2014 roku, maksymalnie 75 osób każdego dnia, d) 22-23 lutego 2014 roku, maksymalnie 75 osób każdego dnia, e) 08-09 marca 2014 roku, maksymalnie 75 osób każdego dnia. Szacunkowa liczba osobodni: 750. Usługa dotyczy zapewnienia posiłku jednodaniowego o charakterze drugiego dania wraz z napojem w każdym z dwóch dni każdego ze zjazdów (sobota i niedziela). Posiłek należy dostarczyć pomiędzy 12.00-14.00 - dokładna godzina oraz liczba uczestników zostanie podana przez Zamawiającego na 3 dni robocze przed rozpoczęciem każdego ze zjazdów. 4. Zestawienie menu w trakcie przerwy obiadowej dla jednej osoby : - ziemniaki tłuczone lub opiekane lub kluski śląskie lub ryż z warzywami lub kasza na sypko - 200 g; - pieczeń wieprzowa duszona 150 g + sos 20 g lub udziec z kurczaka 170 g lub gulasz wołowy w jarzynach 200 g lub kotlet devolay 150 g lub filet z dorsza smażony w panierce 170 g lub zrazy wołowe 150 g + sos 20 g lub kotlet mielony 150 g lub kotlet schabowy panierowany 150 g; - zestaw surówek - 150 g; - sok owocowy w kartoniku o pojemności nie mniejszej niż 0,2 litra. Zamawiający nie dopuszcza dostarczania takich samych zestawów obiadowych podczas jednego zjazdu. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia posiłków bezmięsnych dla osób nie spożywających potraw mięsnych. Wykonawca zostanie poinformowany o konieczności przygotowania posiłków bezmięsnych do godziny 10:00 dnia, w którym odbywa się szkolenie. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym (pudełko styropianowe, zamykane, trójdzielne) z kompletem sztućców jednorazowych, serwetek oraz napojem w opakowaniu jednorazowym. Obiad należy dostarczyć jako wyporcjowany. Zamawiający dopuszcza +/- 5% wahania w gramaturze przekąsek i posiłków, o których mowa powyżej. 5. Temperatury potraw serwowanych konsumentom powinny wynosić odpowiednio: - dla potraw na zimno (surówki, sałatki, zimne sosy, napoje zimne, itp.) - maksimum 4 °C, - dla gorących dań głównych (dania mięsne, drobiowe, podrobowe, rybne itp.) - minimum 63 °C. 6. Inne warunki realizacji zamówienia: a) Podane ilości osobodni są szacunkowe; Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie; b) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci zarówno w trakcie spotkań, jak i po ich zakończeniu we własnym zakresie; c) Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiekcie (obiektach), dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu (obiektów) do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia osób; d) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia; e) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się na podstawie faktur VAT wraz ze specyfikacjami określającymi faktyczną liczbę uczestników korzystających z posiłku, przedstawianych przez niego po zakończeniu każdego ze zjazdów, w którym realizowana była przedmiotowa usługa; f) Wynagrodzenie obliczone będzie jako iloczyn faktycznej ilości wydanych posiłków na danym szkoleniu oraz ceny jednostkowej (wynikającej z oferty Wykonawcy) i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie do 30 dni, licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT wraz ze specyfikacją określającą liczbę wydanych posiłków w poszczególnych dniach po każdym ze zjazdów, przy czym Strony ustalają, że za datę terminowej płatności uważa się datę obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rops-katowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach