Przetargi.pl
ROPS.PSO.3321.1.2014 - Świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Katowice

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-142 Katowice, ul Modelarska 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 730 68 68 , fax. 32 730 68 71
  • Data zamieszczenia: 2014-01-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
    ul Modelarska 10 10
    40-142 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 730 68 68, fax. 32 730 68 71
    REGON: 27676169900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ROPS.PSO.3321.1.2014 - Świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Katowice
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Katowice. 2. Zakres świadczonej usługi: Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu określonej liczby: a). składników przerw kawowych - 256 sztuk, b). składników przerw kawowych oraz gorących posiłków jednodaniowych o charakterze drugiego dania - 1 972 sztuki. Usługa polegać będzie na dostarczeniu pełnego cateringu (składników przerw kawowych oraz gorących posiłków jednodaniowych o charakterze drugiego dania) lub tylko składników przerwy kawowej - w zależności od rodzaju spotkania. Do świadczenia usługi Wykonawca użyje środków (tj. produktów spożywczych, naczyń, termosów (warników) i sztućców oraz środka transportu) zabezpieczonych we własnym zakresie. 3. Czas i miejsce realizacji: Dni powszednie (poniedziałek - sobota) w godzinach 8.00 - 20.00 w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający poinformuje Wykonawcę co najmniej na 2 dni przed spotkaniem o terminie, godzinie, miejscu spotkania oraz szacunkowej liczbie i rodzaju posiłków. Posiłki należy dostarczyć: a) Składniki na przerwę kawową należy dostarczyć najpóźniej do pół godziny przed każdym spotkaniem. Składniki przerwy kawowej (tj. kawa, herbata z dodatkami, woda mineralna, drobne ciasteczka, kanapki) powinny być dostępne dla uczestników podczas całego spotkania. Naczynia, opakowania, sztućce i resztki przerwy kawowej należy zabrać najpóźniej 30 minut po zakończeniu spotkania. b) Składniki na przerwę kawową oraz gorące posiłki jednodaniowe o charakterze drugiego dania: - na przerwę kawową należy dostarczyć najpóźniej do pół godziny przed każdym spotkaniem. Składniki przerwy kawowej (tj. kawa, herbata z dodatkami, woda mineralna, drobne ciasteczka, kanapki) powinny być dostępne dla uczestników spotkań podczas całego spotkania. Naczynia, opakowania, sztućce i resztki przerwy kawowej należy zabrać najpóźniej 30 minut po zakończeniu spotkania. - na przerwę obiadową w każdym dniu spotkania, nie wcześniej niż na 30 minut i nie później niż na 10 minut przed wynikającą z harmonogramu przerwą. Naczynia, opakowania, sztućce i resztki posiłku należy zabrać najpóźniej 30 minut po zakończeniu przerwy obiadowej. Spotkania odbywać się będą w salach szkoleniowych na terenie miasta Katowice. Zamawiający dopuszcza możliwość organizacji spotkań równocześnie w kilku miejscach. 4. Określenie ilości i gramatury posiłków: a) zestawienie asortymentu przerwy kawowej dla 20 osób - 150 gram kawy rozpuszczalnej, - 40 saszetek herbaty czarnej po 2 gramy, - 1,5 kg drobnych ciasteczek, - 10 litów wody mineralnej podanej w dzbankach szklanych, - 250 gram cukru białego, - 1,5 litra mleka do kawy 2 % w dwóch dzbankach szklanych, - 3 cytryny pokrojone w plastry z wykałaczkami, - po 3 różne kanapki na osobę, zawierające m.in.: masło, wędlinę, żółty ser, jajko, warzywa (zielona sałata, pomidor, zielony ogórek, itp.). Poza w/w asortymentem Wykonawca dostarczy: - Minimum 40 sztuk kubeczków do napojów gorących, - Minimum 40 sztuk kubeczków do napojów zimnych, - Minimum 20 plastikowych talerzyków, - Minimum 40 sztuk mieszadełek, - Minimum 40 sztuk serwetek, - 2 pojemniki na zużyte komponenty przerwy kawowej (np. torebki po herbacie itp.), - Termos (warnik) z wrzącą wodą, niezbędną do przygotowania wymaganej ilości kawy i herbaty. Zamawiający dopuszcza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę własnej zastawy stołowej (np. porcelanowych talerzy, filiżanek oraz szklanek) i sztućców stalowych, niemniej jednak posiłek musi zostać podany jako wyporcjowany - po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza zwiększenia/zmniejszenia liczby osób w grupie, co dla Wykonawcy skutkować będzie proporcjonalnym zwiększeniem/zmniejszeniem wszystkich składowych. b) Zestawienie menu w trakcie przerwy obiadowej dla jednej osoby zawierające gorący posiłek jednodaniowy o charakterze drugiego dania oraz sok owocowy w kartoniku o pojemności nie mniejszej niż 0,2 litra: Dania mięsne - zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: - ziemniaki (gotowane, zapiekane, duszone, frytki, faszerowane) lub ryż (brązowy, biały, dziki) lub makaron, lub kasza (perłowa, kuskus, gryczana), lub kluski (kładzione, śląskie, na parze, kopytka) - 200 gram, - sztuka mięsa (min. 150 gram - bez sosu, z sosem - min. 170 gram) lub kotlet schabowy (min. 150 gram), lub ryba (z panierką min. 150 gram, bez panierki min. 130 gram), lub udko z kurczaka min. 150 gram, lub gulasz - potrawka min. 150 gram, lub kotlet mielony, kotlet devolay min. 150 gram, - surówka/sałatki (min. 150 gram) lub warzywa gotowane (min. 150 gram). lub inne danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem i z mięsem, ryba po grecku, pierogi, naleśniki (min. 400 gram). Danie bezmięsne- zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: - ziemniaki (gotowane, zapiekane, duszone, frytki, faszerowane) lub ryż (brązowy, biały, dziki) lub makaron, lub kasza (perłowa, kuskus, gryczana), lub kluski (kładzione, śląskie, na parze, kopytka) - 200 gram, - kotlet sojowy lub kotlet warzywny, lub kotlet jajeczny, lub gulasz sojowy, lub gulasz warzywny, lub ser panierowany lub potrawka z warzyw, - min. 150 gram, - surówka (min. 150 gram) lub warzywa gotowane - min. 150 gram. lub inne wegetariańskie danie obiadowe podane z surówką (min 150 gram) w jednej z form: makaron z sosem lub risotto warzywne, lub naleśniki/krokiety, lub pierogi - min. 400 gram. Zamawiający nie dopuszcza dostarczania takich samych zestawów obiadowych w jednym tygodniu realizacji umowy (poniedziałek-sobota). Zamawiający wymaga aby w piątki obowiązywało menu jarskie. W przypadku osób nie spożywających potraw mięsnych (lub innych produktów) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiedniego wyżywienia, nie zawierającego wyżej wymienionych składników. Wykonawca zostanie poinformowany o konieczności przygotowania specjalnych posiłków do godziny 10:00 dnia, w którym odbywa się spotkanie. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym (pudełko styropianowe, zamykane, trójdzielne) z kompletem sztućców jednorazowych, serwetek oraz napojem w opakowaniu jednorazowym. Obiad należy dostarczyć jako wyporcjowany. Zamawiający dopuszcza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę własnej zastawy stołowej (np. porcelanowych talerzy, filiżanek oraz szklanek) i sztućców stalowych, niemniej jednak posiłek musi zostać podany jako wyporcjowany - po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza +/- 5% wahania w gramaturze przekąsek i posiłków, o których mowa powyżej. 5. Temperatury potraw serwowanych konsumentom powinny wynosić odpowiednio: - dla potraw na zimno (surówki, sałatki, zimne sosy, napoje zimne, itp.) - maksimum 4 °C, - dla gorących dań głównych (dania mięsne, drobiowe, rybne itp.) - minimum 63 °C. 6. Obsługa kelnerska Zamawiający przy realizacji wszystkich elementów umowy wymaga obsługi kelnerskiej, obejmującej: - wydawanie posiłków (tj. przerwy kawowej oraz obiadu), - przygotowanie stołu cateringowego nie później niż 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, - parzenie kawy i herbaty, - sprzątanie po każdej przerwie kawowej, - sprzątanie po obiedzie, - utrzymanie sali cateringowej w należytym porządku, - pomoc w przygotowaniu sali szkoleniowej (tj. rozłożenie, ustawienie stołów i krzeseł), - uprzejma i należyta obsługa uczestników spotkania. Zamawiający wymaga aby obsługa kelnerska zapewniona była podczas całego dnia realizacji usługi cateringowej 7. Warunki, które zapewnia Zamawiający: Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do: - sal, na których będą świadczone usługi, - niezbędnej ilości stołów, na których Wykonawca będzie przygotowywał posiłki do wydania. 8. Inne warunki realizacji zamówienia: a) podane ilości sztuk są szacunkowe; Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie; b) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci zarówno w trakcie spotkań, jak i po ich zakończeniu we własnym zakresie; c) Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiekcie (obiektach), dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu (obiektów) do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia osób; d) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia; e) Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt w specjalistycznych termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, zgodnie z zasadami HACCP. Posiłki muszą być wykonane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, tylko ze świeżych produktów, dobranych zgodnie z zasadą sezonowości. Nie dopuszcza się użycia produktów typu instant (np. zupy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone gołąbki, klopsy, zrazy, pierogi itp.). f) Wykonawca odpowiada za należytą eksploatację pomieszczeń i wyposażenia zapewnionych przez Zamawiającego w związku z wykonywaniem przedmiotu umowy (w tym sal szkoleniowych, stołów i udostępnionego sprzętu); g) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli zgodności przygotowanych posiłków z zapisami SIWZ i umowy usługi cateringowej. W przypadku jeżeli przygotowane posiłki nie będą odpowiadały wymogom określonym w postanowieniach umowy i SIWZ, Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy ich przyjęcia. W takim przypadku Wykonawcy nie będzie przysługiwać wynagrodzenie za powyższe posiłki. h) W przypadku gdy serwowane posiłki nie będą spełniały oczekiwań uczestników Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany/rozszerzenia menu, w tym także o inne składniki, nie uwzględnione w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Każdorazowa zmiana menu wymaga bezwzględnej akceptacji Zamawiającego. i) rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się na podstawie faktur VAT wraz ze specyfikacjami określającymi faktyczną liczbę uczestników każdego ze spotkań, przedstawianych przez niego po zakończeniu każdego tygodnia, w którym realizowana była przedmiotowa usługa; a) wynagrodzenie obliczone będzie jako iloczyn faktycznej ilości wydanych posiłków na danym spotkaniu oraz ceny jednostkowej (wynikającej z oferty Wykonawcy) i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie do 30 dni, licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT wraz ze specyfikacją określającą liczbę wydanych posiłków w poszczególnych dniach po każdym tygodniu realizacji usługi, przy czym Strony ustalają, że za datę terminowej płatności uważa się datę obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rops-katowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach