Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego ogłasza przetarg
- Adres: 40-142 Katowice, ul Modelarska 10
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 730 68 68 , fax. 32 730 68 71
- Data zamieszczenia: 2011-11-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
ul Modelarska 10 10
40-142 Katowice, woj. śląskie
tel. 32 730 68 68, fax. 32 730 68 71
REGON: 27676169900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops-katowice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ROPS-PSO/3321/34/11 - Usługa hotelarsko-gastronomiczna obejmująca obsługę dwudniowego seminarium dla liczby osób nie większej niż 80 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa świadczona przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe ujęta we Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych pod numerem CPV: 55270000-3, dotycząca obsługi seminarium, które odbędzie się w dniach 12-13 grudnia 2011 roku. W spotkaniu uczestniczyć będzie grupa nie większa niż 80 osób. Usługa obejmuje 1 nocleg oraz wyżywienie, na które składają się: 1 śniadanie, 2 obiady, 1 kolacja i 3 przerwy kawowe oraz udostępnienie zaplecza konferencyjnego i sprzętu podczas seminarium dla grupy do 80 osób, w tym Zamawiający zastrzega możliwość zakwaterowania do 10 osób w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania. 1. Świadczenie usługi polega na zapewnieniu noclegów, wyżywienia oraz udostępnieniu zaplecza konferencyjnego i sprzętu podczas seminarium w obiekcie o standardzie minimum 3 gwiazdek. Obiekt powinien być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii *** (trzy gwiazdki) zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. 2. Wykonawca zapewni realizację seminarium na terenie Bielska-Białej, Ustronia lub Szczyrku. 3. Wykonawca i obiekt muszą spełnić następujące warunki szczegółowe: a) baza noclegowa, żywieniowa oraz sale konferencyjne muszą znajdować się w tym samym budynku. Nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach, b) wszystkie pokoje z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem lub wanną) i telewizorem, c) zapewnić bezpłatny parking dla uczestników seminarium, d) zakwaterować uczestników w pokojach jednoosobowych oraz dwuosobowych uwzględniając płeć uczestników, ewentualnie zapewnić pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania, e) zapewnić zakwaterowanie uczestników i organizatorów przed rozpoczęciem seminarium, f) zapewnić wodę mineralną na sali konferencyjnej przez cały okres trwania seminarium, g) po wykwaterowaniu zapewnić wydzielone pomieszczenie w celu przechowania bagażu od wymeldowania do zakończenia spotkania, h) zaplecze konferencyjne - klimatyzowana sala (wyposażona w system klimatyzacji, nie dopuszcza się klimatyzatorów przenośnych), przystosowana do wielkości grupy w układzie kinowym. Musi posiadać odpowiednie oświetlenie i właściwą temperaturę oraz być wyposażona w system nagłośnienia, notebook, rzutnik multimedialny, stolik pod rzutnik, ekran do projekcji lub białą ścianę odpowiedniej wielkości, tablicę flipchart + odpowiednie kartki oraz pisaki, krzesła, stoły/stoliki. Nie dopuszcza się realizacji seminarium w sali, w której podawane są posiłki (śniadanie, obiad, kolacja, przerwa kawowa), i) zapewnić możliwość oznakowania plakatem holu, wejść oraz wnętrz sali, w której odbywać się będzie seminarium, j) udostępnić dla organizatorów miejsca na recepcję w celu umożliwienia prowadzenia rejestracji uczestników (stoisko składające się ze stołu pokrytego materiałem ozdobnym, czterech krzeseł oraz zasilania). 4. Wyżywienie w trakcie seminarium: a) śniadanie - podane w formie bufetu szwedzkiego - przynajmniej jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne. Napoje: herbata/kawa, soki, woda mineralna + cytryna, cukier, śmietanka; b) obiad - składający się z dwóch dań, uwzględniający zupę, mięsa, sosy do mięs, bukiet surówek, ziemniaki/ryż/frytki, pieczywo i inne dodatki w tym kompot/sok/napój/woda mineralna oraz deser (ciastko/lody/mus itp ). Napoje: herbata/kawa, soki, woda mineralna + cytryna, cukier, śmietanka; c) kolacja - składająca się z przekąski, dwóch dań gorących, bukietu warzyw, surówek/sałatek oraz deseru. Napoje: herbata/kawa, soki, woda mineralna + cytryna, cukier, śmietanka; d) przerwa kawowa na którą składają się: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, zimne napoje (soki, woda mineralna) oraz ciastka lub drobne ciasteczka, różne owoce (m.in. banany, jabłka, winogrona itp.). Należy zapewnić obsługę kelnerską przerw kawowych celem bieżącego uzupełniania elementów przerwy kawowej; e) określenie gramatury dań gorących dla jednego uczestnika seminarium: - zupa - 300 ml, - mięso - 150 g, - sos do mięsa - 20 g, - bukiet surówek - 150 g, - ziemniaki/ryż/frytki - 200 g. Szczegółowe menu zostanie ustalone z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę w przedmiotowym postępowaniu. 5. Dokładny harmonogram seminarium wraz z wyborem ostatecznej wersji menu, godzin posiłków, wykorzystania oraz ustawienie sali konferencyjnej, godzinę przyjazdu i odjazdu - Zamawiający określi najpóźniej na 3 dni przed planowanym terminem seminarium. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 552700003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rops-katowice.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ROPS.PSO.3321.8.2016 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas zajęć organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego.
Dodano: 2016-06-30 - ROPS.PSO.3321.6.2016 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas zajęć organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
Dodano: 2016-04-21 - ROPS.PSO.3321.4.2016 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas zajęć organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu pod nazwą Współpraca się opłaca - koordynacja sektora ekonomii społecznej w województwie śląskim
Dodano: 2016-04-05 - ROPS.PSO.3321.2.2016 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas konferencji organizowanej przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu pod nazwą Współpraca się opłaca - koordynacja sektora ekonomii społecznej w województwie śląskim
Dodano: 2016-02-23 - Usługi cateringowe dla Centrum Studiów Polarnych
Dodano: 2016-01-12 - ROPS.PSO.3321.25.2015 - Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej obejmującej obsługę konferencji upowszechniającej rezultaty projektu pn. Efektywna i skuteczna przedsiębiorczość społeczna dla liczby osób nie większej niż 80.
Dodano: 2015-10-28 - ROPS.PSO.3321.24.2015 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas szkoleń organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
Dodano: 2015-10-26 - usługi związane z organizacją zimowego obozu szkoleniowego w Alpach Austriackich w regionie narciarskim GERLITZEN dla studentów Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach, realizujących zajęcia praktyczne z narciarstwa zjazdowego i snowboardu
Dodano: 2015-10-06 - ROPS.PSO.3321.22.2015 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas szkoleń organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu systemowego pod nazwą: Kształcenie i doradztwo dla kadr pomocy i integracji społecznej województwa śląskiego
Dodano: 2015-09-28 - ROPS.PSO.3321.21.2015 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas szkoleń organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu systemowego pod nazwą: Kształcenie i doradztwo dla kadr pomocy i integracji społecznej województwa śląskiego
Dodano: 2015-09-03