Szpital Miejski im. Franciszka Raszei ogłasza przetarg
- Adres: 60-834 Poznań, ul. Mickiewicza 2
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 61 848 10 11 , fax. 61 848 49 90/91
- Data zamieszczenia: 2013-04-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski im. Franciszka Raszei
ul. Mickiewicza 2 2
60-834 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 61 848 10 11, fax. 61 848 49 90/91
REGON: 00031332500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.raszeja.poznan.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu. Wymagania dla przedmiotu zamówienia opisanego w poszczególnych pakietach: pakiet nr 1: Warzywa i owoce: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 2: Artykuły sypkie: Opakowania powinny: być czyste suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od wad szkodników żywych i martwych oraz obcych zapachów, być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim, posiadać etykiety z terminem ważności, informacją o dodanych substancjach obcych oraz posiadanych atestach jakościowych (ewentualnie dane dotyczące zawartości metali ciężkich oraz obecności pestycydów). pakiet nr 3: Przyprawy: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 4: Pieczywo: Do każdego rodzaju pieczywa muszą być dołączone etykiety z informacją o ich składzie, dodanych substancjach obcych (bez dodatku cukru, karmelu), posiadanych atestach jakościowych i terminie ważności. Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 5: Jaja: Dokumenty wymagane przy dostawach jaj: handlowy dokument identyfikacyjny (każda dostawa), zaświadczenie weterynaryjne, atest jakościowy, przy każdej dostawie (atesty jakościowe muszą posiadać pieczątkę firmową i podpis osoby upoważnionej do ich wystawienia), badania na obecność Salmonelli (1 raz na kwartał). Na etykiecie informacyjnej obowiązkowo: nazwa i adres producenta; ilość sztuk, klasa jakości, klasyfikacja wagowa, data przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 6: Warzywa i owoce mrożone: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 7: Wędliny i wędliny podrobowe, mięso: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 8: Tłuszcze jadalne, sery, jogurty, mleko i przetwory mleczne: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim, na każdym opakowaniu produktu powinny posiadać widoczne oznaczenie terminu przydatności do spożycia. pakiet nr 9: Ryby i przetwory rybne: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim, posiadać informację odnośnie przechowywania produktu, posiadać datę załadowania do transportu oraz datę przydatności do spożycia. pakiet nr 10: Drób: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 11: Przetwory warzywno - owocowe, strączkowe: Opakowania powinny: być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, zawierać informację o nazwie produktu, zawartość netto wyrażana w jednostkach masy, posiadać nazwę i adres producenta, posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu, posiadać etykiety z informacją w języku polskim. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych do poszczególnych pakietów (do 11 pakietów): pakiet nr 1: Warzywa i owoce, pakiet nr 2: Artykuły sypkie, pakiet nr 3: Przyprawy, pakiet nr 4: Pieczywo, pakiet nr 5: Jaja, pakiet nr 6: Warzywa i owoce mrożone, pakiet nr 7: Wędliny i wędliny podrobowe, mięso, pakiet nr 8: Tłuszcze jadalne, sery, jogurty, mleko i przetwory mleczne, pakiet nr 9: Ryby i przetwory rybne, pakiet nr 10: Drób, pakiet nr 11: Przetwory warzywno - owocowe, strączkowe - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Wykonawca nie jest zobowiązany zabezpieczyć składanej oferty wadium. W niniejszym postępowaniu wadium nie pobiera się
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.raszeja.poznan.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Granowie
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach
Dodano: 2016-07-22 - Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
Dodano: 2016-06-21 - Przedmiotem zamówienia jest: roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
Dodano: 2016-04-29 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby kuchni Domu Pomocy Społecznej w Mościszkach
Dodano: 2016-04-11 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby kuchni Domu Pomocy Społecznej w Mościszkach.
Dodano: 2016-02-15 - Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Chojnie
Dodano: 2016-02-09 - Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim ( liczba zadań - 10 pakietów ).
Dodano: 2016-01-26 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Ośrodków Szkolenia i Wychowania w Próchnowie i w Szamocinie w 2016 roku
Dodano: 2016-01-14 - Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-01-04