Szpital Miejski im. Franciszka Raszei ogłasza przetarg
- Adres: 60834 Poznań, ul. Mickiewicza
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 61 848 10 11 , fax. 61 848 49 90/91
- Data zamieszczenia: 2017-07-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski im. Franciszka Raszei
ul. Mickiewicza 2
60834 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 61 848 10 11, fax. 61 848 49 90/91
REGON: 31332500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Szpital Miejski
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu - II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu. Wymagania dla przedmiotu zamówienia opisanego w poszczególnych pakietach: pakiet nr 1: Warzywa i owoce: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 2: Artykuły sypkie: Opakowania powinny: - być czyste suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od wad szkodników żywych i martwych oraz obcych zapachów; - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim; - posiadać etykiety z terminem ważności, informacją o dodanych substancjach obcych oraz posiadanych atestach jakościowych (ewentualnie dane dotyczące zawartości metali ciężkich oraz obecności pestycydów). pakiet nr 3: Przyprawy: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 4: Pieczywo: Do każdego rodzaju pieczywa muszą być dołączone etykiety z informacją o ich składzie, dodanych substancjach obcych (bez dodatku cukru, karmelu), posiadanych atestach jakościowych i terminie ważności. Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 5: Jaja: Dokumenty wymagane przy dostawach jaj: - handlowy dokument identyfikacyjny – każda dostawa; - zaświadczenie weterynaryjne; - atest jakościowy – przy każdej dostawie (atesty jakościowe muszą posiadać pieczątkę firmową i podpis osoby upoważnionej do ich wystawienia); - badania na obecność Salmonelli (1 raz na kwartał). Na etykiecie informacyjnej obowiązkowo: - nazwa i adres producenta; - ilość sztuk; - klasa jakości; - klasyfikacja wagowa; - data przydatności do spożycia; - warunki przechowywania. Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 6: Warzywa i owoce mrożone: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. -pakiet nr 7: Wędliny i wędliny podrobowe, mięso: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 8: Tłuszcze jadalne, sery, jogurty, mleko i przetwory mleczne: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim; - na każdym opakowaniu produktu powinny posiadać widoczne oznaczenie terminu przydatności do spożycia. pakiet nr 9: Ryby i przetwory rybne: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim; - posiadać informację odnośnie przechowywania produktu; - posiadać datę załadowania do transportu oraz datę przydatności do spożycia. pakiet nr 10: Drób: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 11: Przetwory warzywno – owocowe, strączkowe: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - zawierać informację o nazwie produktu; - zawartość netto wyrażana w jednostkach masy; - posiadać nazwę i adres producenta; - posiadać oznaczenie partii produkcji umożliwiającą identyfikację artykułu; - posiadać etykiety z informacją w języku polskim. pakiet nr 12: Opakowania jednorazowe do żywności: Opakowania powinny: - być czytelnie oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami; - być przeznaczone do kontaktu z żywnością, zgodnie z obowiązującymi przepisami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-04-30 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Św. Jana Pawła II w Kłodawie w roku 2024.
Dodano: 2024-04-17 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Św. Jana Pawła II w Kłodawie w roku 2024.
Dodano: 2024-04-17