Przetargi.pl
Realizacja praktyki turystyczno - gastronomicznej dla uczestników projektu: Podkarpacie stawia na zawodowców

Powiat Lubaczowski ogłasza przetarg

  • Adres: 37-600 Lubaczów, ul. Jasna 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 6328700 , fax. 016 6328709
  • Data zamieszczenia: 2014-05-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Lubaczowski
    ul. Jasna 1 1
    37-600 Lubaczów, woj. podkarpackie
    tel. 016 6328700, fax. 016 6328709
    REGON: 65090028100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubaczow.powiat.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Realizacja praktyki turystyczno - gastronomicznej dla uczestników projektu: Podkarpacie stawia na zawodowców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja praktyki turystyczno - gastronomicznej dla uczestników projektu: Podkarpacie stawia na zawodowców. Projekt jest współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Uczestnikami projektu będą uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół im. Gen. J. Kustronia w Lubaczowie oraz Zespołu Szkół w Oleszycach. 2. Uczestnikami praktyki będzie grupa 30 uczniów Technikum Zespołu Szkół w Oleszycach - Kierunek Technik obsługi turystycznej oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Zamawiający zastrzega, że maksymalna liczba osób uzależniona będzie od ilości zrekrutowanych beneficjentów ostatecznych. 3. Czas trwania praktyki - 5 dni. 4. Wykonawca ma obowiązek: a) wydania zaświadczeń o ukończeniu zajęć praktycznych zawierającego tematykę zajęć wraz z podaniem liczby godzin, oznaczonych odpowiednimi logami wymaganymi przy projektach realizowanych z POKL-u. Zaświadczenia powinny być wydane na papierze przeznaczonym do wydruku zaświadczeń. b) przeprowadzenia 2 ankiet wraz z końcową ewaluacją wśród uczestników praktyk oraz prowadzenia dziennika zajęć. c) zapewnienia całodziennego cateringu (śniadanie, obiad, kolacja) od obiadokolacji w pierwszym dniu dla wszystkich uczestników praktyk, d) zapewnienia 4 noclegów dla wszystkich uczestników praktyk - pokoje 2-3 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym. e) zapewnienia 2 opiekunów praktyk oraz zapewnienia im wyżywienia i zakwaterowania na czas trwania praktyki, f) wykupienia ubezpieczenia - polisa grupowa g) zapewnienia transportu uczestników na miejsce odbywania praktyki, w trakcie jej realizacji i z powrotem do Oleszyc. h) pokrycia kosztów biletów wstępów do minimum dwóch atrakcji regionu i) zapewnienia uczestnikom wykonywania wybranych czynności związanych z kierunkami kształcenia - turystyką i gastronomią
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Na podstawie art. 45 ust. 2 ustawy Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubaczow.powiat.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach