Przetargi.pl
Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 41-800 Zabrze, ul. Roosevelta 40
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2777800 , fax. 032 2777802
  • Data zamieszczenia: 2012-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul. Roosevelta 40 40
    41-800 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 032 2777800, fax. 032 2777802
    REGON: 00345348100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.zabrze.pl, www.mopr.zabrze.magistrat.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomiczny lub lokalach przystosowanych do przygotowania oraz wydawania posiłków na terenie Zabrza w poszczególnych częściach miasta Zabrze: Zaborze - Biskupice, Mikulczyce - Rokitnica, Zabrze Centrum - zamówienie podzielone na 3 części. CPV: 55300000-3 usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków. Opis dodatkowy: Świadczenie usług restauracyjnych musi odbywać się w lokalach gastronomicznych lub lokalach przystosowanych do przygotowania oraz wydawania posiłków w poszczególnych częściach miasta Zabrze: Część 1: Zaborze - Biskupice (lokalu położony w dzielnicy Biskupice albo Zaborze), Część 2: Mikulczyce - Rokitnica (lokalu położony w dzielnicy Mikulczyce albo Rokitnica), Część 3: Zabrze Centrum. Przez ww usługę Zamawiający rozumie przygotowanie i serwowanie posiłku w lokalach gastronomicznych lub lokalach przystosowanych do przygotowania oraz wydawania posiłków w ww punktach Zabrza w postaci ciepłej zupy z wkładką mięsną oraz pieczywem dla podopiecznych MOPR na podstawie wydanych przez MOPR talonów (bonów) żywnościowych. Przez posiłek zamawiający rozumie: zupę (ok. 500 ml os), wkładka mięsna typu kiełbasa (ok. 100 g os), pieczywo - bułka/chleb (ok. 100 g os) lub inne danie barowe typu: bigos (ok. 500g os), fasolka po Bretońsku (ok. 500g os), flaki (ok. 500g os) lub inne tego typu (ok. 500 g os) + pieczywo (ok. 100 g os). Nie dopuszcza się możliwości serwowania jako obiadu gotowych dań typu fast food. Posiłek powinien odpowiadać wszelkim normom Instytutu Żywności i Żywienia z odpowiednią ilością i wartością odżywczą. Posiłek powinien być zgodny z normami odżywczymi obowiązującymi w punktach zbiorowego żywienia. Planowana ilość: minimum 100 obiadów - maksimum 175 obiadów dziennie dla wszystkich części dla podopiecznych MOPR na przestrzeni okresu od stycznia do 31 grudnia 2013 r. tj. w zakresie wszystkich punktów gastronomicznych; w zakresie jednego w zależności od usytuowania: dla części 1- lokal na terenie Zaborza lub Biskupic: minimum 25 obiadów maksimum 50 obiadów dziennie, dla części 2 - lokal na terenie Mikulczyc lub Rokitnicy: minimum 25 obiadów maksimum 50 obiadów dziennie, dla części 3 - lokal na terenie Centrum Zabrza: : minimum 50 obiadów maksimum 75 obiadów dziennie. Posiłku muszą być wydawane w godzinach od 12.00 do 18.00 każdego dnia nie wyłączając świąt i dni wolnych od pracy. Zamawiający zastrzega sobie prawo weryfikacji jadłospisu oraz przeprowadzenia kontroli jakości obiadów przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. Należność płatna będzie na wskazane konto w ciągu 14 dni od daty otrzymania faktury zgodnej pod względem ilościowym i jakościowym z wykonaną usługą. Zamawiający dopuszcza możliwość wystawienia faktury częściowej, tj.: za każdy zrealizowany miesiąc wydawania posiłków. Zamawiający zobowiązuje się zapłacić za taką łączną ilość obiadów jaka faktycznie została wykorzystana przez klientów MOPR. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby obiadów maksymalnie o 10% w stosunku do minimalnej liczby obiadów. Zamawiający nie odpuszcza serwowania obiadów w formie tzw.: wydawki na zewnątrz tj. kuchni polowej, posiłków w opakowaniach rozdanym klientom poza lokalem gastronomicznym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopr.zabrze.pl, www.magistrat.zabrze.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach