Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP ogłasza przetarg
- Adres: 02-787 Warszawa, ul. Nowoursynowska 166
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 5931390 , fax. 022 5931391
- Data zamieszczenia: 2012-10-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP
ul. Nowoursynowska 166 166
02-787 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 5931390, fax. 022 5931391
REGON: 00000178450000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sggw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Realizacja dwuetapowych dedykowanych badań terenowych nt. Postaw i zachowań konsumentów wobec innowacyjnych produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego w ramach Projektu BIOŻYWNOŚĆ - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Realizacja dwuetapowych dedykowanych badań terenowych nt. Postaw i zachowań konsumentów wobec innowacyjnych produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego w ramach Projektu BIOŻYWNOŚĆ - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego Opis przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia jest realizacja dwuetapowych dedykowanych badań terenowych nt. Postaw i zachowań konsumentów wobec innowacyjnych produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego w ramach Projektu BIOŻYWNOŚĆ - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego- Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia i wymogi stawiane przez Zamawiającego przedstawiono w załączniku nr 6 do SIWZ Opis przedmiotu zamówienia CPV: 79320000-3 (Usługi badania opinii publicznej) 1. Opis przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia jest realizacja dwuetapowych dedykowanych badań terenowych nt. Postaw i zachowań konsumentów wobec innowacyjnych produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego w ramach Projektu BIOŻYWNOŚĆ - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego- Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia i wymogi stawiane przez Zamawiającego przedstawiono w załączniku nr 6 do SIWZ Opis przedmiotu zamówienia CPV: 79320000-3 (Usługi badania opinii publicznej) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 793200003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 30 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w kwocie 4.000,00 (cztery tysiące) złotych. 1. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275) (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.). 2. Wadium wnoszone w: a) w pieniądzu - należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Bank PEKAO S.A. Oddział w Warszawie ul. Nowoursynowska 166 Nr konta: 77 1240 6003 1111 0000 4942 8931 z dopiskiem: (Wadium-przetarg nieograniczony nr sprawy 205WNoŻCiK_SGGW_2012_ z takim wyprzedzeniem, aby wpłynęło ono na rachunek Zamawiającego najpóźniej w terminie złożenia oferty (wniesienie wadium przelewem oznacza uznanie kwoty wadium przez rachunek Zamawiającego). Dowód dokonania wpłaty wadium na wskazane powyżej konto bankowe Zamawiającego należy załączyć do składanej oferty. b) w innej formie - należy zdeponować w oryginale w terminie składania oferty w : Kwesturze Zamawiającego u Z-cy Kwestora, Pani mgr Haliny Pawlikowskiej, a do oferty należy dołączyć kopię dokumentu posiadającego potwierdzenie złożenia w Kwesturze SGGW dokonane przez Z-cę Kwestora, Paną mgr Halinę Pawlikowską 3. Wadium składane w formie innej niż pieniężna, powinno zawierać w swej treści zastrzeżenie umożliwiające Zamawiającemu jego zatrzymanie w przypadkach określonych w przepisach art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. Zatrzymanie winno być bezwarunkowe oraz następować na każde żądanie Zamawiającego. 4. Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza 5. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. 6. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://szp.sggw.pl/show.php?id=2297
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Badanie rozpoznawalności i wiedzy o Funduszach Europejskich w społeczeństwie polskim. Edycja 2016
Dodano: 2016-06-28 - Wykonanie badania pn. Badanie efektów działań informacyjnych i promocyjnych nt. Funduszy Europejskich dla społeczeństwa oraz analiza społecznego odbioru tych działań. Edycja 2015
Dodano: 2015-09-18 - Realizacja badania ankietowego nt. Percepcji cech innowacyjnego pieczywa o obniżonej kaloryczności z uwzględnieniem wybranych walorów zdrowotnych oraz informacji w postaci oświadczeń żywieniowych w ramach Projektu BIOPRODUKTY, innowacyjne technologie wytwarzania prozdrowotnych produktów piekarskich i makaronu o obniżonej kaloryczności
Dodano: 2015-07-23 - Realizacja badania opinii turystów odwiedzających Warszawę w 2015 r.
Dodano: 2015-04-30 - Realizacja badania ankietowego nt. Percepcji cech innowacyjnego pieczywa o obniżonej kaloryczności z uwzględnieniem wybranych walorów zdrowotnych oraz informacji w postaci oświadczeń żywieniowych w ramach Projektu BIOPRODUKTY, innowacyjne technologie wytwarzania prozdrowotnych produktów piekarskich i makaronu o obniżonej kaloryczności
Dodano: 2015-04-20 - Zakup danych telemetrycznych
Dodano: 2015-03-06 - Realizacja badań społecznych dotyczących różnych obszarów funkcjonowania m.st. Warszawy
Dodano: 2015-03-04 - Wykonanie usługi badania społecznego o charakterze ilościowym dotyczącego świadomości społecznej zjawiska handlu ludźmi, zagrożeń z nim związanych oraz możliwości uzyskania pomocy przez ofiary handlu ludźmi
Dodano: 2014-12-22 - Ocena jakości usług świadczonych w m.st. Warszawa przez warszawskie domy pomocy społecznej oraz ocena jakości usług opiekuńczych świadczonych przez warszawskie ośrodki pomocy społecznej, a także identyfikacja i opis dobrych praktyk oraz opracowanie propozycji standardów tych usług
Dodano: 2014-12-22 - Realizacja badań ankietowych w ramach Projektu BIOPRODUKTY, innowacyjne technologie wytwarzania prozdrowotnych produktów piekarskich i makaronu o obniżonej kaloryczności
Dodano: 2014-12-03