Samorządowe Przedszkole w Izbicy ogłasza przetarg
- Adres: 22-375 Izbica, Klinkierniana 1
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 84 618 30 18
- Data zamieszczenia: 2022-11-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samorządowe Przedszkole w Izbicy
Klinkierniana 1
22-375 Izbica, woj. lubelskie
tel. 84 618 30 18
REGON: 000896686 - Adres strony internetowej zamawiającego: przedszkolewizbicy.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Samorządowego Przedszkola w Izbicy w okresie od 1 stycznia 2023 roku do 31 grudnia 2023 roku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest „Przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Samorządowego Przedszkola w Izbicy w okresie od 1 stycznia 2023 roku do 31 grudnia 2023 roku”.2. Przewidywana liczba obiadów wynosi 134 dziennie we wszystkie dni nauki szkolnej określone przez Ministra Edukacji Narodowej w kalendarzu roku szkolnego 2022/2023 i 2023/2024 z uwzględnieniem przerw w nauce, tj. przyjmuje się 223 dni, razem 29 882 posiłki.3. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków.Ewentualne zmiany ilości Zamawiający będzie zgłaszać Wykonawcy najpóźniej do godziny 8:30 danego dnia. W imieniu Zamawiającego z Wykonawcą kontaktować się będą pracownicy przedszkola.4. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane, zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem.5. Dostawa posiłków będzie się odbywać od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia przedszkola, dostawa posiłku odbędzie się w inny dzień i o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.6. W przypadku wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca zobowiązuje się w ramach środków przeznaczonych na wyżywienie w danym dniu , do przygotowania tzw. „suchego prowiantu”. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce z 3 dniowym wyprzedzeniem.7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia tygodniowego jadłospisu, z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem, do akceptacji Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem.8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. 2020 poz. 2021 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy – Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r., poz. 1154).9. Bezwzględnie przestrzegać należy norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywności i Żywienia. Obiady muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.10. Zestaw dzienny powinien składać się z trzech urozmaiconych posiłków: śniadania, obiadu i podwieczorku. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) Kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.Zamawiający na potwierdzenie tego warunku wymaga, aby Wykonawca wykazał, że uzyskał decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą lub warunkowo zatwierdzającą zakład wprowadzony do obrotu lub/i produkujący żywność lub/i uzyskał wpis do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu lub/i produkują żywność, o którym mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.Dz.U. 2020 poz. 2021 z późn. zm.).b) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Zamawiający odstępuje od precyzowania warunku w przedmiotowym zakresie.c) Zdolności technicznej lub zawodowej.Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże , że dysponuje lub będzie dysponował minimum 1 osobą odpowiedzialną za układanie jadłospisów i odpowiadającą za ich prawidłową realizację – tj. dietetyka. Dietetykiem, Technologiem Żywności, Żywienia lub Gastronomii ze strony Wykonawcy jest osoba, która ukończyła policealną szkołę średnią i uzyskała dyplom dietetyka lub osoba, która ukończyła szkołę wyższą na kierunku lub w specjalności dietetyka realizującą w programie nauczania co najmniej treści kształcenia oraz liczbę godzin objęte podstawą programową kształcenia w zawodzie dietetyk i uzyskała tytuł licencjata lub magistra.d) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.Zamawiający odstępuje od precyzowania warunku w przedmiotowym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-25
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46.
Dodano: 2023-09-20 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Szkole Podstawowej nr 3 w Świdniku w I półroczu 2023
Dodano: 2023-02-11 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w placówkach oświatowych w Świdniku w I półroczu 2023
Dodano: 2023-02-11 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Szkole Podstawowej nr 3 w Świdniku
Dodano: 2022-10-04 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 w Świdniku
Dodano: 2022-09-02 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Szkole Podstawowej nr 5 w Świdniku
Dodano: 2022-09-02 - Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej i w Gminie Aleksandrów
Dodano: 2020-08-27 - Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2020/2021
Dodano: 2020-08-04 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci z Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie oraz dla uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Tarnogród.
Dodano: 2020-07-24 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci z Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie oraz dla uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Tarnogród.
Dodano: 2020-07-13