Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego "Meditrans" SPZOZ w Warszawie ogłasza przetarg
- Adres: 00-685 Warszawa, ul. Poznańska 22
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 5251243 , fax. 022 5251279
- Data zamieszczenia: 2015-03-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego "Meditrans" SPZOZ w Warszawie
ul. Poznańska 22 22
00-685 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 5251243, fax. 022 5251279
REGON: 00029467400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.meditrans.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego, szczegółowo opisanych w opisie przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 2 do SIWZ. 1. Minimalna liczba posiłków wynosi 450 zestawów miesięcznie. 2. W przypadkach zwiększonej liczby pacjentów przebywających w Oddziale Kardiologicznym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia tej liczby. 3. Średnie obłożenie w Oddziale 22- 25 pacjentów. 4. Maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie: 30. 5. Godziny wydawania posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologicznego: a. śniadanie godz. 8.00 b. obiad godz. 14.00 c. kolacja godz. 18.00 6. Wymagana dieta lekkostrawna (przeciętna wartość energetyczna: 2400 kcal): a. Śniadanie - podstawowy zestaw, w skład którego mają wchodzić w zmiennej co do dni postaci: wędliny, produkty mleczne i drobiowe oraz zupa mleczna; [Zupy mleczne z dodatkiem dozwolonego produktu mącznego, kawa zbożowa, herbata, słabe kakao. Pieczywo, masło. Produkt białkowy jako dodatek do pieczywa: biały ser, twarożek homogenizowany, jajko gotowane na miękko, dobre gatunkowo wędliny drobiowe, dżem] b. Obiad - podstawowy zestaw, w skład którego mają wchodzić: zupa, drugie danie, kompot; [Zupy: odtłuszczone rosoły z kaszą manną, makaronem; krupniki; delikatne zupy jarzynowe. Drugie danie: mięsne, rybne, półmięsne. Jako dodatek: ziemniaki z wody, puree, ryż lub kasza gotowana na sypko, drobny delikatny makaron, warzywa gotowane, pomidor bez skórki, delikatne liście sałaty zielonej z oliwą z oliwek] c. Kolacja - podstawowy zestaw, w skład którego wchodzić mają w zamiennej co do dni postaci wędliny, produkty mleczne i drobiowe; [Możliwie często potrawa gotowana, kurczak lub ryba w galarecie, ryba lub mięso drobiu duszone w warzywach. Pieczywo z masłem. Dodatki do pieczywa: sery białe, ryby, dobre gatunkowo wędliny, pasty z sera, wędlin lub mięs gotowanych. Herbata lub sok owocowy] 7. Produkty i potrawy dozwolone: a. Produkty zbożowe: pieczywo jasne, lub typu graham (w ograniczonej ilości), drobne kasze, kasza manna, drobne makarony, ryż. b. Mleko i produkty mleczne: mleko słodkie lub zsiadłe, biały ser, twarogi zwykłe lub homogenizowane. c. Jaja: gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze w formie jajecznicy. d. Mięsa chude: młoda wołowina, cielęcina, piersi z kurczaka lub indyka, filety z drobiu. e. Ryby: dorsz, leszcz, szczupak, sandacz, sola. f. Wędliny: chuda szynka wieprzowa, szynka drobiowa. g. Tłuszcze: masło, słodka śmietanka, oleje roślinne (sojowy, słonecznikowy, rzepakowy), oliwa z oliwek, wysokogatunkowe margaryny (w ograniczonych ilościach). h. Warzywa: ziemniaki z wody, ziemniaki puree, marchew, buraki, szpinak, zielona sałata, pomidory bez skórki, brokuły. Najczęściej podawane w formie gotowanej, z dodatkiem świeżego masła. i. Cukier: cukier, miód, dżemy bez pestek, przetwory owocowe z dodatkiem cukru, kompoty. j. Przyprawy: tylko łagodne w ograniczonych ilościach, sól, cukier, sok z cytryny, koper zielony, kminek mielony, wanilia, niewielka ilość cynamonu. k. Zupy: kleiki, zupy mleczne, warzywne czyste, ziemniaczane, na odtłuszczonych wywarach mięsnych, słabe rosoły, zupy zagęszczone zawiesinami z mąki i wody, mąki i mleka, mąki z dodatkiem słodkiej śmietanki lub z dodatkiem masła. l. Potrawy mięsne i rybne: gotowane, duszone bez uprzedniego obsmażania, pieczone w folii aluminiowej lub w pergaminie, potrawki, pulpety, pierogi. ł. Sosy: o łagodnym smaku, zaprawiane słodką śmietanką, masłem, warzywne, koperkowe. m. Napoje: herbata, kawa zbożowa, mleko, soki owocowe, kompoty. n. Desery: kisiele, galaretki, musy, biszkopty, owoce dobrze dojrzałe bez skórki: jabłka, morele, brzoskwinie, banany, maliny, porzeczki w formie przecieru lub soku. 8. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania posiłków specjalnych dla wymogów dietetycznych: a. dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie b. dieta ziemniaczana c. diety półpłynne lub płynne Liczba i rodzaj posiłków tego typu podana będzie z odpowiednim wyprzedzeniem; 9. Zamawiający wymaga dostarczania zróżnicowanych posiłków, zarówno co do użytych składników, jak i formy przygotowania i podania (tj. w ciągu jednego tygodnia codziennie inna zupa, min. raz w tygodniu danie z młodej wołowiny lub cielęciny, min. raz w tygodniu - w piątek - danie rybne). Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego o wartości nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych. Nr postępowania: WSPRiTS/ZP/11/15 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Dodatki (deser)
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.meditrans.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów SPDSK - znak postępowania RejZamPub / 87 / 2013
Dodano: 2013-12-10 - Przygotowanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologii
Dodano: 2013-04-03 - Przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologii
Dodano: 2011-03-30 - Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentek Szpitala w okresie modernizacji pomieszczeń kuchni szpitalnej
Dodano: 2010-03-28 - Przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologii
Dodano: 2009-03-24