Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach ogłasza przetarg
- Adres: 16-400 Suwałki, ul. Waryńskiego 22A
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 087 5662233 , fax. 087 5662260
- Data zamieszczenia: 2016-03-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
ul. Waryńskiego 22A 22A
16-400 Suwałki, woj. podlaskie
tel. 087 5662233, fax. 087 5662260
REGON: 79031793700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: WWW: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków pacjentom oddziału SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach w diecie ogólnej i cukrzycowej zgodnie z przedłożonymi jadłospisami opracowanymi przez Wykonawców na powtarzające się 2-tygodniowe cykle żywieniowe. Wymagania dotyczące jadłospisów: - muszą spełniać wymagania żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej w diecie ogólnej i cukrzycowej, - opracowane i podpisane przez upoważnioną osobę (posiadającą wymagane kwalifikacje i doświadczenie tj. dietetyka - informacje dot. osoby opracowującej jadłospisy i jej kwalifikacji należy dołączyć do Wyliczenia kosztów osobodnia żywienia...), każda strona powinna być parafowana przez dietetyka, - codziennie dostarczony posiłek musi być zgodny z jadłospisem podpisanym przez dietetyka, opracowanym na 2 tygodniowy cykl żywieniowy, - jadłospisy mogą uwzględniać stosowanie zamiennie warzyw i owoców występujących sezonowo, - wymagane jest aby posiłki były pozbawione kości. Wymagane jest aby dostarczane pożywienie było umieszczane w pojemnikach zamkniętych (nie dopuszczane są dostawy w reklamówkach, opakowaniach otwartych). Odbiór termosów wykorzystywanych do przewożenia posiłków - musi następować bezpośrednio po wydaniu posiłków, temperatura dostarczonego posiłku nie może być niższa niż 63 °C (w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego, że temperatura dostarczonego posiłku jest niższa Wykonawca zobowiązuje się w ciągu 60 minut dostarczyć posiłki zgodnie z przedmiotem zamówienia: z jadłospisem, odpowiednią temperaturą 63 °C, odpowiednią jakością), jadłospisy muszą zawierać co najmniej następujące dane: - nazwę posiłku, - nazwę potrawy i jej gramaturę, - wyszczególnienie produktów każdej potrawy i ich masy, - wartość kaloryczną poszczególnych posiłków, wartość odżywcza z białka i tłuszczu, - przy sporządzaniu jadłospisów należy przyjąć zalecane normy: a) dieta ogólna przewidziane 3 posiłki, b) dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie. Właściwe ilości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany), śniadania i kolacje urozmaicone w warzywa i owoce, rozłożenie udziału energii w poszczególnych posiłkach w przybliżeniu np. w diecie ogólnej: śniadanie 30-35%, obiad 35-40%, kolacja 25-30%, w diecie cukrzycowej zaleca się uwzględnić: - do każdego śniadania dodatkowo warzywa, - drugie śniadania i podwieczorki bardziej urozmaicić np. sok warzywny, owoc, ser biały, wędlina, - nie dopuszcza się w żywieniu dodatku chrupek i wafli ryżowych bądź sucharów ze względu na stan zdrowia pacjentów z zaburzeniami odruchu połykania, - do kolacji zupy mleczne. Przygotowane posiłki w kuchni wykonawcy, dostarczane będą w termosach/opakowaniach wykonawcy do SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22A, w jedno miejsce, każdego dnia tygodnia środkiem transportu i na koszt Wykonawcy do kuchenki oddziału w niżej podanych godzinach: śniadanie 7.30 obiad 12.00 kolacja 16.00 oraz dodatkowo o 9.30 i 17.30 posiłki pacjentom z dietą cukrzycową. Posiłki muszą być przygotowywane i dostarczone do Kuchenki oddziału w sposób umożliwiający ich bezpośrednie rozłożenie na talerze i wydanie pacjentom (gorące, podział na porcje tj. wędlina i ser żółty w plastrach, chleb krojony, porcje mięsne itp.). Dodatkowo porcje mięsne muszą być pozbawione kości. Tak przygotowane i pokrojone przez Wykonawcę potrawy umożliwią sprawne rozłożenie posiłków pacjentom. Wykonawca odbiera termosy/opakowania wielokrotnego użytku bezpośrednio po zakończeniu wydawania przez Zamawiającego posiłków. Mycie ich i transport, dezynfekcja w zakresie Wykonawcy. Mycie kompletnej zastawy stołowej i gospodarowanie odpadami resztek posiłków zabezpiecza Zamawiający. Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki potraw do celów sanitarno-epidemiologicznych w miejscu ich wyprodukowania. Ilość i rodzaj średnie dzienne zapotrzebowanie w okresie od czerwca 2016r. do maja 2017r.: dieta ogólna - 31, dieta cukrzycowa - 14 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Strona WWW: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ ,www.rehabilitacja.suwalki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala
Dodano: 2016-01-15 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
Dodano: 2015-04-13 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala
Dodano: 2015-01-15 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
Dodano: 2014-03-31 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala
Dodano: 2014-01-17 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
Dodano: 2013-03-15 - Dostawa wyżywienia dla pacjentów szpitala.
Dodano: 2013-01-14 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
Dodano: 2012-04-18 - Dostawa wyżywienia (śniadanie, obiad, kolacja) dla pacjentów szpitala
Dodano: 2012-01-16 - Dostawa wyżywienia (śniadanie, obiad, kolacja) dla pacjentów szpitala.
Dodano: 2011-01-19