Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 88-150 Kruszwica, ul. Rybacka 20
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 3515419 , fax. 052 3557257
- Data zamieszczenia: 2010-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Rybacka 20 20
88-150 Kruszwica, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 3515419, fax. 052 3557257
REGON: 09255413200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dwudaniowych dla świadczeniobiorców Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kruszwicy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przewidywana ilość posiłków wynosi 25 dziennie we wszystkie dni roku. Ilość posiłków może ulec zmianie. Posiłki muszą być urozmaicone, sycące, smaczne i kaloryczne nie mogą się powtarzać w ciągu dwóch tygodni. Posiłki powinny być skomponowane w następujacych proporcjach 2 x w tygodniu dania mięsne 2 x w tygodniu dania bezmięsne 1 x w tygodniu danie rybne. Na dni wolne od pracy świadczeniobiorcy winni otrzymywać suchy prowiant w cenie równoważnej ilości dni, za który będzie on wydawany. Posiłek powinien składać się każdorazowo z 2 dań (zupa i drugie danie) oraz kompotu lub innego napoju. Wymagana gramatura po ugotowaniu przedstawia się następujaco: - Zasadą jest by jedna porcja zupy wynosiła 0,3 litra, była sycąca i treściwa - Mięso, ryba nie mniej niż 100 g - Udko kurczaka pieczonego nie mniej niż 200 g - Filet z drobiu powyżej 100 g - Pieczeń w sosie własnym nie mniej niż 120 g - Gulasz wieprzowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu nie mniej niż 200 g - Gołąbki powyżej 200 g - Klopsik nie mniej niż 100 g - Naleśniki nie mniej niż 2 sztuki, łącznie 200 g - Pierogi co najmniej 6 sztuk - Ziemniaki, makaron, ryż co najmniej 200 g - Jarzyny gotowane podawane będą 3 razy w tygodniu w okresie zimowym, natomiast w okresie letnim 2 razy w tygodniu - Do obiadów mięsnych, rybnych itp. należy podać surówkę nie mniej niż 100 g Przygotowane posiłki należy dostarczyć w dni robocze do Punktu Wydawania Posiłków w Kruszwicy przy ulicy Kościuszki 30 w godzinach 1200 - 1300 Posiłki muszą być gorące, gotowe do spożycia po ich dostarczeniu, przygotowywane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, z artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być dostarczane w termosach, utrzymujących właściwą temperaturę, w sposób zgodny z zasadami higieny i przepisami dotyczącymi żywności. Płatność odbywać się będzie przelewem na podstawie faktur, wystawianych na koniec każdego miesiąca. Płatność następować będzie w ciągu 14 dni od daty otrzymania faktury przez Zamawiającego. Wykonawca, z którym będzie podpisana umowa jest zobowiązany przed jej zawarciem do dostarczenia zamawiającemu przykładowego jadłospisu na 2 tygodnie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.kruszwica.gmina.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i podawanie posiłków profilaktycznych i napojów dla uprawnionych policjantów jednostek policji woj. kujawsko-pomorskiego
Dodano: 2016-07-25 - USŁUGA CATERINGOWA POLEGAJĄCA NA PRZYGOTOWANIU I DOSTARCZENIU POSIŁKÓW DLA WYCHOWANKÓW INTERNATU SOSW w WIELGIEM
Dodano: 2016-06-30 - Dożywianie dzieci Zespołu Szkół Boniewo w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-06-24 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-15 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych.
Dodano: 2016-03-30 - Świadczenie usług żywienia na rzecz Zespołu Opieki Zdrowotnej w Brodnicy - sprawa nr ZP/2/2016
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-02-25 - USŁUGA KATERINGOWA
Dodano: 2016-02-15 - Wykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie
Dodano: 2015-12-14