Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki 2013/2014.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pionkach ogłasza przetarg

  • Adres: 26-670 Pionki, ul. Zwycięstwa 6
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. (048) 612 40 50 , fax. (048)384 82 52
  • Data zamieszczenia: 2013-07-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pionkach
    ul. Zwycięstwa 6 6
    26-670 Pionki, woj. mazowieckie
    tel. (048) 612 40 50, fax. (048)384 82 52
    REGON: 79625051840000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip.gmina-pionki.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki 2013/2014.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 46870 porcji w tym: - 28770 porcji zupy z wkładką - 18100 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od dnia 01.10.2013r. do 06.06.2014r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: - Publiczna Szkoła Podstawowa Augustów - średnio 16 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Jaroszki - średnio 32 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), - Publiczna Szkoła Podstawowa Sucha - średnio 30 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Laski - średnio 22 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Czarna - średnio 47 porcji dziennie, - Publiczny Zespół Szkół Jedlnia - średnio 78 porcji dziennie. - Publiczny Zespół Szkół w Suskowoli - średnio 85 posiłków dziennie. Przygotowane posiłki powinny być różnorodne i spełniać następujące wymogi: Zupa sporządzona na wywarze mięsno-warzywnym: Przygotowane posiłki powinny być różnorodne i spełniać następujące wymogi: a) z wkładką mięsną (mięso wołowo - wieprzowe z wyłączeniem parówek) i pieczywem; wartość kaloryczna 600 kcal, gramatura 500 gram w tym: zupa 350ml, wkładka mięsna 100g, pieczywo 50g b) z zamiennikami w postaci: naleśników, pierogów, kopytka, racuchy, makaronu z serem o gramaturze 150g ; wartość kaloryczna 600kcal ; zupa 350 ml, zamiennik 150g Drugie danie z surówką (bez zupy) : wartości kaloryczna 700 kcal, i gramatura 400 gram( mięso, ryba 100g, ziemniaki, kasza, makaron zamiennie- 200g , surówki - 100g ). Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. a) filet z kurczaka 100g, ziemniaki100g. marchewka gotowana 100g b) kotlet mielony lub schabowy- 100g , ziemniaki- 200g surówka lub warzywa gotowane 100g c) gulasz; mięso 100g , makaron lub kasza 200g,surówka 100g; d) pieczeń wieprzowa 100g , ziemniaki 200g, surówka 100g; e) gołąbki z mięsem i ryżem100g, ziemniaki 200g, warzywa gotowane100g; Z jadłospisu wyklucza się bigos i wątróbkę. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe, nie należy używać ostrych przypraw. Potrawy sporządzone powinny być ze świeżych produktów (bez używania produktów typu instant, konserw) posiadające aktualne terminy. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, Zupa z wkładką mięsną powinna być dostarczona 2 razy w tygodniu, zupa bez wkładki mięsnej wraz z jej zamiennikiem np. pierogi, naleśniki, kopytka, racuchy, makaron z serem powinna być dostarczona raz w tygodniu. Drugie danie będzie dostarczane dwa razy w tygodniu . Posiłki będą dostarczane w dniach nauki szkolnej w czasie trwania umowy. Posiłki będą przygotowane w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i cateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach i termosach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Termosy, pojemniki muszą posiadać atest PZH do żywności umożliwiający bezpieczny transport i przechowywanie w nich produktów żywnościowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta winna być zabezpieczona w wadium w kwocie 4.000,00zł (cztery tysiące złotych). Szczegółowe informacje dot. WADIUM w pkt. 13 SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.gmina-pionki.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach