Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pionkach ogłasza przetarg
- Adres: 26-670 Pionki, ul. Zwycięstwa 6
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. (048) 612 40 50 , fax. (048)384 82 52
- Data zamieszczenia: 2013-07-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pionkach
ul. Zwycięstwa 6 6
26-670 Pionki, woj. mazowieckie
tel. (048) 612 40 50, fax. (048)384 82 52
REGON: 79625051840000 - Adres strony internetowej zamawiającego: bip.gmina-pionki.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki 2013/2014. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 46870 porcji w tym: - 28770 porcji zupy z wkładką - 18100 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od dnia 01.10.2013r. do 06.06.2014r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: - Publiczna Szkoła Podstawowa Augustów - średnio 16 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Jaroszki - średnio 32 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), - Publiczna Szkoła Podstawowa Sucha - średnio 30 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Laski - średnio 22 porcji dziennie, - Publiczna Szkoła Podstawowa Czarna - średnio 47 porcji dziennie, - Publiczny Zespół Szkół Jedlnia - średnio 78 porcji dziennie. - Publiczny Zespół Szkół w Suskowoli - średnio 85 posiłków dziennie. Przygotowane posiłki powinny być różnorodne i spełniać następujące wymogi: Zupa sporządzona na wywarze mięsno-warzywnym: Przygotowane posiłki powinny być różnorodne i spełniać następujące wymogi: a) z wkładką mięsną (mięso wołowo - wieprzowe z wyłączeniem parówek) i pieczywem; wartość kaloryczna 600 kcal, gramatura 500 gram w tym: zupa 350ml, wkładka mięsna 100g, pieczywo 50g b) z zamiennikami w postaci: naleśników, pierogów, kopytka, racuchy, makaronu z serem o gramaturze 150g ; wartość kaloryczna 600kcal ; zupa 350 ml, zamiennik 150g Drugie danie z surówką (bez zupy) : wartości kaloryczna 700 kcal, i gramatura 400 gram( mięso, ryba 100g, ziemniaki, kasza, makaron zamiennie- 200g , surówki - 100g ). Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. a) filet z kurczaka 100g, ziemniaki100g. marchewka gotowana 100g b) kotlet mielony lub schabowy- 100g , ziemniaki- 200g surówka lub warzywa gotowane 100g c) gulasz; mięso 100g , makaron lub kasza 200g,surówka 100g; d) pieczeń wieprzowa 100g , ziemniaki 200g, surówka 100g; e) gołąbki z mięsem i ryżem100g, ziemniaki 200g, warzywa gotowane100g; Z jadłospisu wyklucza się bigos i wątróbkę. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe, nie należy używać ostrych przypraw. Potrawy sporządzone powinny być ze świeżych produktów (bez używania produktów typu instant, konserw) posiadające aktualne terminy. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, Zupa z wkładką mięsną powinna być dostarczona 2 razy w tygodniu, zupa bez wkładki mięsnej wraz z jej zamiennikiem np. pierogi, naleśniki, kopytka, racuchy, makaron z serem powinna być dostarczona raz w tygodniu. Drugie danie będzie dostarczane dwa razy w tygodniu . Posiłki będą dostarczane w dniach nauki szkolnej w czasie trwania umowy. Posiłki będą przygotowane w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i cateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach i termosach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Termosy, pojemniki muszą posiadać atest PZH do żywności umożliwiający bezpieczny transport i przechowywanie w nich produktów żywnościowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Oferta winna być zabezpieczona w wadium w kwocie 4.000,00zł (cztery tysiące złotych). Szczegółowe informacje dot. WADIUM w pkt. 13 SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.gmina-pionki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
Dodano: 2016-04-08 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o. o.
Dodano: 2016-04-07 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-04 - Przygotowanie i dostawa ciepłych posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Dębe Wielkie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-02 - Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
Dodano: 2015-04-30 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o. o
Dodano: 2015-04-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2015 roku
Dodano: 2014-12-10 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CIEPŁYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DĘBE WIELKIE W 2015 ROKU
Dodano: 2014-11-26 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług kompleksowej obsługi gastronomicznej i technicznej stoiska podczas Festiwalu Eat! Brussels - miasteczka kulinarnego partnerów dwustronnych regionu stołecznego Brukseli odbywającego się w terminie 11-14 września 2014 r. w Brukseli.
Dodano: 2014-08-12 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o.o.
Dodano: 2014-03-20