Gminny Osrodek Pomocy Społecznej w Pionkach ogłasza przetarg
- Adres: 26-670 Pionki, ul. Sienkiewicza 2b
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. (048) 612 40 50 , fax. (048)384 82 52
- Data zamieszczenia: 2011-07-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Osrodek Pomocy Społecznej w Pionkach
ul. Sienkiewicza 2b 2b
26-670 Pionki, woj. mazowieckie
tel. (048) 612 40 50, fax. (048)384 82 52
REGON: 79625051840000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gmina-pionki.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie gminy Pionki 2011/2012 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 40260 porcji w tym: 24910 zup z wkładką i 15350porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od dnia 03.10.2011r. do 15.06.2012r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: Publiczna Szkoła Podstawowa Augustów - około 17 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Jaroszki - około 25 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), Publiczna Szkoła Podstawowa Sucha - około 22 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Laski - około 21 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Czarna - około 47 porcji dziennie, Publiczny Zespół Szkół Jedlnia - około 76 porcji dziennie. Publiczny Zespół Szkół w Suskowoli - około 62 posiłków dziennie. Przygotowane posiłki powinny spełniać następujące wymogi: zupa regeneracyjna z wkładką o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 550 kcal (zupy winny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym) oraz pieczywo . drugie danie o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 650 kcal z surówką, rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, przedstawienie przez dostawcę dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, kaloryczności i gramaturę, w tygodniu powinna być dostarczona 3 razy zupa z wkładką, 2 razy drugie danie z surówką bez zupy z wkładką. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe. Przewożenie posiłków w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Posiłki będą przygotowane przez w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i kateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach i termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Termosy, pojemniki muszą posiadać atest PZH do żywności umożliwiający bezpieczny transport i przechowywanie w nich produktów żywnościowych Do Publicznej Szkoły Podstawowej w Jaroszkach posiłki winny być dostarczone w naczyniach jednorazowego użytku. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Oferta winna być zabezpieczona w wadium w kwocie 2.500zł (dwa tysiące pięćset złotych). szczegóły dot. wadium w SIWZ pkt 13.3.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gmina-pionki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
Dodano: 2016-04-08 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o. o.
Dodano: 2016-04-07 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-04 - Przygotowanie i dostawa ciepłych posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Dębe Wielkie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-02 - Świadczenie kompleksowych usług całodziennego żywienia chorych w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie
Dodano: 2015-04-30 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o. o
Dodano: 2015-04-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołominie w 2015 roku
Dodano: 2014-12-10 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA CIEPŁYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DĘBE WIELKIE W 2015 ROKU
Dodano: 2014-11-26 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług kompleksowej obsługi gastronomicznej i technicznej stoiska podczas Festiwalu Eat! Brussels - miasteczka kulinarnego partnerów dwustronnych regionu stołecznego Brukseli odbywającego się w terminie 11-14 września 2014 r. w Brukseli.
Dodano: 2014-08-12 - Żywienie pacjentów szpitala Centrum ATTIS Sp. z o.o.
Dodano: 2014-03-20