Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie Gminy Pionki

Gminny Osrodek Pomocy Społecznej w Pionkach ogłasza przetarg

  • Adres: 26-670 Pionki, ul. Sienkiewicza 2b
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. (048) 612 40 50 , fax. (048)384 82 52
  • Data zamieszczenia: 2010-07-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Osrodek Pomocy Społecznej w Pionkach
    ul. Sienkiewicza 2b 2b
    26-670 Pionki, woj. mazowieckie
    tel. (048) 612 40 50, fax. (048)384 82 52
    REGON: 79625051840000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków do siedmiu placówek oświatowych na terenie Gminy Pionki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków jednodaniowych w ilości około 45820 porcji w tym: 28060 zup z wkładką i 17760 porcji drugiego dania z surówką dla dzieci uczęszczających do siedmiu placówek oświatowych w okresie od dnia 01.10.2010r. do 31 maja 2011r. w dniach nauki szkolnej do wymienionych niżej szkół: Publiczna Szkoła Podstawowa Augustów - około 15 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Jaroszki - około 30 porcji dziennie (posiłki w naczyniach jednorazowego użytku), Publiczna Szkoła Podstawowa Sucha - około 22 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Laski - około 30 porcji dziennie, Publiczna Szkoła Podstawowa Czarna - około 61 porcji dziennie, Publiczny Zespół Szkół Jedlnia - około 80 porcji dziennie. Publiczny Zespół Szkół w Suskowoli - około 82 posiłków dziennie. Przygotowane posiłki powinny spełniać następujące wymogi: zupa regeneracyjna z wkładką o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 550 kcal (zupy winny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym) oraz pieczywo . drugie danie o gramaturze 500 gram i wartości kalorycznej 650 kcal z surówką, rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, - wykonawca będzie przedstawiał dwutygodniowy jadłospis określający skład posiłku, kaloryczności i gramaturę, - w tygodniu powinna być dostarczona 3 razy zupa z wkładką, 2 razy drugie danie z surówką bez zupy z wkładką. Dostarczane posiłki powinny odpowiadać aktualnym wymaganiom zalecanym przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności co do struktury rzeczowej, kaloryczności, jakości, urozmaicenia, spełniać obowiązujące w tym zakresie normy żywieniowe. - przewożenie posiłków w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Posiłki będą przygotowane przez w obiekcie dopuszczonymi przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania posiłków od surowca do gotowego produktu i kateringu oraz przewożone środkami transportu dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach i termosach i pojemnikach gwarantujących zachowanie ich temperatury i jakości, szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu; Termosy, pojemniki muszą posiadać atest PZH do żywności umożliwiający bezpieczny transport i przechowywanie w nich produktów żywnościowych Do Publicznej Szkoły Podstawowej w Jaroszkach posiłki winny być dostarczone w naczyniach jednorazowego użytku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta winna być zabezpieczona w wadium w kwocie 2.000zł (dwa tysiące złotych). szczegóły dot. wadium w SIWZ pkt 14

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gmina-pionki.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach