Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla dzieci w ramach projektu Kubusiowa Akademia z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Gmina Hrubieszów ogłasza przetarg

  • Adres: 22-500 Hrubieszów, ul. B. Prusa 8
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 0 84 696 26 81 , fax. 0 84 696 27 94
  • Data zamieszczenia: 2011-09-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Hrubieszów
    ul. B. Prusa 8 8
    22-500 Hrubieszów, woj. lubelskie
    tel. 0 84 696 26 81, fax. 0 84 696 27 94
    REGON: 95036878200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.hrubieszow-gmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla dzieci w ramach projektu Kubusiowa Akademia z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1.1 Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania gorących posiłków dla dzieci w wieku 3-5 lat uczęszczających do 5 punktów przedszkolnych z terenu Gminy Hrubieszów utworzonych w ramach projektu Kubusiowa Akademia - utrwalanie i rozwój efektów Poakcesyjnego Programu Wsparcia Obszarów Wiejskich w Gminie Hrubieszów w ramach Priorytetu IX, Działanie 9.1., Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechniania edukacji przedszkolnej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Zakres zamówienia obejmuje przygotowywanie i dostarczanie posiłków do punktów przedszkolnych w miejscowości: Husynne, Ślipcze, Cichobórz, Czerniczyn, Szpikołosy po 72 posiłki dziennie. Przewidywana łączna liczba posiłków wynosi 45.936, w tym 27.648 - drugie danie, 18.288 - zupa. 3.1.2. Wymagania Zamawiającego w zakresie żywienia: 1. do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Czerniczynie: ilość porcji gorących posiłków w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 17 dziennie, tj: od dnia podpisania umowy do 31.07.2012 r. (z wyłączeniem dni wolnych od pracy): 1 gorący posiłek dzienne (zupa lub drugie danie na przemian: poniedziałek - drugie danie, wtorek - zupa, środa drugie danie, czwartek - zupa, piątek - drugie danie) dla 17 dzieci, w roku szkolnym 2012/2013 tj. od 01.09.2012 r. do 31.07.2013 r. ilość porcji gorących posiłków wynosi 17 posiłków dziennie, w roku szkolnym 2013/2014 ilość porcji gorących posiłków wynosi 17 posiłków dziennie; 2. do Zamiejscowego Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Husynnem z siedzibą w Szpikołosach: ilość porcji gorących posiłków w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 11 dziennie, tj: od dnia podpisania umowy do 31.07.2012 r. (z wyłączeniem dni wolnych od pracy): 1 gorący posiłek dzienne (zupa lub drugie danie na przemian: poniedziałek - drugie danie, wtorek - zupa, środa drugie danie, czwartek - zupa, piątek - drugie danie) dla 11 osób, w roku szkolnym 2012/2013 tj. od 01.09.2012 r. do 31.07.2013 r. ilość porcji gorących posiłków wynosi 11 dziennie, w roku szkolnym 2013/2014 ilość porcji gorących posiłków wynosi 11 dziennie; 3. do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Ślipczu: ilość porcji gorących posiłków w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 15 dziennie, tj.: od dnia podpisania umowy do 31.07.2012 r. (z wyłączeniem dni wolnych od pracy): 1gorący posiłek dzienne (zupa lub drugie danie na przemian: poniedziałek - drugie danie, wtorek - zupa, środa drugie danie, czwartek - zupa, piątek - drugie danie) dla 15 dzieci, w roku szkolnym 2012/2013 tj. od 01.09.2012 r. do 31.07.2013 r. ilość porcji gorących posiłków wynosi 15 dziennie, w roku szkolnym 2013/2014 ilość porcji gorących posiłków wynosi 15 dziennie; 4. do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Husynnem : ilość porcji gorących posiłków w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 10 dziennie, tj: od dnia podpisania umowy do 31.07.2012 r. (z wyłączeniem dni wolnych od pracy): 1 gorący posiłek dzienne (zupa lub drugie danie na przemian: poniedziałek - drugie danie, wtorek - zupa, środa drugie danie, czwartek - zupa, piątek - drugie danie) dla 10 dzieci, w roku szkolnym 2012/2013 tj. od 01.09.2012 r. do 31.07.2013 r. ilość porcji gorących posiłków wynosi 10 dziennie, w roku szkolnym 2013/2014 ilość porcji gorących posiłków wynosi 10 dziennie, 5. do Zamiejscowego Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Mienianach im. Jana Pawła II z siedzibą w Cichobórzu : ilość porcji gorących posiłków w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 19 dziennie, tj.: od dnia podpisania umowy do 31.07.2012 r. (z wyłączeniem dni wolnych od pracy): 1 gorący posiłek dzienne (zupa lub drugie danie na przemian: poniedziałek - drugie danie, wtorek - zupa, środa drugie danie, czwartek - zupa, piątek - drugie danie) dla 19 dzieci, w roku szkolnym 2012/2013 tj. od 01.09.2012 r. do 31.07.2013 r. ilość porcji gorących posiłków wynosi 19 dziennie, w roku szkolnym 2013/2014 ilość porcji gorących posiłków wynosi 19 dziennie. 3.1.3. Posiłki dostarczane będą od poniedziałku do piątku o ustalonej porze. Zamawijący proponuje następującą kolejność dostarczania posiłków: - do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Czerniczynie o godz.12.30 - do Zamiejscowego Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Husynnem z siedzibą w Szpikołosach o godz.10.00 - do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Ślipczu o godz.11.00 - do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Husynnem o godz. 10.30 - do Zamiejscowego Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Mienianach im. Jana Pawła II z siedzibą w Cichobórzu o godz. 11.30 3.1.4. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe (wartości odżywcze). 3.1.5. Dostarczanie posiłków musi odbywać się w termosach i innych pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewożenia posiłków. 3.1.6. Posiłki przygotowywane będą na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa, zgodnie z normami HACCP i podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych (dostarczanych przez wykonawcę - talerze, miseczki, sztućce itp.) według harmonogramu i jadłospisu, zaakceptowanego przez zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany harmonogramu dostarczania posiłków, a nowy harmonogram dostarczania posiłków jest wiążący dla Wykonawcy po upływie 7 dni od dnia przekazania mu harmonogramu po zmianach. Zmiana harmonogramu dostarczania posiłków dotyczyć może godzin dostarczania, a nie częstotliwości. 3.1.7 Dzienny jadłospis obejmuje : gorący posiłek - zamiennie zupa lub drugie danie: tj.: zupa - różne rodzaje; drugie danie - ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp., + surówka, kompot lub napój. 3.1.8 Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisów na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisach. 3.1.9. Mycie i wyparzanie pojemników, w których dostarczane będą posiłki należy do obowiązków Wykonawcy. 3.1. 10. Ilość posiłków może ulec zmniejszeniu. Dzienna ilość posiłków ustalana będzie w dni robocze i zamawiana faksem lub telefonicznie na nr faksu Wykonawcy nie później niż do godziny 10:00 dnia poprzedniego. 3.1.11. Zamawiający ma prawo do sporządzania jadłospisów dekadowych i ich modyfikacji z uwzględnieniem sezonowości oraz tradycji Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Jadłospisy dekadowe Zamawiający przekaże Wykonawcy co najmniej z 5 dniowym wyprzedzeniem, a przekazane jadłospisy wiążą Wykonawcę. 3.1.12. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z zakupionych przez siebie produktów, zobowiązany uwzględniać w jadłospisie potraw sezonowych (owoców warzyw). 3.1.13. Wykonawca ma obowiązek zapewnienie dobrej organizacji pracy tj. właściwa temperatura posiłków, dostawy o wyznaczonej (uzgodnionej) godzinie w danym punkcie przedszkolnym. Zgodnie z art. 36. ust. 4 ustawy wykonawca zobowiązany jest do wskazania w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Realizowany projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Określenie przedmiotu zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55520000-1 usługi dostarczania posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.hrubieszow-gmina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach