Przetargi.pl
Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków obiadowych, jednodaniowych dla osób i rodzin z terenu Gminy Gostycyn.

Gmina Gostycyn ogłasza przetarg

  • Adres: 89-520 Gostycyn, ul. Bydgoska
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. +48523367310 , fax. +48523367311
  • Data zamieszczenia: 2016-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Gostycyn
    ul. Bydgoska 8
    89-520 Gostycyn, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. +48523367310, fax. +48523367311
    REGON: 092351110
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków obiadowych, jednodaniowych dla osób i rodzin z terenu Gminy Gostycyn.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków obiadowych, jednodaniowych dla osób i rodzin z terenu Gminy Gostycyn od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, w okresie od 02 stycznia 2017 roku do 31 grudnia 2017 roku. 2.Posiłki dostarczane będą do wyznaczonych miejsc w 9 miejscowościach na terenie Gminy Gostycyn tj. Gostycyn, Pruszcz, Kamienica, Bagienica, Mała Klonia, Wielka Klonia, Przyrowa, Wielki Mędromierz i Łyskowo. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera projekt umowy. 3.Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 1 do 125 dziennie. W okresie od 01 stycznia 2016 roku do 30 listopada 2016 roku średnia miesięczna liczba przygotowywanych i przewidzianych do wydawania posiłków wynosiła 117,58 dziennie. 4.Zamawiający wskazuje, że posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaicone pod względem menu, gorące, kaloryczne (nie dotyczy suchego prowiantu), zapewniające zdrowe żywienie w każdorazowej dziennej porcji posiłku. Waga posiłków powinna się wynosić: zupa – 400 g, ziemniaki/makaron/ryż/kasza – 200 g, mięso/ryba – 100 g, surówka/gotowane warzywa – 100 g, pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka, makaron z sosem warzywno – mięsnym/owocowym – 200 g. 2 x w tygodniu (poniedziałek, środa) z zupy z wkładką (jedna porcja w ilości 500 ml, wkładka mięsna 100 gramów-w całości, 2 kromki świeżego chleba lub bułka), - 2 x w tygodniu (wtorek, czwartek) danie mięsne: - mięso - 150 g - ziemniaki - 300 g - surówka lub gotowane warzywa - 100 g - sos – 50 g - 1 x w tygodniu (piątek) pierogi, naleśniki z serem, krokiety, kopytka (450 gramów) lub danie rybne (ziemniaki 300g, ryba 100g, surówka lub gotowane warzywa 100 g.) Posiłki muszą być gorące (o temperaturze nie niższej niż: zupy 750C, drugie danie 630C gotowe do spożycia po ich dostarczeniu. 5.Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym środkiem transportu przystosowanym do przewożenia posiłków, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 6.Wykonawca będzie ponosił koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz koszty i odpowiedzialność za czystość używanych termosów. 7.Posiłki muszą być dostarczone i wydawane w godzinach 12.30 – 15.15. Wykonawca zobowiązany będzie do udostępnienia Zamawiającemu jadłospisu do wglądu na kolejny tydzień, najpóźniej w piątek przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia, wraz z podaniem kaloryczności posiłków w miejscu wydawania posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, w przypadku nie spełnienia warunków określonych powyżej oraz innych nieprawidłowości. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających jakość przygotowywanych posiłków, pod względem kaloryczności, gramatury, temperatury, itp. a. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki, zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późń. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Posiłki, pod względem technologii wykonania i jakości muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. b. Zamawiający wskazuje, że posiłki powinny być urozmaicone pod względem menu, gorące, kaloryczne, zapewniające zdrowe żywienie w każdorazowej dziennej porcji posiłku. Posiłki muszą być świeże z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją na miejscu lub ich wydawaniem. Posiłki muszą być przygotowane ze świeżych i naturalnych produktów wysokiej jakości wykluczone jest stosowanie suszu warzywnego, puree ziemniaczanego na bazie suszu, soi. c. Posiłki powinny: - zawierać prawidłowy smak, zapach, barwę, konsystencję; - zawierać prawidłowy skład pod względem wartości odżywczej (prawidłową zawartość składników odżywczych, witamin, kaloryczność, składników mineralnych; - być bezpieczne - nie zawierać zagrożeń biologicznych, mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych; d. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dostawy posiłków a Wykonawca, na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dostawy posiłków umożliwi Zamawiającemu dostęp do linii technologicznej oraz wyprodukowanych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowywania posiłków w miejscu ich produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość modyfikacji i zmian diet oraz ich ilości w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne. Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60 stopni C. Liczba posiłków podczas trwania umowy może odbiegać od założeń przyjętych w niniejszej SIWZ, w zależności od posiadanych środków finansowych Zamawiającego, oraz zapotrzebowania środowiskowego. e. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie przygotowanie i dostarczanie posiłków pod wskazane adresy w poszczególnych miejscowościach od poniedziałku do piątku, w godzinach od 1230 – 1515. f. Termin realizacji przedmiotu zamówienia publicznego od 02 stycznia 2017 roku do 31 grudnia 2017 roku. 8.Wykonawca bierze pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zaakceptowanego przez Zamawiającego jadłospisu. Jedynie w wyjątkowych sytuacjach, nie dających się wcześniej przewidzieć, Wykonawca jest uprawniony do zmiany przygotowywanych posiłków w stosunku do zaakceptowanego przez Zamawiającego jadłospisu, o czym powinien on zawiadomić Zamawiającego niezwłocznie, nie później jednak niż w ciągu 3 godzin od dokonania stosowanej zmiany. Zamawiający zastrzega sobie możliwość weryfikacji dostarczanych przez Wykonawcę posiłków poprzez ich degustację. Posiłek przeznaczony na ten cel zostanie zamówiony wraz z innymi posiłkami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach