Przetargi.pl
Przygotowywanie, dostarczanie i przekazywanie na oddziały szpitalne szpitalne ( do kuchenek oddziałowych) posiłków oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych bezpośrednio po posiłkach

Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 56400 Oleśnica, ul. Armii Krajowej
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 77 67 427 , fax. 71 77 67 307
  • Data zamieszczenia: 2016-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy
    ul. Armii Krajowej 1
    56400 Oleśnica, woj. dolnośląskie
    tel. 71 77 67 427, fax. 71 77 67 307
    REGON: 93296654000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, dostarczanie i przekazywanie na oddziały szpitalne szpitalne ( do kuchenek oddziałowych) posiłków oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych bezpośrednio po posiłkach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w zakresie przygotowywania, dostarczania i przekazywania na oddziały szpitalne ( do kuchenek oddziałowych) posiłków oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych bezpośrednio po posiłkach Całodzienne wyżywienia dla pacjentów szpitala w Sycowie Całodzienne wyżywienie dla pacjentów szpitala w Oleśnicy Wspólny słownik zamówień publicznych: CPV: 55.32.00.00-6 ( usługi przygotowywania posiłków) Przedmioty dodatkowe: 55.52.00.00.-1 ( usługi dostarczania posiłków) Średnia ilość pacjentów : 170 osób ( +/- 10%) Wskazana powyżej ilość posiłków ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówienia wynikać będzie z bieżących potrzeb szpitali. ( łączna liczba łóżek 263, w tym: szpital w Sycowie- 107, Szpital w Oleśnicy – 159) Posiłki zamawiane będą w następujący sposób:- tego samego dnia o 8:30, korekta do 10:30, Dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo- leczniczego : - II śniadanie ( jogurt) - podwieczorek ( budyń, kisiel) Dla matek karmiących - podwieczorek wysokomleczny ( jogurt, budyń…) Oddziały szpitalne: Szpital w Sycowie: 1)Oddział rehabilitacji ( I i III piętro) 2)Oddział Medycyny Paliatywnej ( II piętro) 3)Zakład Pielęgnacyjno- Opiekuńczy ( IV piętro) Szpital w Oleśnicy: 1)Oddział pediatryczny ( parter) 2)Oddział wewnętrzny ( I Piętro) 3)Oddział chirurgiczny ( II piętro) 4)Oddział ginekologiczno- położniczy ( III piętro) Jeden osobodzień żywienia składa się ze śniadania, obiadu i kolacji. Posiłki należy dostarczać punktualnie! 1.Śniadanie - 7:30 ( Syców); - 8:15 ( Oleśnica); 2.Obiad - 12:30 ( Syców); - 13:15 ( Oleśnica); 3.Kolacja - 17:00 ( Syców); - 17:45 ( Oleśnica); Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają aktualne wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia. W sporządzaniu posiłków należy uwzględnić powszechnie stosowane diety w szpitalach z uwzględnianiem przede wszystkim. W sporządzaniu posiłków należy uwzględnić powszechnie stosowane diety w szpitalach z uwzględnieniem przede wszystkim: 1.Dieta podstawowa 2.Dieta łatwostrawna 3.Dieta cukrzycowa 4.Dieta wrzodowo, trzustkowo, wątrobowa 5.Dieta popas KAŻDA DIETA POWINNA MIEĆ MOŻLIWOŚĆ PODANIA W POSTACI PAPKI Do obowiązków wykonawcy zależeć będzie: 1.Sporządzanie posiłków w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych. 2.Dostarczanie posiłków we wszystkie dni tygodnia, zgodnie z ustalonym harmonogramem. 3.Do śniadania i kolacji dostarczanie każdorazowo gorącej herbaty, zarówno słodkiej jak i gorzkiej w ilości niezbędnej do zaspokojenia potrzeb pacjentów Zamawiającego, niezależnie od napojów przewidzianych jadłospisem. 4.Dostarczanie posiłków do kuchenek oddziałowych Zamawiającego. 5.Odbiór wszelkich odpadów pokonsumpcyjnych i ich zagospodarowanie we własnym zakresie. 6.Przestrzeganie jadłospisów stanowiących załączniki nr: 9, 9a), 9b), 9c), 9d) do SIWZ 7.Zmiany w jadłospisie będą wymagane w okresie: a)Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy – wówczas Wykonawca ma obowiązek przygotować posiłki o charakterze świątecznym z zachowaniem tradycyjnych potraw ( po wcześniejszym ustaleniu z Zamawiającym) b)Zmiany pór roku – Wówczas Wykonawca uwzględnia w jadłospisie warzywa i owoce sezonowe ( po ustaleniu z Zamawiającym) 8.W przypadku, kiedy Inspekcja Sanitarna podczas czynności kontrolnych stwierdzi błędy w jadłospisach, wówczas Wykonawca wspólnie z Zamawiającym ponownie zweryfikują jadłospisy i dostosują je do zaleceń pokontrolnych 9.Każda zmiana w Jadłospisie będzie wymagała obustronnych uzgodnień zatwierdzenia przez Zamawiającego. 10.W jadłospisach zaznaczone muszą być alergeny pokarmowe Wykonawca zobowiązany będzie do: 1.Używania naczyń do transportu posiłków, w których pakowana będzie żywność, czystych, bez uszkodzeń mechanicznych, mogących przyczynić się do zagrożenia epidemiologicznego; 2.Stosowania pojemników i termosów zamykanych szczelnie, tak by podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. 3.Przygotowania posiłków z naturalnych produktów metodą tradycyjną bez używania produktów typu instant oraz gotowych produktów ( np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki, kluski, czy puree itp.) 4.Stosowania do smarowania pieczywa produktów zawierający minimum 82% tłuszczu, przy czym tłuszcz palmowy jest wykluczony. 5.Produkty smażone muszą być przygotowanie na wysokiej jakości oleju w wysokiej temperaturze dymienia ( olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego). 6.Stosowania się do zaleceń zawartych w jadłospisach ( przyprawianie, gotowanie, duszenie, itd.) 7.Zabielanie potrwa jogurtem naturalnym 2% tłuszczu, 8.Podawanie do obiadów świeżych warzyw w sezonów, poza sezonem mogą być produkty konserwowe i mrożone. 9.Podawanie co najmniej raz w tygodniu potraw z ryb. 10.Zapewnienia sosu do drugiego dania dla pacjentów ZPO – każdorazowo. 11.Podawania w okresie świąt Wielkanocy, Bożego Narodzenia posiłków o tradycyjnym charakterze. 12.Dostarczanie posiłków, które powinny posiadać temperatury: 1)Gorące zupy minimum 75 °C, 2)Gorące drugie dania i inne gorące posiłki minimum 60°C, 3)Gorące napoje minimum 80°C, 4)Surówki i sałatki maksimum 15°C. 13.Pracownik/ pracownicy/ kierowca Wykonawcy zajmujący się realizacją usługi w PZS muszą posiadać ubrania ochronne, zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz aktualne badania sanitarno- epidemiologiczne, dopuszczające do kontaktu z żywnością. 14.Wykonawca przez okres trwania umowy gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia przez wystarczającą ilość osób posiadających niezbędna kwalifikacje w tym, przynajmniej jednej osoby posiadającej kwalifikacje dietetyka. 15.Wykonawca zobowiązuje się na koszt własny dostarczyć naczynia jednorazowe dla pacjentów izolowanych. Przewidywana ilość osób izolowanych w roku to od 10 – 20 osób przebywających w szpitalu około 5 dni. 16.Zapewnienia pojemników zamykanych, służących do transportu odpadów pokonsumpcyjnych, w ilości zgodnej z rzeczywistymi potrzebami, przy czym utrzymanie ich w czystości i we właściwym stanie technicznym spoczywać będzie na Wykonawcy. 17.Odbiór brudnych termosów i pojemników po posiłkach i utrzymanie ich w należytej czystości we własnym zakresie. 18.Nadzór nad pozostawionymi pojemnikami we własnym zakresie 19.Przygotowywanie posiłków zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia oraz z uwzględnieniem potrzeb Zamawiającego. 20.Przechowywania próbek żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 21.Poddawania się kontroli organów Inspekcji Sanitarnej. 22.Dowożenia przygotowanych posiłków co najmniej 2 razy dziennie ( śniadanie, obiad wraz z kolacją), w oznakowanych pojemnikach, opisanych nazwą oddziału, nazwą diety oraz liczbą porcji, odrębnie dla każdego oddziału) 23.Obowiązkowego depozytu w szpitalu w Sycowie oraz na dwóch oddziałach w szpitalu w Oleśnicy. Dopuszcza się możliwość pozostawienia w depozytach gotowych posiłków, oryginalnie zapakowanych z widoczną datą ważności ( masło, chleb, dżem, słoik z pulpetami, parówki, itp. Obowiązkowo kleik i sucharki, kaszka ) oraz uzupełnianie depozyty i wymiana produktów na świeże. 24.Dostarczanie nieodpłatnie dodatkowej porcji posiłku dla upoważnionego pracownika Zamawiającego w celu oceny gramatury, temperatury i walorów organoleptycznych posiłku
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 15000,00 zł ( słownie: piętnaście tysięcy złotych 00/100)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach