Przetargi.pl
Przygotowanie posiłków i utrzymanie czystości w Kwaterze Łowieckiej w Kołaczu

Nadleśnictwo Połczyn ogłasza przetarg

  • Adres: 78-320 Połczyn-Zdrój, ul. 15 Grudnia 12
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3662230 , fax. 094 3662230
  • Data zamieszczenia: 2014-03-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Połczyn
    ul. 15 Grudnia 12 12
    78-320 Połczyn-Zdrój, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3662230, fax. 094 3662230
    REGON: 33004428100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rdlp.szczecinek.pl/polczyn
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: PGL Lasy Państwowe Nadleśnictwo Połczyn

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie posiłków i utrzymanie czystości w Kwaterze Łowieckiej w Kołaczu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia: 1. Utrzymanie czystości w budynku: W zakres prac do wykonania wchodzi: prowadzenie ewidencji gości - na bieżąco, sprzątanie pomieszczeń Kwatery myśliwskiej - na bieżąco, - pokoi, łazienek, korytarzy, sali kominkowej, kuchni. Powierzchnia użytkowa budynku około 330 m2. zakup środków czystości na własny koszt - wg potrzeb, pranie pościeli, narzut, ręczników, firan, zasłon, serwetek i dywaników, pozostałych tekstyliów na wyposażeniu hotelu - na własny koszt - wg potrzeb oraz zgodnie z uregulowaniami prawnymi w tym zakresie, odkurzanie - na bieżąco, ścieranie kurzy i czyszczenie mebli - na bieżąco, mycie podłóg - na bieżąco, odkurzanie i czyszczenie wykładzin - na bieżąco, mycie okien i drzwi - wg potrzeb, podlewanie i nawożenie kwiatów doniczkowych - wg potrzeb, mycie naczyń środkami zakupionymi przez Wykonawcę - wg potrzeb, sprzątanie i dezynfekcja łazienek, ubikacji i pomieszczenia kuchennego - na bieżąco, dbanie o wystrój pomieszczeń zgodny z estetyką Kwatery, tj. stylem myśliwskim - na bieżąco, Przy wyliczeniu ceny za sprzątanie nie należy brać do kalkulacji ceny za prąd, wodę - które są kosztem hotelu Nadleśnictwa. Wykonawca zobowiązany jest do używania środków czystości posiadających stosowne atesty dopuszczające do stosowania oraz używać tych środków zgodnie z ich przeznaczeniem. 2. Utrzymanie czystości wokół budynku Kwatery Myśliwskiej: Zadanie polega na: porządkowaniu i sprzątaniu podwórza; zamiatanie, grabienie liści, okresowe czyszczenie rynien zapewnieniu czystości w otoczeniu kwatery, odśnieżaniu chodnika, schodów wejściowych głównych, schodów i placu na tyłach budynku, parkingu i wjazdu na teren Kwatery w okresie zimowym (w tym sypanie piasku lub soli w celu usunięcia gołoledzi), utrzymaniu zieleni, rabat i trawników: podlewanie, plewienie, nawożenie roślin i trawników, przycinanie krzewów, koszenie trawników. 3. Przygotowanie posiłków: przygotowanie niezbędnej ilości posiłków w zależności od liczby osób wraz z obsługą klientów, w tym usługa kelnerska podawania do stołu, przygotowanie min. 3 posiłków dziennie w wersji Standard i Premium typu: śniadanie, obiad, kolacja - danie nieporcjowane, wydawane na dużych półmiskach w ilościach podanych w załączniku nr 7 do SIWZ; rodzaj przygotowywanych posiłków oraz sposób przyrządzenia ustala Wykonawca z uwzględnieniem gramatury podanej w załączniku nr 7. wykonawca ponosi odpowiedzialność za prawidłowe przyrządzenia posiłków, gwarantuje ich jakość i jest zobowiązany do wykonywania swoich obowiązków z wysoką starannością. Ponadto wszelkie narzuty i dodatki dla Wykonawcy oraz wszystkie koszty (w tym materiały) towarzyszące przygotowaniu i realizacji robót są ponoszone przez Wykonawcę. zakup artykułów spożywczych niezbędnych do przyrządzania posiłków na własny koszt Wykonawcy, zapewnienie obsługi osobistej lub pracownika w zakresie podawania napojów i posiłków klientom kwatery myśliwskiej w sytuacji ich serwowania zarówno w pomieszczeniach, jak i poza budynkiem kwatery. Wykonawca powinien spełniać na czas trwania umowy wszystkie wymogi w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia przewidziane prawem i przepisami Sanepidu. Kwatera jest wyposażona w niezbędny sprzęt do serwowania posiłków: sztućce, kubeczki, szklanki, talerze głębokie, płytkie, talerzyki deserowe, zestaw filiżanek wraz z talerzykami, garnitury do przypraw, Wykonawca jest zobowiązany wyposażyć kuchnie w sprzęt do przygotowywania posiłków (tj.: garnki, naczynia do pieczenia, przybory kuchenne itp.) Pozostałe wytyczne do zamówienia reguluje umowa - załącznik nr 6 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od wykonawców wniesienia wadium w wysokości 1600 zł : Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 6) Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego na konto bankowe: BGŻ oddział w Szczecinku, numer: 24203000451110000000330540 Wadium wnoszone w pieniądzu winno znaleźć się na koncie Zamawiającego przed upływem terminu otwarcia ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_polczyn
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach