Nadleśnictwo Połczyn ogłasza przetarg
- Adres: 78-320 Połczyn-Zdrój, ul. 15 Grudnia 12
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3662230 , fax. 094 3662230
- Data zamieszczenia: 2013-03-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Połczyn
ul. 15 Grudnia 12 12
78-320 Połczyn-Zdrój, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3662230, fax. 094 3662230
REGON: 33004428100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rdlp.szczecinek.pl/polczyn
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: PGL Lasy Państwowe Nadleśnictwo Połczyn
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie posiłków i utrzymanie czystości w Kwaterze Łowieckiej w Kołaczu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Opis przedmiotu zamówienia: A. Utrzymanie czystości w budynku: W zakres prac do wykonania wchodzi: 1. prowadzenie ewidencji gości - na bieżąco, 2. sprzątanie pomieszczeń Kwatery myśliwskiej - na bieżąco, - pokoi, łazienek, korytarzy, sali kominkowej, kuchni. Powierzchnia użytkowa budynku około 330 m2. 3. zakup środków czystości na własny koszt - wg potrzeb, 4. pranie pościeli, narzut, ręczników, firan, zasłon, serwetek i dywaników, pozostałych tekstyliów na wyposażeniu hotelu - na własny koszt - wg potrzeb oraz zgodnie z uregulowaniami prawnymi w tym zakresie, 5. odkurzanie - na bieżąco, 6. ścieranie kurzy i czyszczenie mebli - na bieżąco, 7. mycie podłóg - na bieżąco, 8. odkurzanie i czyszczenie wykładzin - na bieżąco, 9. mycie okien i drzwi - wg potrzeb, 10. podlewanie i nawożenie kwiatów doniczkowych - wg potrzeb, 11. mycie naczyń środkami zakupionymi przez Wykonawcę - wg potrzeb, 12. sprzątanie i dezynfekcja łazienek, ubikacji i pomieszczenia kuchennego - na bieżąco, 13. dbanie o wystrój pomieszczeń zgodny z estetyką Kwatery, tj. stylem myśliwskim - na bieżąco, Przy wyliczeniu ceny za sprzątanie nie należy brać do kalkulacji ceny za prąd, wodę - które są kosztem hotelu Nadleśnictwa. Wykonawca zobowiązany jest do używania środków czystości posiadających stosowne atesty dopuszczające do stosowania oraz używać tych środków zgodnie z ich przeznaczeniem. B. Utrzymanie czystości wokół budynku Kwatery Myśliwskiej: Zadanie polega na: 1. porządkowaniu i sprzątaniu podwórza; zamiatanie, grabienie liści, okresowe czyszczenie rynien 2. zapewnieniu czystości w otoczeniu kwatery, 3. odśnieżaniu chodnika, schodów wejściowych głównych, schodów i placu na tyłach budynku, parkingu i wjazdu na teren Kwatery w okresie zimowym (w tym sypanie piasku lub soli w celu usunięcia gołoledzi), 4. okresowe czyszczenie rynien. 5. przycinaniu krzewów i koszeniu trawników - wg potrzeb, 6. pielęgnowaniu rabat, traw i kwiatów (podlewanie, pilenie) C. Przygotowanie posiłków: 1. przygotowanie niezbędnej ilości posiłków w zależności od liczby osób na wraz z obsługą klientów, w tym usługa kelnerska - podawania do stołu, 2. przygotowanie min. 3 posiłków dziennie w wersji Standard i Premium typu: śniadanie, obiad, kolacja - danie nieporcjowane, wydawane na dużych półmiskach w ilościach podanych w załączniku nr 7 do SIWZ; 3. rodzaj przygotowywanych posiłków oraz sposób przyrządzenia ustala Wykonawca z uwzględnieniem gramatury podanej w załączniku nr 7. 4. wykonawca ponosi odpowiedzialność za prawidłowe przyrządzenia posiłków, gwarantuje ich jakość i jest zobowiązany do wykonywania swoich obowiązków z wysoką starannością. Ponadto wszelkie narzuty i dodatki dla Wykonawcy oraz wszystkie koszty (w tym materiały) towarzyszące przygotowaniu i realizacji robót są ponoszone przez Wykonawcę. 5. zakup artykułów spożywczych niezbędnych do przyrządzania posiłków na własny koszt Wykonawcy, 6. zapewnienie obsługi osobistej lub pracownika w zakresie podawania napojów i posiłków klientom kwatery myśliwskiej w sytuacji ich serwowania zarówno w pomieszczeniach, jak i poza budynkiem kwatery. Wykonawca powinien spełniać na czas trwania umowy wszystkie wymogi w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia przewidziane prawem i przepisami Sanepidu. Kwatera jest wyposażona w niezbędny sprzęt do serwowania posiłków: sztućce, kubeczki, szklanki, talerze głębokie, płytkie, talerzyki deserowe, zestaw filiżanek wraz z talerzykami, garnitury do przypraw, Wykonawca jest zobowiązany wyposażyć kuchnie w sprzęt do przygotowywania posiłków (tj.: garnki, naczynia do pieczenie, przybory kuchenne itp.) Pozostałe wytyczne do zamówienia reguluje umowa - załącznik nr 6 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od wykonawców wniesienia wadium w wysokości 1300 zł : Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 6) Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego na konto bankowe: BGŻ oddział w Szczecinku, numer: 24203000451110000000330540 Wadium wnoszone w pieniądzu winno znaleźć się na koncie Zamawiającego przed upływem terminu otwarcia ofert.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_polczyn/zamowienia_publiczne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa dostarczania i podawania posiłków na miejscu w szkole dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi im. Leonida Teligi w Pyrzycach.
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług w zakresie żywienia dla SP ZOZ MSWiA w Szczecinie
Dodano: 2016-06-21 - WYNAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH I CATERINGOWYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 I NR 2 W BUDYNKU PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 W KAMIENIU POMORSKIM UL. WYSOCKIEGO 3A
Dodano: 2016-06-13 - Świadczenie usług wyżywienia w Wojewódzkim Ośrodku Szkolenia PSP w Bornem Sulinowie
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego
Dodano: 2016-02-18 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego.
Dodano: 2016-02-01 - Świadczenie usług żywienia pacjentów i obsługa kuchenek oddziałowych SPWSZ w Szczecinie
Dodano: 2016-01-22 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SŁAWNIE
Dodano: 2016-01-12 - Świadczenie usług pomocy kuchennej
Dodano: 2015-12-23 - świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów oraz dostawa kanapek i art. spożywczych
Dodano: 2015-12-15