Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ W LIPIANACH KORZYSTAJĄCYCH Z POMOCY DOŻYWIANIA

Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipianach ogłasza przetarg

  • Adres: 74-240 Lipiany, ul. Myśliborska 3
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 5641482 , fax. 91 5641482
  • Data zamieszczenia: 2013-05-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipianach
    ul. Myśliborska 3 3
    74-240 Lipiany, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 5641482, fax. 91 5641482
    REGON: 00052839100047
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ W LIPIANACH KORZYSTAJĄCYCH Z POMOCY DOŻYWIANIA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest gotowanie i podawanie posiłków dla uczniów Zespołu Szkół w Lipianach korzystających z pomocy dożywiania. Posiłki, śniadanie i obiad, powinny być przygotowywane i podawane w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem wakacji letnich i przerw w nauce ustalonych przez MEN. Podawanie posiłków powinno odbywać się w pomieszczeniu stołówki Zespołu Szkół w następujących godzinach: - śniadanie 9:40 - 11:55, - obiad 13:00 - 15:00. Ilość podawanych posiłków będzie ustalana na podstawie comiesięcznej imiennej listy dzieci uprawnionych do otrzymania posiłku sporządzonej przez Zamawiającego. Posiłki powinny posiadać minimalną wartość energetyczną: - śniadanie 600 kcal, - obiad 800 kcal. Śniadania i obiady muszą być urozmaicone, te same potrawy mogą się powtarzać nie częściej niż raz na siedem dni. Zestaw obiadowy składa się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania i napoju. Śniadanie może stanowić pieczywo z masłem i dodatkami (wędlina warzywa, ser itp.) wraz z gorącym napojem lub ciepłe dania takie jak: jajecznica z pieczywem, omlet, itp. Waga gotowych do konsumpcji potraw obiadowych nie może być mniejsza niż: - zupa min. 400 ml. do tego pieczywo min. 100 g; -ziemniaki, kasza, makaron, ryż min. 250g; - danie mięsne, ryba itp. min. 150g bez sosu, kości i panierki, -surówka min. 150 g; warzywa gotowane; -danie mięsno-warzywne jarskie np. pierogi itp. min. 250 g. -napój min. 200ml Obiady i śniadania winny być przygotowywane i gotowane w dniu ich wydawania. Do obowiązku Wykonawcy należeć będzie sporządzanie i przekazywanie do Ośrodka Pomocy Społecznej tygodniowych jadłospisów w których podawana będzie ilość i wartość energetyczna posiłku oraz skład surowcowy z gramaturą. Jadłospisy powinny być dostarczone do Ośrodka Pomocy Społecznej i umieszczone w widocznym miejscu na stołówce najpóźniej do godz. 9:00 pierwszego dnia /poniedziałek/ tygodnia którego dotyczą. Wykonawca będzie odpowiedzialny za całotygodniowe umieszczenie w pomieszczeniu stołówki jadłospisów oraz informacji o miejscu zgłaszania ewentualnych uwag dotyczących posiłków przez korzystających z posiłków. Dla informacji Zamawiający podaje średnią liczbę dzieci korzystających miesięcznie z dożywiania: - śniadanie 97, - obiad 100. Podane wyżej liczby są szacunkowe i nie mogą stanowić podstawy do podnoszenia przez Wykonawcę, podczas realizacji zamówienia, skutecznego zarzutu niezgodności miesięcznych list /zleceń na przygotowanie posiłków/ dzieci uprawnionych do otrzymywania posiłków jako niezgodnych z przedmiotem zamówienia i ogłoszonym przetargiem. Wykonawca z którym zostanie zawarta umowa na realizację zamówienia będzie miał prawo do zawarcia umowy na dzierżawę pomieszczeń stołówki szkolnej na okres realizacji zamówienia i na warunkach ustalonych przez Dyrektora Zespołu Szkół w Lipianach oraz Urząd Miejski w Lipianach. Koszty dzierżawy Wykonawca powinien wliczyć w cenę ofertową posiłków. Lokal (lokale ) gastronomiczne w których będą przygotowywane i wydawane posiłki musi odpowiadać wymogom sanitarnym potwierdzonym decyzją SANEPID-u zatwierdzającej lokal do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej zamówieniem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości - 500,00 PLN (słownie: pięćset złotych 00/100 PLN). Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu: przelewem z konta na konto na rachunek bankowy Zamawiającego: 20 9393 1010 2600 0824 2000 0160 b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.). W przypadku wniesienia wadium w formach określonych w ppkt b do e dokument winien być wystawiony na Ośrodek Pomocy Społecznej, 74-240 Lipiany ul. Myśliborska 3

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lipiany.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach