Powiat Świdwiński ogłasza przetarg
- Adres: 78-300 Świdwin, ul. Mieszka I 16
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3650301, 3650335 , fax. 094 3650330
- Data zamieszczenia: 2015-05-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiat Świdwiński
ul. Mieszka I 16 16
78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3650301, 3650335, fax. 094 3650330
REGON: 33092078800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu zdrowego żywienia w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu - program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu zdrowego żywienia w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim, obejmujący w szczególności Wykaz imprez, których dotyczy usługa Tabela nr 1 NazwaCzas trwania minimum Przewidywane terminy Miejsce realizacji Piknik integracyjny Radość bez granic 5 godzin01.06.2015 rPark Połczyn Zdrój Dni Świdwina 9 godzin 06.06.2015 r. Podzamcze Świdwin Festyn Rodzinny9 godzin 22.08.2015 r Bystrzno Nad jeziorem Bystrzyno Małe gm Świdwin Bio Bazar5 godzin 11.07.2015 r. KrosinoDożynki Gminne 9 godzin29.08.2015 r Stadion Sportowy SławoborzeDożynki Gminne i Turniej Sołectw9 godzin05.09.2015 rRąbinoDożynki Powiatowegodzin12.09.2015 rRzepczynoPrzewidywana ilość porcji do rozdysponowania łącznie podczas wszystkich imprez 10 000 sztukPodane terminy imprez są orientacyjne i mogą ulec zmianie. Każdorazowo 7 dni przed terminem imprezy Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ostatecznym terminie, godzinach świadczenia usługi i ilości uczestników porcji.Menu na każdą z imprez musi zawierać:minimalnie 6 dań głównych porcja minimum 120 gram, na przykład ryba na parze, schab gotowany, szaszłyki drobiowe i tym podobneminimalnie 6 rodzajów surówek z warzyw sezonowych porcja minimalnie 100 gramminimalnie 3 rodzaje pieczywa dietetycznego porcja 100gram, naprzykład pieczywo żytnie, razowe, pszenne woda gazowana i niegazowana w proporcjach 1 do1 w opakowaniach plastikowych o pojemności minimum 0,5 llitr w ilości odpowiadającej 1 litr na osobęowoc sezonowy na przykład jabłko, gruszkaJedna porcja składa się z dania głównego, surówki, pieczywa, owocu oraz wodyPodane powyżej przykłady posiłków menu służą wyłącznie do określenia oczekiwanego przez Zamawiającego standardu jakościowego i skalkulowania przez Wykonawcę ceny oferty, a tym samym przykłady te nie są wiążące dla Wykonawcy w trakcie realizacji przedmiotu umowy. Wraz z ofertą Wykonawca przedstawi Zamawiającemu propozycje menu, na podstawie którego będą wybierane dania na poszczególne imprezy. załącznik numer 7 do SpecyfikacjiWykonawca zaproponujeDania główne co najmniej 10 propozycji do wyboruSurówki co najmniej 8 propozycje do wyboru Pieczywo co najmniej 5 propozycji do wyboruPropozycja menu przedstawiona przez Wykonawcę wraz z ofertą jest wiążąca podczas realizacjizamówienia.Menu na poszczególne imprezy, będzie ustalone każdorazowo na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego i przesłanego do Wykonawcy wraz z terminem, miejscem imprezy i ilością porcji z minimum 7mio dniowym wyprzedzeniem. Niezwłocznie po otrzymaniu zamówienia Wykonawca każdorazowo przedstawi Zamawiającemu do akceptacji szczegółową propozycję menu planowanego do serwowania w trakcie danej imprezy po upływie max 2 dni od otrzymania informacji od Zamawiającego o miejscu, godzinach świadczenia usługi, ilości porcji oraz terminie imprezy.Wykonawca przygotowuje podczas imprezy minimum 30 prac zakresu prac związanych z przygotowaniem posiłków w formie pokazu dla uczestników danej imprezy.Wykonawca zapewni dietetyka, który przygotuje menu zgodne z zasadami zdrowego żywienia. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia takiej ilości osób kucharz pomoc kuchenna kelnerka do obsługi aby sprawnie przebiegał proces wydawania posiłków, co jest związane z liczba uczestników poszczególnych imprez. Wszystkie produkty powinny być świeże i najwyższej jakości.Usługa obejmuje transport wyposażenia, osób i produktów, wykorzystywanych przez Wykonawcę w trakcie świadczenia usługi.Wykonawca zapewni ławy biesiadne, ilość 30 zestawów obejmujących stół dwie ławki, każda co najmniej 4 osobowa.Osoby podające posiłki muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wynagrodzenie dietetyka i kucharzy, pomocy kuchennej, kelnerek oraz zakup produktów żywnościowych, zestawów do gotowania i jednorazowych naczyń do dystrybucji posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do dystrybucji przygotowanych potraw w sposób zapewniający zasady higieny.Organizacja i uzyskanie stosownych decyzji pozwoleń niezbędnych do wykonania przedmiotu zamówienia należy do obowiązków Wykonawcy.Wykonawca ma obowiązek zapewnić pojemniki na resztki pokonsumpcyjne oraz odpady, jednocześnie zapewniając odbiór i utylizację odpadów. Wykonawca uporządkuje zajmowany teren.Wykonawca winien jest zaoferować zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie z zapisami SpecyfikacjiWykonawca przygotuje bony żywieniowe służące do dystrybucji posiłków podczas poszczególnych imprez i przekaże jeZamawiającemuminimum 5 dni przed terminem planowanej imprezy w ilości uzgodnionej zZamawiającym - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.powiatswidwinski.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi gastronomiczne i usługi sprzątania budynków na kwaterze myśliwskiej Nadleśnictwa Chojna
Dodano: 2016-04-15 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków w pomieszczeniach kuchennych i stołówce zlokalizowanych w budynku Zespołu Szkół Nr 1 w Białym Borze ul. Dworcowa 19 oraz dowóz i wydawanie posiłków do szkół filialnych w Drzonowie i Sępolnie Wielkim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności
Dodano: 2015-12-03 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków w pomieszczeniach kuchennych i stołówce zlokalizowanych w budynku Zespołu Szkół Nr 1 w Białym Borze ul. Dworcowa 19 oraz dowóz i wydawanie posiłków do szkół filialnych w Drzonowie i Sępolnie Wielkim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności
Dodano: 2015-12-03 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków w pomieszczeniach kuchennych i stołówce zlokalizowanych w budynku Zespołu Szkół Nr 1 w Białym Borze ul. Dworcowa 19 oraz dowóz i wydawanie posiłków do szkół filialnych w Drzonowie i Sępolnie Wielkim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności
Dodano: 2015-11-25 - Przygotowanie poczęstunku podczas Mikołajkowego Turnieju Piłki Ręcznej Dziewcząt, który odbędzie się w Sali gimnastycznej Zespołu Szkół Rolniczych CKP im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie, ul. Szczecińska 88 w dniu 05.12.2015r. od godziny 10:00, w ramach realizacji projektu Równe szanse w zdrowiu - program profilaktyki i promocji zdrowia w Powiecie Świdwińskim
Dodano: 2015-11-16 - Usługi hotelarsko-gastronomiczne na kwaterze myśliwskiej Nadleśnictwa Chojna w sezonie łowieckim 2015/2016
Dodano: 2015-08-11 - Zapewnienie bufetu na potrzeby projektu Nowoczesny Nauczyciel - Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli w powiecie Miasta Szczecin
Dodano: 2014-11-14 - świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji w dniach 26-27.11.2014 roku organizowanej w ramach projektu: Kierunki matematyczne mogą być atrakcyjne - zamawianie kształcenia w US nr projektu POKL.04.01.02-00-161/09.
Dodano: 2014-10-29 - Zapewnienie bufetu na potrzeby projektu Nowoczesny Nauczyciel - Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli w powiecie Miasta Szczecin
Dodano: 2014-10-21 - Zapewnienie cateringu na potrzeby projektu W stronę osiągnięć - system doskonalenia nauczycieli i wspomagania szkół oraz przedszkoli w Powiecie stargardzkim
Dodano: 2014-10-08