Przetargi.pl
Przygotowanie, opracowanie i druk publikacji Jadło - przepisy kulinarne pogranicza Polsko - Słowackiego w ramach projektu pn Smaki pogranicza Polsko - Słowacka wymiana doświadczeń w dziedzinie turystyki kulinarno - krajoznawczej

Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 38-400 Krosno, ul. Bieszczadzka 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 4375781 , fax. 013 4375715
  • Data zamieszczenia: 2013-12-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Krośnieński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Krośnieńskiego
    ul. Bieszczadzka 1 1
    38-400 Krosno, woj. podkarpackie
    tel. 013 4375781, fax. 013 4375715
    REGON: 37044051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.krosno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, opracowanie i druk publikacji Jadło - przepisy kulinarne pogranicza Polsko - Słowackiego w ramach projektu pn Smaki pogranicza Polsko - Słowacka wymiana doświadczeń w dziedzinie turystyki kulinarno - krajoznawczej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie, opracowanie i druk publikacji Jadło - przepisy kulinarne pogranicza Polsko - Słowackiego w ramach projektu pn. Smaki pogranicza: Polsko - Słowacka wymiana doświadczeń w dziedzinie turystyki kulinarno - krajoznawczej. Zakres opracowania Sztuka kulinarna jest jednym z ważniejszych elementów każdej społeczności. W planowanej publikacji należy wykazać, jak obszar pogranicza polsko - słowackiego (czyli południa województwa podkarpackiego i kraju preszowskiego) podzielony przez blisko tysiąc lat jedną z najtrwalszych w historii Polski granicą, miał wiele ze sobą wspólnego, o czym świadczyć ma zestaw, często wspólnych potraw na naszych stołach. Są oczywiście różnice, które potwierdzają samodzielność rozwoju przygranicznego obszaru Polski i Słowacji. Przygotowana publikacja o kulinariach polsko - słowackiego pogranicza ma wykazać jej złożony charakter. Kulinarne kompendium wiedzy musi być wzbogacone o szereg ciekawostek historycznych, etnograficznych, jak i turystycznych. Przedstawiony materiał musi być bogato ilustrowany zdjęciami. Zakres zamówienia obejmuje: - opracowanie tekstu, - korekta, - tłumaczenie tekstów z gwarancją poprawnego tłumaczenia na język słowacki oraz z języka słowackiego na język polski, - skład i opracowanie graficzne, - przygotowanie do druku, - wykonanie wydruków próbnych, - druk, - transport do siedziby Zamawiającego. W przypadku wykrycia błędów z tłumaczeniu Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt poprawić tłumaczenia z ponownym wydrukiem całego nakładu Nakład w wersji dwujęzycznej (polskim i słowackim) - 1000 szt. Wymogi formalne: - Publikacja promocyjna - Format: A4 (210 x 297 mm) pion - Papier: kreda mat 150 g - Druk: w pełnym kolorze dwustronnie - Oprawa: szyto - klejona - Okładka: papier kreda matowa 300 mg druk w pełnym kolorze dwustronnie, lakierowana jednostronnie - Ilość stron: min 100 str + okładka - Zdjęcia kolorowe, wchodzą w objętość tekstu, min 300 dpi do druku - Nakład: 1000 egz.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799700004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.krosno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach